Killars åsikter om smink

  - Annons -

  Jag kollade på Blondinbellas senaste videoblogg där hennes makeup artist Fanny sminkar henne inför Elle-galan. Jag vill dels tipsa om videon för att den är väldigt bra! :) Men dessutom säger Bella en intressant sak ungefär i mitten av filmen, som jag skulle vela ta upp i ett inlägg.

  “Här om dagen frågade jag Odd vad han tycker om röda läppar, och det visade sig att det är bland det fulaste han vet”

  Fanny inflikar då att hennes ex-pojkvän tycker likadant, och de pratar om att vi tjejer sminkar oss och tror att killarna gillar det, fast egentligen tycker dom att vi är snyggast neutrala.

  “Åh så intressant!!”  var min tanke då! :)

  Jag tänkte nämligen likadant förut. Jag började sminka mig väldigt tidigt och alla sa jämt att jag var snyggast när jag var naturlig, och killarna i klassen fattade liksom inte varför jag envisades om att ha grön ögonskugga på mig varenda dag i skolan.

  - Annons -

  Men nu upplever jag det faktiskt tvärtom! Killar som jag pratar med uppskattar verkligen när dom ser lite annorlunda och färgglada looker. Och om man inte räknar med era kommentarer i bloggen, så får jag nog mest komplimanger av killar faktiskt!

  08:16 börjar diskussionen.

  Det är både killar i min ålder samt medelåldersmän som faktiskt både ser och tycker det är kul när vi tjejer anstränger oss lite extra med sminket. Killkompisar, kollegorna på mitt förra jobb, i kassan på ICA, min körskolelärare o.s.v.

  “Det är så kul att de sig varje dag Helena, det är så få som sminkar sig med olika färger som du gör, tänk om alla hade gjort det, vad roligt det hade varit!”  sa en killkompis till mig en dag, och den komplimangen lever jag fortfarande på!

  Man ska sminka sig för sin egen skull, hade man rättat sig efter alla andra så hade man inte kommit ut utanför dörren. Samtidigt sminkar jag mig ändå liite för andras skull också. Kan jag liva upp tillvaron med min rosa mascara, så gör jag gärna det! :)

  Den värsta komplimangen (som Fanny även nämner i videon) är när folk säger “gud vad snygg du är utan smink!”. Det är ju en ren komplimang och jättesnällt sagt, men när det är ens jobb så är det ganska svårt att ta det så positivt som det är menat. Jag recenserade en foundation en gång, och fick kommentaren att jag är jättevacker utan foundation på före-bilden. Väldigt snällt menat, men man vill ju alltid vara snyggast på efterbilden hehe.

  Det är lite som att säga till en kock att hens köpta pulversås är godare än den hemgjorda såsen. Eller nått sånt.. :)

  Hur som helst. Miska tycker att det är snyggt med röda läppar, men föredrar ofta att jag inte har det ifall han vill ha en puss ;) Jag vill ju såklart att han ska tycka jag är snygg, och om han säger att ett klädesplagg är fult så har jag det sällan igen. Men när det gäller just smink så bryr jag mig inte alls om vad andra säger! Ju konstigare desto bättre hehe.

  Brukar ni få respons av killarna i er omgivning? Och bryr ni er om det eller sminkar ni er som ni vill ändå? :)

  - Annons -
  Föregående artikelRosa vardagslook
  Nästa artikelKopparfärgade läppar
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  8 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish