Liten intervju

  - Annons -

  När jag började blogga på Finest så gjorde de en liten intervju med mig, ni som redan läser min blogg kanske inte tycker att det är så intressant (?) men jag tänkte i alla fall publicera svaren i ett blogginlägg ifall ni vill läsa! : )

   

  Hej Helena! Välkommen till Finest!  Du har nyligen flyttat hit din otroligt inspirerande skönhetsblogg? Vad fick dig att starta den från början? 
  – Hej och tack snälla du! Jag började blogga 2009 och då skrev jag bara om min vardag, jag bloggade för skojs skull och tänkte aldrig på att få mycket läsare. Sedan blev bloggen mer och mer sminkinriktad i takt med att mitt sminkintresse ökade. Smink har alltid varit min hobby, så det föll sig liksom naturligt att skriva om skönhet i min vardagsblogg eftersom att det var en stor del av min vardag. Sedan ramlade läsarna in och nu bloggar jag på heltid samt driver min egen webshop!
  _
  En av mina första headers efter att min sminkblogg blivit en sminkblogg. Imakeyousmile.se bokstavligt talat ; )
  _
  Du är en självlärd makeup artist och en väldigt duktig sådan, vart hittar du inspirationen?
  – Den största inspirationen får jag av mina produkter! Jag stökar alltid ner när jag sminkar mig, tar fram allting och tittar på alla fina färger som ligger framför mig på bordet. Jag testar ofta olika färgkombinationer på händerna innan jag sätter igång i ansiktet och inget inspirerar mig så mycket som att testa en ny produkt för första gången!
  _
  Vad är det största ”makeup crime” man kan begå enligt dig?
  – Att inte använda ögonskuggsprimer, det är en produkt som många skippar. Har man bra sminkprodukter så kan man absolut få en snygg sminkning utan primer, men de flesta av oss får väldigt oljiga ögonlock under dagen och då håller inte den fina sminkningen i många timmar om man inte använder primer, och det är ju jättesynd!
  _
  Det är höst och många känner sig trötta, vilka är dina bästa skönhetstips mot trötthet?
  – Förvara din ögonkräm i kylskåpet, är krämen kall så dämpas påsarna under ögonen på morgonen då kylan får svullnaden att lägga sig snabbare. Har du mörka ringar under ögonen så välj en concealer i tunn krämform eller i puderform, en tjock concealer kan nämligen bli kakig på den tunna huden kring ögonen. Är du även blå under ögonen så rekommenderar jag en concealer som är lite gul/orangefärgad. Applicera sedan allt mörkt smink (mascara, eyeliner, ögonskugga) enbart på ögats ovansida för att lyfta blicken mer, ljusa upp ögonvrån och vattenlinjen för en piggare och mer öppen blick, och avsluta med en glad färg på läpparna som livar upp!
  _
  Är du för trött för att sminka dig så köp ett par fina fejk-glasögon och ett färgat läppbalsam så är du alltid snygg! Eller tatuera in smink som jag har gjort, det fungerar också.
  _
  Hur viktigt är det med utbildning inom makeup artist yrket och hur har det påverkat dig?
  Oavsett om du är självlärd eller utbildar dig på en skola så är fortfarande övningen det viktigaste för att bli duktig, du måste öva, öva, öva och allt annat du behöver veta finns redan att läsa om på internet, så det är enligt mig absolut inte viktigt att utbilda sig men självklart underlättar det! Jag är personligen glad över att vara självlärd, och tycker att jag ofta har en mer avslappnad attityd till smink än många utbildade som har lärt sig utifrån vad deras lärare har tyckt är rätt eller fel. Men jag har ju blivit duktig mycket tack vare bloggen också, jag “tvingas” ju att testa nya sminkningar hela tiden vilket självklart gör att jag utvecklas. På jobbfronten har jag aldrig märkt några problem med att jag saknar utbildning, jag har ju min blogg som cv!
  _
  Vad är det roligaste jobbet du gjort?
  – Det här är nog den svåraste frågan faktiskt, jag jobbar mest med plåtningar och det finns många roliga att välja på! Men ett av de roligaste är ett jobb jag gjorde för Forumgallerian i Uppsala för exakt ett år sedan, det var en plåtning i samband med Uppsala Fashion Weekend där bilderna bland annat användes som fasadbilder på gallerians vägg ut mot gågatan. Det var en så härlig stämning hela dagen och det är sådana jobb jag gillar mest, underbara, glada människor att arbeta med! Bilderna sitter fortfarande uppe och det är så häftigt att se sina sminkningar i stora tryck på ett ställe där hundratals människor går förbi varje dag.
  _
  _
  Bjuder på lite behind the scenes-bilder!
  1. Malin får en intensiv, mörkbrun sotning.
  2. Jag fixar naglarna på Niklas som eventuellt skulla ha händerna vid ansiktet på en närbild.
  3.  Tove Castor stylade outfitsen.
  4. Malin bredvid sin bild på Forumgallerians vägg!
  _
  Här är en av de färdiga bilderna:
  _

  Du lyckas med väldigt bra bilder på dina sminkningar, vad ska man tänka på för att få den perfekta bilden, hur gör du?
  – Jag är absolut inget fotoproffs utan har min vita vägg, min systemkamera med självutlösare och dagsljuset från fönstret framför mig, sedan testfotar jag, ändrar lite inställningar, testfotar, ändrar inställningar o.s.v. tills det blir bra. Ett tips är att ställa en spegel bakom kameran, då har man ett hum om hur man ser ut. Jag tar över hundra bilder på varje sminkning för att få till de få bilderna jag publicerar, så det är ganska tidskrävande.
  _
  Och nu till sist, vad gör din blogg unik i jämförelse med andra skönhetsbloggar?
  – Det är lite svårt att jämföra sig med andra, men jag försöker underlätta för mina läsare så mycket som möjligt så att de med hjälp av mina sminkningar och tips ska bli duktiga själva! Jag försöker vara pedagogisk, svarar på kommentarer och försöker hjälpa till så gott jag kan. Jag brinner inte bara för att sminka, utan även för att hjälpa folk!
  _
  Kram, kram!
  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish