LCC Home Spa

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Gör ditt badrum till ett eget spa” är känslan bakom Löwengrip Care and Colors serie Home Spa som består av hudvårdsprodukter till både kropp och händer, underbart tycker jag! Jag håller helt med, spa är ju otroligt lyxigt och trevlig att unna sig ibland, men det bästa är att få till den rätta spa-känslan hemma, så mysigt :)

  Jag har fått hem pressprov på seriens body peeling och body balm, som jag har satt på prov och tänkte visa för er nu!

  IMG_7231_111

  Burkarna har fliplock vilket dels är fint men även praktiskt i duschen när man har blöta händer – inte alltid man lyckas skruva upp locket med blöta händer när det är Miska som använt produkten senast, han är för stark och jag är för svag haha.

  Förpackningarna är ganska stora också, inga mes-burkar, det känns lite extra “spaigt” med rejäla burkar tycker jag, och man får mycket för pengarna :) Båda innehåller 200 ml.

  - Annons -

  IMG_7209_111

  LCC Home Spa Body Peeling vill börja med att visa, för den tyckte jag väldigt mycket om! När jag kollade på den först så tänkte jag “nej det här kommer nog inte vara någonting för mig” för kornen är så stora och jag gillar peelingar med många små korn istället för färre stora, jag är mer en sugar scrub-person. Men låt er inte luras av det, för när man väl skrubbar sig med den så är den riktigt härlig! Det är en hel del småkorn också, och den skrubbar huden ordentligt och man känner sig riktigt ren efteråt, me like! :)

  Skrubben innehåller pentavitin som stärker huden och skapar en fuktreserv som varar i flera dygn. Samt kakaoextrakt som är en naturlig antioxidant som ger huden mer glöd och spänst.

  Doften är god också, en blandning mellan söt och kryddig skulle jag säga.
  Toppnot – Jasmin
  Hjärtnot – Persika, cederträ, vaniljstång
  Basnot – Mysk och sandelträ

  IMG_7197_111

  Här ser ni kornen jag pratar om, väldigt stora och ser väldigt hårda och “riviga” ut, men det är dom absolut inte :)

  LCC Home Spa Body Balm är en kroppslotion som också innehåller pentavitin och kakaoextrakt och har samma doft som peelingen. Den är väldigt återfuktande och jag gillar framför allt att den går in i huden snabbt. Annars brukar body balms ofta vara lite fetare så att man inte vill klä på sig direkt, men det funkar med denna! Den är otroligt skön på huden som blir superlen och mjuk efteråt! :)

  Det jag dock kan säga om body balmen är att när man som jag är van att testa tusentals krämer hit och dit så kan man ibland märka, genom att bara känna på en produkt, om den innehåller mycket silikoner. Jag hade inte läst innehållet före jag smorde in mig, men tänkte direkt att “den känns ganska silikonig”.

  Jag har absolut inget emot silikoner (trots den heta debatten kring Apoteket som pågår just nu), silikoner håller kvar fukten i huden samtidigt som huden andas, och därför används det ofta tillsammans med återfuktande ingredienser för ett mer återfuktande resultat, och eftersom silikoner inte reagerar med huden så har det använts mycket i medicinskt syfte på t.ex. brännskador.

  Men det jag vill säga med det här är att trots att jag gillar krämen så känns det lite tråkigt att lägga över 200 kronor på en produkt som till största del består av vatten och silikon, Aqua och Dimethicone är de två första på innehållsförteckningen. Jag hade hellre sett mer av sådana ingredienser som jojobaolja som krämen också innehåller, det betalar jag mer än gärna för :)

  - Annons -

  IMG_7229_111

  Men krämen känns som sagt riktigt härlig på huden, krämig och dryg men ändå ganska lätt i konsistensen. Inget jag hade lagt pengarna på själv, peelingen dock känns absolut värd!

  Hojta till om ni har några frågor :) ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish