Lysterfull bas för oljig hy

  - Annons -

  Här om dagen fick jag detta mail:

  “Hej! Jag läste ditt inlägg om highlighter för oljig hy och är så tacksam för att du skrev det, har själv oljig hy och älskar lyster men trodde att jag inte kan ha det på min hy eftersom man, som du skriver, ser ut som en discokula när det är både olja och glowy makeup tillsammans. Du skrev också att du hade fotat hela basen steg för steg och nu undrar jag om du har kvar dom bilderna? Jag tycker att hela basen var helt perfekt, den ser täckande ut samtidigt som den ser naturlig och lysterfull ut. Tyckte det lät spännande när du skrev om att den är både oljefri och nedmattande men ändå blir helheten inte helt matt och platt. Skulle bli så glad om du kan blogga om vad du använde, jag vill sno allt rakt av haha! Kram!”

  Jag har absolut kvar bilderna och kan visa alla steg för dig! :) För er som vill läsa inlägget där jag skriver om highlighter för oljig hy så kan ni läsa det här.

  Här är hela basen steg för steg:

  - Annons -

  Här ser ni min hud före, sen efter täckande produkter och sen helt färdig med contourig, rouge och bryn!

  Paese Makeup Base Matte – En nedmattande ansiktsprimer som är jättebra för oljig hy!

  Jag masserar in den ordentligt i huden, den ska inte bara ligga på ytan utan jobba in den ordentligt.

  Pixi H2O Skintint är en oljefri foundation, den är inte nedmattande men gör inte heller huden mer oljig. Däremot ger den huden en fin lyster och en väldigt naturlig täckning.

  Här ser ni halva ansiktet med foundation och halva utan. Sidan med foundation ser fortfarande naturlig ut men det är ändå stor skillnad på hudtonen. Jag använder nyansen 1 Cream i detta inlägg.

  - Annons -

  Det viktigaste steget för att hålla huden matt är ett bra puder som absorberar mycket olja! Paese Bamboo Silk Powder tillsammans med den nedmattande primern är jättebra för att minska blankheten.

  Och när jag applicerar pudret så sveper jag inte bara på det tunt utan lägger ett tjockt lager och buffrar in det i huden, mycket nedmattning vill vi ha! :) Till detta använder jag Nanshy Buffed Base Brush.

  Pixi Makeup Fixing Mist sprayar jag på för att få alla produkter att smälta ihop och ger också lite mer liv och lyster till huden, samtidigt som hela basen blir mer hållbar.

  Men efter fixing misten så vill jag lägga lite mer nedmattning på områdena som är mest oljiga, så som äppelkinderna och T-zonen. Då sveper jag på ett tunt lager av Paese Bamboo silk power igen.

  Med en lystergivade highlighter (applicerat på ett sätt som är mer optimalt för oljig hy som ni som sagt kan läsa i mitt tidigare inlägg här), contouring, rouge och bryn på det så är hela basen färdig!

  Resultatet blir en bas som håller huden matt längre samtidigt som den är naturlig och har en fräsch glow.

  - Annons -

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish