Hur gör man en snygg cat eye-form?

  - Annons -

  När man börjar på kanterna, som jag tror man gör (?), ska det vara rakt in då? Alltså, det ska inte vara någon kurva eller så, utan den ska vara rätt rak tills man kommer till ögonvrån typ? Eller börjar du inifrån ibland?”

  Jag fick denna kommentar på lördagens sminkning, och tänkte publicera en “gammal” tutorial som jag visade er förut, där jag tror man ser lite bättre hur jag brukar göra :)

  1. Börjar man innerst eller ytterst på ögonlocket?
  Jag gör lite olika här faktiskt, det finns inget rätt och fel. När jag vill ha en väldigt markerad form kring ögat så brukar jag börja i ytterkanterna, för då är formen det viktigaste och det jag vill utgå från när jag gör resten av sminkningen.

  Men är det en specifik färg jag vill använda på ögonlocket eller om jag vill ha en mer mjuk och uttonad sminkning, då brukar jag börja med att applicera innerst på ögonlocket!

  2. Hur formar man sminkningen?
  Jag antar att vi pratar om en cat eye-form eftersom det var på ett sådant inlägg jag fick kommentaren. Då brukar jag sminka ganska rakt utåt från yttre ögonvrån och ut mot tinningarna. Men sen när jag fortsätter in mot ögat så brukar jag helt enkelt följa formen på globlinjen! Antingen applicerar jag precis längs globlinjen, eller en bit ovanför, men jag utgår från den formen.

  - Annons -

  Med andra ord, innerst på ögat brukar jag inte göra en speciellt rak form då de flestas globlinjer är lite mer böjda som en båge, och då blir sminkningen det också :)

  cat-eye-steg-för-steg

  På de här bilderna ser ni hur jag oftast formar min cat eye-form, och hade jag applicerat det mörka ännu längre in mot ögonvrån så hade den formen varit ännu mer böjd och följt globlinjen i samma nedåtgående lutning.

  Jag gillar att sluta innan ögonvrån med den mörka skuggan om jag använder både en ljus och en mörk, men hade jag gjort en helsvart sminkning så hade ögonskuggsformen följt globlinjens nedåtgående böj innerst på ögonlocket!

  Hoppas att ni alla förstår vad jag menar! :)

  Och förresten, är det bara för mig bilderna i alla Finest-bloggar inte syns? Eller är det nått fel med Finest? Hoppas ni ser bilden jag har lagt in i inlägget, och om inte så får vi hoppas att det löser sig inom kort!

  Kram på er och se till att ni får en underbart bra start på den här nya veckan! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelMörka ögon OCH läppar
  Nästa artikelEyeliner makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish