Hooded eye

  - Annons -

  Hallå där i höstmörkret!
  Jag är en tjej som är helt galen i smink… Dock så har jag två problem… Jag har hooded eye, och jag är bara 14… Så jag får ju inte riktigt sminka mig som jag vill till skolan (tycker om brun smokey eye), och jag får inte till någon sminkning som passar/ser bra ut till min ögonform. Jag har kollat in din blogg nu ett tag och undrar om du skulle kunna hjälpa mig med en smink tutorial? :) det skulle betyda sååååååååååå mycket!!

  För det första, menar du att du inte vill vara för sminkad i skolan, eller att du bokstavligen talat inte får? Jag sminkade mig hur mycket som helst när jag var 14år, och det ska man göra om man vill det! :)

  Nu till saken.

  Jag tror att många av mina läsare inte vet vad som menas med hooded eye, så jag tänkte börja med att visa en bild jag hittade på google!

   
  Det är när huden under brynbenet täcker nästan hela ögonlocket (som en luva, antar att namnet “hooded” eye kommer därifrån). Så om man tittar rakt fram så syns inte sminkningen.

  Det finns massvis med genvägar.

  - Annons -

  1. Det enklaste om man vill ha en sminkning som verkligen sticker ut, är ju så simpelt att man helt enkelt fokuserar på de ställen som alltid syns, ex. undre fransraden eller precis vid ögonfransarna.

   
  2. En annan sak som många inte tänker på är, att hur hängande ögonlock man än har så syns ju alltid sminkningen när man blinkar samt tittar åt olika håll. Det är sällan som man tittar rakt fram i verkligheten, så som man tittar på sig själv i spegeln.

  3. Har man inte allt för mycket “hooded eye” så kan man fuska fram en ny globlinje. Då lägger man helt enkelt en mörkare skugga högre upp än vad globlinjen egentligen sitter, vilket ger ett intryck av att hela ögonlocket ser större ut!

  4. Du kan även testa att lägga en ljus och skimrig ögonskugga innerst på ögonlocket, och en mörkare matt ögonskugga i ytterkanterna och även upp på “luvan”. Då syns ögonskuggan även när man tittar rakt fram, samtidigt som man manipulerar ögonformen lite så att det inte ser konstigt ut.

  Jag ska absolut fixa en brun sotning som kan passa till dig! Det kommer i helgen när jag har tid + ljus till att fota en steg för steg :)

  Hoppas du förstod allting!
  - Annons -
  Föregående artikelRosa och orange sminkning
  Nästa artikelHallååå alla!
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish