Microneedling – Hemma med Swiss Body Roller

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag har testat microneedling hemma, har ni hört talas om det? Även om det inte ringer en klocka direkt så tror jag i alla fall att många av er har sett den omtalade rollern Swiss Skin Roller som har varit väldigt omskriven den senaste tiden, och har bland annat vunnit ”Årets Innovation” på Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015.

  Jag har, förutom läst i tusentals bloggar, även hört min syster prata oerhört gott om resultatet efter att ha rollat sitt ansikte regelbundet. Så jag blev oerhört nyfiken när jag fick hem pressprov på Swiss Body Roller som man ska använda på kroppen!

  Här om dagen testade jag att rolla mig för första gången och nu tänkte jag därför bjuda på ett inlägg med både info, samt mitt första intryck om produkten :)

  Microneedling - Hemma med Swiss Body Roller

  Vad är microneedling?

  Rollern har små, små nålar på sig, och när man rullar den mot huden så ”lurar man” huden att läka sig själv, då man stimulerar tillväxten av ny bindväv och hudceller vilket i sin tur slätar ut ojämnheter och ger dig en friskare hy. Detta är en behandling som man antingen kan göra på salong, eller med denna hemmabehandling från Swiss!

  - Annons -

  Jag har Body Rollern som är större än den för ansiktet + har längre nålar, och den är främst framtagen för att behandla celluliter.

  Celluliter, bristningar och utvidgade porer är tillstånd som uppkommer på huden på grund av en brist av kollagen och/eller elastin i huden, och det rollern gör är att i första hand sätta fart på hudföryngringen och bildar kollagen, och tack vare de små hålen i huden så tas krämen man applicerar efteråt lättare upp och blir mycket mer effektiv.

  Därför ingår även cellulitkrämer i kitet med Body Rollern, som man ska applicera efter användning. Tack vare rollern så absorberas gelen 400 gånger mer (!) och man ska helst rolla sig på kvällen så att gelen verkar under natten när man sover.

  Mitt första intryck av Swiss Body Roller

  Min känsla efter första användningen var mycket positiv! Nålarna gör inte alls ont, jag har bara lite svårt att rolla låren för jag tycker att det kittlas lite jobbigt haha, men man vänjer sig nog väldigt snabbt tror jag. Men väldigt skön att använda faktiskt, och efteråt kändes det inte alls, ingen irritation i huden eller liknande.

  Jag har inte så mycket celluliter att visa före- och efterbilder på, men när jag har landat efter all stress med nya butiken så ska jag börja använda den här mer regelbundet och se vad jag märker för skillnad. För förutom celluliter så ska den ge väldigt len, mjuk och åtstramat hud. Dessutom har jag lite ärr som vore kul att se om man ser skillnad på :)

  Men som sagt – är ni rädda för att den ska göra ont så kan jag säga att det inte är någon fara! Och krämerna efteråt sjunker in riktigt bra i huden och har en väldigt mild doft. Riktigt härlig att använda med andra ord, vilket är viktigt då man ska göra det regelbundet i några veckor.

  Microneedling Hemma med Swiss Body Roller

  Här ser ni hela kitet som jag fick hem! En roller, två krämer och en Sanitizing Spray som desinficerar rollern efter användning.

  Hur gör man microneedling hemma?

  1. Rengör området som ska behandlas.
  2. Rulla med rollern över området (helst på kvällen) och rulla åt olika riktningar för bäst effekt. Rulla 3-4 gånger åt samma håll innan du byter riktning.
  3. Smörj in huden med Swiss Eraser GEL.
  4. Spraya Swiss Sanitizing Spray på rollern för att rengöra den.
  5. Låt krämen verka under natten, och morgonen därpå smörjer man in området med Swiss Eraser CREAM som verkar resten av dagen. Då behöver du inte rolla.

  Om huden blir irriterad av rollern så kan man ta en paus från rollern i några dagar, men man kan ändå använda krämerna :) Det är individuellt hur snabbt man ser resultat men det vanligaste är när man har rollat i 6-8 veckor.

  - Annons -

  Microneedling Hemma med Swiss Body Roller

  Swiss Clinic finns att köpa på Nordicfeel.se.

  Någon av er som testat microneedling för huden? :) ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Du, den här produkten kommer från Kina och är framtagen av ett företag som drivs av två skojare, Kristenson och Gordon.

  2. Verkar vara en bra, läkande grej som jag läst mycket om förut :) och ska absolut testa själv någongång. Men, finns mycket billigare demo roller. Som tur är. Allt från under 200, till det priset du angav.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish