Helena testar – Kakmascara

  - Annons -

  En kakmascara har jag hört många äldre personer beskriva, men har aldrig testat det själv, jag har nog aldrig ens sett en kakmascara förrän jag fick hem pressprov på IsaDora Build-Up Cake Mascara i oktober.

  Och nu har jag satt den på prov! :)

  img_9571_111

  Vad är en kakmascara?
  Cake eyeliner är en vanligare form i dagsläget och det har jag använt mycket, som en svart vattenfärg! Man doppar penseln i vatten och blandar på kakan tills man får en bra kräm. En kakmascara funkar på samma sätt, som vattenfärger.

  Varför använder man kakmascara?
  Mitt bästa svar på detta är att det är smaksak, jag personligen tycker att det är lite onödigt många steg med att ha en separat borste som man måste doppa i vatten varje gång. Om man sminkar sig i badrummet kanske det är enklare att bara ha borsten under kranen men för mig som inte gör det så måste man ju ständigt ha vatten bredvid sminkspegeln.

  - Annons -

  Hur som helst, själva principen med kakmascara är att det 1. blir noll klumpar då formulan är vattenbaserad och så himla tunn och 2. det går att bygga på lager på lager och enkelt bestämma själv hur mycket man vill ha.

  Och jag vill även slå ett slag för det naturliga och separerade resultatet, jättefint resultat om man vill ha diskreta vardagsfransar eller redan har fylliga.

  Användning
  1. Jag vill börja med att rekommendera att böja ögonfransarna, jag gjorde inte det på dessa bilder eftersom jag ville visa hur den blir utan, men med en bra ögonfransböjare så tror jag att resultatet blir riktigt, riktigt bra för er som vill ha långa och helt separerade ögonfransar.

  2. Blöt borsten, jag hade en separat spiralborste istället för den som medföljer, och dra den över kakan.

  img_9577_111

  3. Applicera mascaran på fransarna precis som en vanlig mascara:

  img_9538_111

  Resultat
  Separerade och kolsvarta ögonfransar som blir naturligt och fint.

  Hållbarhet
  Eftersom mascaran löses upp av vatten så tål det inte fukt jättebra, men den varken kladdar eller smular under dagen, inte ens på mig med väldigt oljiga ögonlock. Så den håller väldigt bra för alla förutom personer som vill ha en vattenfast/vattenresistent mascara.

  img_9516_111

  - Annons -

  Här ser ni resultatet! Fint va? :)

  img_9551_111 img_9557_111

  När jag tittar uppåt ser ni ännu mer varför jag rekommenderar att böja ögonfransarna före applicering, då blir dom långa, separerade och jättefina!

  Sammanfattning – Jag är jättenöjd med resultatet, jag kommer nog inte använda den så mycket eftersom det känns lite onödigt meckigt att blanda med vatten, men jag kan inte sticka under stolen med att jag är positivt överraskad och för er som gillar den här typen av mascara så jag kan rekommendera denna!

  Den är dessutom prisvärd – 99 kronor på här och misstänker att den kommer räcka längre än en vanlig mascara.

  Har ni testat kakmascara? Vad tycker ni?

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish