Lägga eyeliner

  - Annons -
  Att lägga en snygg flytande eyeliner kan vara lite knepigt.
  Mitt främsta tips är att öva, öva, öva! Testa lägg en eyeliner innan du tvättar bort sminket, så behöver du inte gå runt med en misslyckad eyeliner under övningsperioden (det är dock svårare med mascara på, så orkar man göra det efter och tvätta igen sen, så är ju det ett plus)
  Bra produkter är också en stor fördel! Jag har testat en hel del eyeliners – Sånna man doppar och olika sorters ”pennor”, både billiga och ”vanligt” pris.
  Men hittills är det detta jag har fastnat för:
  Cake eyeliner från Kryolan.
  En hård ”kaka” som blandas med vatten, och torkar sen igen (så som vanlig vattenfärg)

  (Finns på Creativemakeup.se)

  Och en jättesmal pensel med långt skaft, som också är från Creative Make Up.
  (Dock inte på webbshopen)
  Så här lägger jag min eyeliner, steg för steg:
  1. Doppa penseln i vatten.
  2. Blanda med cake eyelinern.

  Olika mycket vatten ger olika tjocklek på eyelinern.
  Jag föredrar ganska mycket vatten då jag tycker det är lättare att få en jämn linje då, men inte för mycket för då blir färgen inte lika stark.
  4. Lägg en inliner med svart ögonskugga. (Mellan fransarna)
  3. Måla eyelinern från mitten av ögat ut till yttre ögonvrån.
  Se till att hela tiden följa franskanten.
  Man kan få ett ganska stort mellanrum mellan fransraden och eyelinern innan det syns framifrån. Kolla från sidorna också!

  5. Måla eyelinern hela vägen in mot ögonvrån.
  Vissa säger att man inte ska dra hela vägen in, då det ger ett mer ledset uttryck.
  Men enligt mig gäller det mest kajalpennor o.d. som inte är så skarpa. Lägger man inte eyelinern hela vägen in så tycker jag bara att det inte ser färdigt ut.
  Men det är en smaksak!

  - Annons -
  6. Måla en vinge ytterst på eyelinern.
  (Detta kan man ju också välja bort om man vill)
  Vingen ska lyfta ögat naturligt, så det inte blir en fin eyeliner och sen oj nu sticker det upp någonting här! Måla den inte för långt ut, så att den först åker ner, sen upp. Utan låt den börja innan ögonfransarna slutar, och ta slut där ögonfransarna slutar.
  Om vingen bara ser ut som en konstig grej som sticker upp, testa dra från vingens spets till vingens början (innan ögonfransarna slutar) och gör en mjukare mer avrundad linje.
  För att veta i vilken vinkel man bör måla vingen, så kan man föreställa sig en förlängd linje i samma riktning som undre fransraden. Att man alltså följer undre fransraden och utåt.

  Övriga tips:
   
  Om man gör en tjock eyeliner och har ganska små ögonlock, så ser lätt hela ögonlocket svart ut när man tittar rakt fram. Försök att göra en så smal linje som möjligt istället, och kanske även fuska till ett större ögonlock med ögonskuggor (ljus skugga på ögonlocket och på globlinjen, och en ny fejkad globlinje över den riktiga med en mrkare skugga)
   
  Har man mycket skinn på ögonlocken, så kan det ”vecka sig” där eyelinervingen ligger. Då bör man bortse från den ”rätta vinkeln” att måla, och lägga vingen så att det ser bra ut istället.
   
  Man kan även välja olika former på sin eyeliner beroende på sin ögonform, kan gå in närmare på det en annan gång. Men känner man sig snygg i den formen man målar, så är det oftast (enligt mig alltid) rätt form!

   

  Hoppas det var till hjälp! :)
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish