Makeover med smink – Före & efter

  - Annons -

  I lördags gjorde jag en sminkkonsultation som blev otroligt lyckad, hon var så nöjd! Det värmer verkligen med så tacksamma kunder som tycker att konsultationen varit givande och rolig :)

  Jag fotade före- och efterbilder också vilket jag är väldigt glad över i efterhand, för det blev väldigt stor skillnad trots att det är en ganska enkel sminkning. Ni vet, många bäckar små med alla detaljer som tillsammans gör väldigt mycket. Störst skillnad gjorde ögonbrynen och att vi framhävde hennes ögon tycker jag.

  Här är resultatet:

  img_0198_vattenstampel

  Bas
  Vi började med en utjämnande och återfuktande ansiktsprimer då hon har torr hy som har lätt att bli röd, primern är även lite neutraliserande på rödhet. Sedan en semitäckande gel-foundation som sjunker in i huden och blir väldigt naturlig och fin. Och eftersom hon har lätt för att blossa upp och bli röd så applicerade jag sen även ett puder som neutraliserar rött på utvalda områden i ansiktet, man kan dutta på mer där man vill ha mer effekt (perfekt även när hon vill vara osminkad men bara ta bort det mesta av rödheten).

  - Annons -

  Med contouring och rouge på det så framhävdes hennes ansiktsdrag otroligt vackert! Contouringen la vi i ansiktets djupa delar (hårfäste, tinningar, under kindben, under käkben) och på sidorna av näsan och hakan. Highlighter la vi under brynen, i mitten av ansiktet (mitten av panna, näsrygg, amorbåge och haka), samt på kindbenen.

  Den ljusa skuggan i samma palett som vi gjorde contouringen med, den applicerade vi även runt ögonen för att ljusa upp, så den skuggan användes som en multiprodukt kan man säga- både som highlighter och som uppljusande concealer.

  Ögonbryn
  Innan konsultationen så rekommenderade jag en brynplockning och färgning vilket hon tyckte var en jättebra idé, för brynen hade supermycket ljusa strån som kan färgas till “brynstrån” för en tydligare form och då är det mycket enklare för henne att fylla i med smink sen då hon redan har en bra form att följa.

  Sen när vi hade börjat sminka så fyllde vi i brynen med en ljus nyans med en penna som är som en trekant och otroligt lättanvänd om man vet hur man ska använda den. Avslutade med en bryngelé och borstade dom ganska mycket uppåt mot högsta punkten också. Lite ”comb over-frisyr” fast på brynen ;)

  Ögon
  Förstorande ögon som framhäver blicken samtidigt som den är naturlig, då hon i vanliga fall bara använder mascara. Hon trodde att ögonskuggan alltid lägger sig som ett streck på ögonlocket p.g.a. hennes ögonform – men det är för att hon inte har använt ögonskuggsprimer. Så först primer, sedan mörk skugga på hela ögonlocket och sotat upp över globlinjen samt undre fransraden, och sedan ljusa upp mitt på ögonlocket och i ögonvrån med en ljus skugga för att få ögonen att poppa.

  Jag använde en smal kajalpenna för lashliner och supertunn eyeliner, för vi ville ha mycket effekt då hon gillar eyeliner men utan att ta upp en stor del av ögonlocket, eftersom vi vill att det ljusa på ögonlocket ska synas så mycket som möjligt.

  Jag målade en ljus penna längs vattenlinjen och när man applicerade mascara så gjorde jag den bara i topparna på underfransarna för att förstora blicken ännu mer.

  Läppar
  En snygg läppfärg som sitter bra och inte behöver bättras på ofta, perfekta vardagsnyansen!

  PRODUKTLISTA:
  (Allt finns i vår webshop)

  Ansikte:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Correcting)*
  Foundation – Pixi H2O Skintint (1 Cream)*
  Puder som neutraliserar rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder*
  Contouring & highlighter med lyster – Contouring Palette (no1)*
  Rouge – gloMinerals blush (Papaya)*
  Makeup Fixing mist – Pixi makeup fixing mist*

  - Annons -

  Ögonbryn (både penna och gel) – Pixi Duo Brow (Natural Brown)*
  Läppar – Paese Silky Matte Liquid Lipstick (707)*

  Ögon:
  Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer*
  Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow Trio (Colorado)*
  Ljus kajal längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)*
  Svart eyeliner & lashliner – gloMinerals Micro Precise eyeliner (Black)*
  Svart mascara – Magnetic Lash Mascara*

  img_0198_1vattenstampel

  Fin va? :) ♥

  Sminkkonsultation ink. produkter kostar 895:- och då får man produkter (valfria från butiken) för hela summan med sig hem! Boka online på Creativemakeup.se.

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish