Maybelline Fit Me Matte & Poreless (Test & Recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har varit lite dålig på att recensera produkter den senaste tiden, vilket enbart har berott på tidsbrist. Vill inte slarv-testa saker bara för att få inlägg, och då har det inte blivit av alls istället. Men nu har vi ny personal på plats och jag är inte ensam makeupartist på salongen som jag varit den senaste tiden, så nu kan jag äntligen bli en flitig produktrecensent igen! :)

  Idag tänkte jag visa er en ny foundation jag fick pressprov på här om veckan, en foundation som borde falla mig helt i smaken om man lyssnar på produktbeskrivningen. Den är nedmattande för oljig hy och absorberar glans, ger en matt finish, är oljefri, fyller ut synliga porer, och ger ett naturligt resultat med normal täckning.

  Normal täckning är förresten ett ordval man inte hör så ofta, vad är normal täckning? :) Lagom?

  Foundationen jag pratar om är Maybelline Fit Me Matte & Poreless som ser ut så här:

  IMG_1766_111

  - Annons -

  Så här tycker jag om denna foundation:

  ♥ Smidig förpackning i en mjuk tub, så att man enkelt får ut att foundationkräm när den börjar jag slut.
  ♥ Fyller ut porerna väldigt bra, jag har testat att applicera den med både pensel och fingrarna, och föredrar fingrarna mest. Den är väldigt effektiv mot synliga porer.
  ♥ Den täcker bra trots väldigt, väldigt tunt lager. Jag duttar på lite concealer på mina finnar men i övrigt täcker den riktigt bra.
  ♥ Väldigt dryg formula, lite räcker långt.
  ♥ Huden hålls faktiskt matt längre! Jag har testat den helt utan ansiktsprimer och puder, och är ju inte matt hela dagen men betydligt längre än men vanlig foundation.
  ♥ Rekommenderat utpris är 129 kronor, så den är väldigt prisvärd.

  X Den är nog inte ett bra val för er med torr hy, jag är inte torr men ändå kan jag se lite småflagor på vissa ställen som jag inte visste att jag hade.
  X Jag vet inte hur dom har lyckats så dåligt med sina nyanser, jag är ganska blek just nu men har aldrig haft det problemet att den ljusaste nyansen är för mörk för mig. Men även den ljusaste nyansen 105 är för mörk och på tok för gul för mig. Dessutom finns den bara i 6 nyanser, vilket är på tok för lite för en foundation som är så pass täckande som denna att den inte anpassar sig alls efter sin egen hudton.
  X En matt bas är riktigt snyggt tycker jag, men den här blir matt på ett ganska platt sätt, lite som att ha en mask på ansiktet.

  IMG_1771_111

  Sammanfattning – Jag kommer inte använda denna igen, om jag inte blir sugen på att sätta den på prov ännu mer i sommar när jag fått mer färg och kan testa dom mörkare nyanserna, men just nu är det omöjligt då det inte finns en nyans för mig. Men jag tycker att den blev både snygg och hållbar, använde ganska mycket Makeup Fixing Mist och då försvann den platta mask-känslan också :)

  Så, jag tror inte det är jättemånga av er som denna passar på, men för er som hittar en i rätt hudton, inte är alls torr i ansiktet och som gillar en helmatt bas, ni kommer nog tycka väldigt mycket om denna!

  IMG_1884_111

  Här ser ni före och efter! Fel nyans och skulle behöva pyttelite concealer på vissa områden, men i övrigt är den väldigt snygg tycker jag, jag har använt ett otroligt tunt lager här och masserat in krämen med fingrarna.

  Någon av er som testat Maybelline Fix Me Matte & Poreless? Vad tyckte ni? :)

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikelBlå mascara
  Nästa artikelFinaste presenten av en nöjd läsare
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish