Lashliner Makeup

- Annons -

Jag ber om ursäkt för att jag har varit lite halvdan med uppdateringen senaste tiden, både här i bloggen och på instagram.

Det är dels för att det har varit otroligt mycket på salongen, men också för att jag dessutom har några timmar mindre än vanligt där eftersom jag i februari är vikarie på ett gymnasium i Uppsala. Det är en stylist-linje och jag håller som ni säkert förstår i makeup-lektionerna :)

Det är bara torsdagar och fredagar men det gör i alla fall så att resten av jobbveckan blir helt i obalans och jag hinner bara göra det som är mest akut hela tiden känns det som.

Hur som helst, idag visade jag eleverna hur jag gör en hel makeup från början till slut och hur viktigt det är att få till bra bas-detaljer för att helheten ska bli snygg. Och med basen menar jag inte bara huden utan även en jämn contouring, välformade ögonbryn, lashliner o.s.v. Sånt som är viktigt att kunna som makeupartist och som är jättebra att få feedback på.

Och lite passande till dagens tema så hade jag idag en sminkning med bara lashliner och mascara på ögonen, markerade läppar och välformade ögonbryn. Enkelt men snyggt och detaljer som måste se bra ut för att resten ska vara snyggt.

- Annons -

Hoppas att ni gillar denna enkla look också :)

IMG_7097_111

BAS
Basen är snabb och heltäckande med först krämconcealer och sen mineralfoundation. Efter det en lätt contouring och både en matt highlighter för att skulptera och en med lyster för att ge glow.

ÖGONBRYN
Visst fick jag till brynen snyggt idag? Det är både med en brynpenna och med fibrer som man borstar på stråna, det är en nyhet från Maybelline som jag ska blogga om asap! Så cool!

ÖGON
Lashliner är en så bra sminkdetalj till alla sminkningar! Läs mer om hur du gör den i min tidigare beauty guide :) Det är bra när man är ”osminkad” och vill se piggare ut, till mascara för att få fransarna att se fylligare ut, istället för eyeliner – perfekt för personer med hängiga ögon och hooded eyes, samt personer med korta fransar. Har du en bred eyeliner så ser fransarna kortare ut. Eller med eyeliner för att få eyelinern mer intensiv, annars kan det lätt bli mellanrum mellan fransarna och eyelinern, där huden lyser igenom.

Sen avslutade jag med mascara och lite ljus ögonskugga i ögonvrån.

LÄPPAR
Skarpa läppkonturer med läppenna och ett riktigt glossy läppstift i en knallig färg på det, mums! Jag har målat typ en mil utanför läpparna och älskar det, inte främst för att dom ser större ut utan för att jag får mer av det här snygga läppstiftet :)

Bassmink:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Medium)
Concealer – gloMinerals Under eye concealer (beige)
Contouring – Paese Bronzing powder (1m)
Rouge – gloMinerals Powder blush (papaya)
Puder – Paese Bamboo Silk Powder
Makeup fixing mist – Pixi makeup fixing mist

Ögonbryn – Benecos Eyebrow Designer (Brunette & Blonde) & Maybelline Brow Precise Fiber Filler (Soft Brown) (adlink)
Läppenna – Benecos Natural Lip Liner (Red)
Läppstift –
gloMinerals Cream Glaze Crayon (Bloom)

eyye_111

- Annons -

Lashliner, Kryolan Gel Eye Liner (Sparkle Black)
Lite vit ögonskugga i ögonvrån, Paese Kashmir Eyeshadow (601)
Mascara, Magnetic Lash Mascara

IMG_7108_111 IMG_7113_111 IMG_7122_111

Visst är läppstiftet såå fint? :) Älskar det!

Sidfot-Namnloggo

- Annons -
Föregående artikelSminkning före & efter
Nästa artikelGold & Silver Dust
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish