Makeup tutorial – Pink glitter

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Denna sminkning hade jag när jag skulle iväg på två event i Stockholm, det ena var ett “vanligt” sminkevent och det andra med dresscode party.

  Det är det som är så bra med sminkevent överlag, man kan liksom aldrig vara för sminkad när man kommer som skönhetsbloggare :) Så för att passa in på båda eventen körde jag på glittriga partyögon och sen en ganska enkel och bekväm outfit till det med löst sittande kläder, svart överdel med mönstrade byxor och klackar. Avslappnat, enkelt och varmt när man pendlar som mig :)

  Jag vill med denna sminkning även ge lite tips för er som vill använda mer färg på ögonmakeupen men inte riktigt trivs när det blir för mycket:

  1. Lägg den färgglada ögonskugga på ögonlocket
  2. Gör en väldigt bred eyeliner som täcker en del av ögonlocket
  3. Använd jordnära toner runt den färgglada färgen, alltså över globlinjen och ytterst på ögat.

  Då får man en sminkning som ser jordnära och murrig ut när man tittar rakt fram, då den färgglada ögonskuggan bara syns lite eller inte alls beroende på hur stora ögonlock man har. Men när man tittar åt olika håll och blinkar så kommer färgklicken fram jättesnyggt!

  Perfekt sätt att vänja sig vid färg :)

  - Annons -

  Bassmink:
  Ansiktsprimer – Pixi Flawless & poreless primer
  Concealer – Pixi Pat Away Concealer (2 Nude)
  Foundation – gloMinerals pressed base foundation (Golden medium)
  Puder mot rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
  Contouring & highlighter – Pixi Contour Creator
  Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
  Fixing mist – Pixi makeup fixing mist
  Netmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  Brynpenna – gloMinerals Micro Brow Liner (Asch och Dark brown)

  Läppenna (Nyhet!) – glo Skin Beauty Lip Liner nyansen Vino i kanterna
  Läppstift – gloMinerals Suede Matte Crayon i nyansen Trademark på resten av läpparna.

  Sen jag blev turkos-hårig så tycker jag att det är extra snyggt med dessa mlbb-färger på läpparna (mlbb = my lips but better, älskar att dessa färger har fått ett namn haha). Jag trodde jag skulle bli ännu mer sugen på rosa, rött och lila men “läppfärgsfärger” är det enda jag ser framför mig när jag har lagt bassminket :) Mums!

  På bild tycker jag att fransarna försvinner om man har en väldigt bred eyeliner, men i verkligheten så blir det inte alls samma effekt tycker jag eftersom fransarna “sticker ut”.

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
   Svart ögonskugga längs fransraden, Paese kashmir eyeshadow (602)
  2. Eyeliner med vinge med samma skugga
   (Jag gillar att göra eyeliner-formen med ögonskugga om jag inte riktigt bestämt mig i förväg för hur jag vill att den ska se ut, då är det enkelt att ändra när man gjort resten av sminkningen)
  3. Vit ögonskugga innerst på ögonlocket, Paese kashmir eyeshadow (601)
  4. Rosalila ögonskugga i mitten av ögonlocket, Paese Neo Eyeshadow
  5. Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket och längs globlinjen, Paese kashmir eyeshadow (604)
  6. Sota med svart ögonskugga på den bruna för en mer smokey effekt.
  7. Svart eyeliner med vinge, Kryolan HD Cream Liner
  8. Rosa glitter innerst på ögonlocket, Make Up Store (denna nyans finns inte att köpa längre) och fäst med Kryolan Cake Liner Sealer
  9. Brun ögonskugga ytterst på undre fransraden också och lite vit ögonskugga tunt i ögonvrån
  10. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic lash mascara

  Klart!

  - Annons -

  Många har önskat update på min turkosa hårfärg så jag tänkte berätta att jag kommer fota håret efter varje tvätt så kan ni se steg för steg hur det tvättas ur sen :) I dagsläget har jag tvättat håret en gång, det försvann en hel del men är fortfarande massor kvar!

  Blir nästan lite nojjig att det inte kommer släppa så snabbt som jag förväntat mig, jag har ju blekningstid i mitten av januari och vill inte att min frisör ska skälla på mig ;) Men är samtidigt glad att allt inte försvann direkt, då hade det ju varit en dyr historia om det bara hade hållit en tvätt.

  I keep you updated helt enkelt! :)

  Kram ♥

  - Annons -
  Föregående artikelPixi Pat Away Concealing Base
  Nästa artikelMin businessvecka
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish