Måla naglarna – Tips!

  - Annons -

  Eftersom jag har börjat sälja lite mer nagellacksgrejer i webshopen så tänkte jag passa på att skriva lite nageltips till er! Det är väl ingen rocket science direkt men jag hoppas att tipsen är till hjälp i alla fall : )

  1. Förberedelser
  * Fila och polera dina naglar, en jämn nagelbädd ger både ett snyggare och mer hållbart resultat. Polera inte för mycket bara, då kan naglarna bli för tunna och då går de av lättare.

  * Att rengöra naglarna innan du målar ditt nagellack är viktigt för ett hållbart resultat, smuts, damm och oljor kommer nämligen göra så att nagellacket fäster sämre. Rengör därför naglarna med en acetonfri remover innan du sätter igång, ett tips på en sådan som dessutom doftar gott är Paese Nail Polish Remover som doftar tropiska frukter!

  2. Applicera nagellack
  * Börja med baslack, det fungerar som en primer för det färgade nagellacket och kommer dessutom minska risken för missfärgade naglar.

  * Applicera nagellacket jämnt genom att dra tre tunna streck med penseln, först ett i mitten och sedan ett på varsin sida. På sidorna av nageln kan du kladda hur mycket du vill för där är det enkelt att ta bort, men akta nagelbanden för på dom är det svårare att ta bort nagellacket i efterhand.

  - Annons -

  * Avsluta med ett topplack för en fin glans och bättre hållbarhet, måla över kanten på nageln för då förseglar du ditt nagellack och får det att hålla ännu bättre!

  3. Svårt att sitta still?
  * Ett tunt lager torkar mycket snabbare än om du applicerar mycket på en gång, så har du inte ett heltäckande lack så rekommenderar jag att måla fler tunna lager istället för ett tjockt. Eller köp alltid heltäckande lack, då behöver du bara ett tunt lager och sen är du klar.

  * Måla en hand i taget och börja inte med nästa förrän den första har torkat. Då har du alltid en hand över för att svara på samtal, fylla på kaffekoppen eller göra andra myror-i-brallan-sysslor.

  * För att snabbare kunna börja göra sysslor med händerna igen så kan jag rekommendera Paese Quick’n Dry – en vätska som skapar ett skyddande lager över lacket. Sånada torka-snabbare-vätskor får inte nagellack att torka jättemycket snabbare eftersom att nagellack torkar utifrån och in, vilket innebär att vad du än lägger på ytan så bör det inte kunna påverka torkningstiden längst in. Men vätskan gör ytan hårdare och mer tålig, och jag som alltid får hack och fula märken i mina naglar jublar just nu! Paeses nagellack torkar relativt snabbt jämfört med många lack, men jag som inte ens orkar sitta stilla i en minut uppskattar verkligen den här lilla uppfinningen. 

  * Viffta inte med händerna, det kommer inte få ditt lack att torka snabbare, det enda du gör är att höja risken för att slå i naglarna i någonting och få fula märken.

  * Blir det akut och du snabbt måste göra någonting med händerna så spola dom i iskallt vatten, då stelnar nagellacket snabbare! Men dom kommer inte att torka snabbare i slutänden om jag har förstått det rätt, för så fort dom blir rumstempererade igen så återfår dom sin konsistens som dom skulle ha haft om du inte haft dom i vatten.

  *Jag som verkligen inte kan sitta stilla skippar dessutom bas- och topplack, jag gör hellre om nagellacket oftare p.g.a. sämre hållbarhet än att gå runt med fula märken i nagellacket för att jag inte har haft tålamod att vänta på alla lager.

  Här hittar ni alla Paeses nagelprodukter som jag säljer, nagellack, remover och Quick’n Dry! :) Det kommer inom kort fler bilder på de olika nagellacksfärgerna.

  Kram på er!

  - Annons -
  Föregående artikelBlått & vinrött!
  Nästa artikelTävling!!!
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish