Min businessvecka!

  - Annons -

  Denna vecka har det varit full rulle med det jag gillar mest med företaget – produkter, bilder och marknadsföring!

  Sånt kreativt som jag älskar och är duktig på :)

  Många sånna idéer har tidigare behövts prioriterats bort för att tiden inte har räckt till, men nu har vi kommit så långt att vi kan lägga mer tid på det. Jag är så inspirerad just nu! Det kryper i själen varje morgon för jag bara vill sätta igång och jobba igen!

  Fotograf
  Vi använder alltid bilder vi fotat själv på hemsidan och i sociala medier, och då är det jag som hoppar in i fotograf-rollen! :)

  - Annons -

  Den här vecka har jag bland annat fotat bilder för sminkkonsultation inkl. produkter som är väldigt populärt att boka in under hösten.

  Titta vad fina dom blev:

  Samt en lite annorlunda fotografering för en kampanj vi ska ha i oktober. Innan Ida började hos oss så jobbade hon med att tatuera bröstvårtor och har gjort det i 8 år. Nu utför hon dessa behandlingar hos oss och för alla vårtgårdspigmenteringar som bokas in i oktober skänker vi 10% till Bröstcancerfonden!

  Så här kommer kampanjen se ut på vår hemsida sen:

  Visst blev det coolt! Free the nipple :) Vår logga passar verkligen in på allt haha.

  Praktikanter
  Vi får mycket förfrågningar om praktik på salongen och även många som söker jobb, vilket jag tycker är otroligt hedrande! Att många kunder vill komma till oss är hedrande nog, men att många dessutom ser detta som en bra arbetsplats de vill spendera sina dagar på, det är stort tycker jag!

  Just nu har vi två praktikanter från ett stylistgymnasium här i Uppsala. Dom går i ettan så dom har inte så mycket erfarenhet än, men det är nästan då det är som roligast för dom blir duktigare och duktigare för varenda sminkning dom gör så man kan verkligen följa utvecklingen.

  Det är ju icke att förglömma att jag och Annika lärde känna varandra när jag hade praktik på Creative Makeup för typ 7 år sedan ;)

  - Annons -

  Här står jag och ger feedback på en av sminkningarna, finslipar för att visa förbättringar och ger massor av tips!

  Produktmöte med glo Skin Beauty
  gloMinerals har bytt namn till glo Skin Beauty och kommer med en hel del nyheter! Så i veckan har jag haft möte med dom för att se alla nya produkter. Dom har såå mycket fint nu!

  Det som är lite klurigt är att jag inte bara kan tänka på vad jag vill ha i sortimentet, utan även vad kunderna vill köpa. Och eftersom gloMinerals har ganska saftiga priser så måste jag fundera ett varv extra innan jag tar hem vissa nyheter. Det spelar ju ingen roll hur bra grejerna är om dom bara kommer stå på våra lagerhyllor och samla damm…

  Men alltså deras nya ögonskuggspaletter, så fina och pigmentrika! Men skulle ni lägga 500:- på en palett med 4 ögonskuggor om ni tycker riktigt, riktigt mycket om färgerna?

  En annan nyhet som jag däremot har bestämt mig för om dom klarar testing á la Helena är gloMinerals nya läppennor! Jag har letat efter bra läppennor till vårt sortiment väldigt länge och testat en hel del, men jag är så sjukt kräsen på läppennor alltså… gloMinerals tidigare läppennor vad inte alls bra enligt mig.

  Men nu i samband med deras nylansering så har dom ändrat formulan på läppennorna, ska bli så spännande att testa! Jag testade dom på handen och dom kändes perfekta och färgerna är jättefina. Glider lätt på huden vid applicering men blir matta och otroligt hållbara när jag gnuggade med fingret över sen :) Har höga förväntningar!

  Här ser ni alla nyanserna som jag fotade lite snabbt på mötet, så fina!

  Se över sortimentet
  På tal om det så håller vi på att se över vårt produktsortiment litegrann. Både Pixi och gloMinerals tar bort en del från sitt sortiment så det är bra tajming att göra en liten rensning för plats för nya fräscha nyheter! Men jag har så svårt för det här, känns nästan som att jag gör slut med produkterna haha.

  - Annons -

  Allt vi har i sortimentet är jättebra, jag är bra och självsäker när det gäller produkttester, men sen kommer steg 2 – vad som säljer och vad makeupartisterna vill jobba med och det är där beslutsångesten tar över.

  Som tur är så är vi flera makeupartister som ska jobba med produkterna som kommer med jättebra feedback. Jag har gjort ett dokument i Quip (ett kommunikationsprogram vi använder) med förslag på produkter att ta bort och produkter att ta in som nyheter, där de kan skriva kommentarer till varje punkt. Det är värsta hönsgården i det dokumentet nu haha!

  Övrigt
  Vi har även beställt nya skärmar för våra kampanjer i butiken, finular på en rolig skyltning i skyltfönstret, jag har gjort om strukturen i Beauty Guides-inläggen på hemsidan och delat upp dom i “Produkter” “Get the look” och “Sminktips” och kommer göra om en hel del bland dessa längre fram. Och så är vår årsredovisning färdig också och ska skickas in!

  Ja ni hör ju, mycket roligt och kreativt denna vecka! Nu ska jag skynda mig och somna för imorgon ska jag upp typ kl. 4 och jobba på mässa. Men mer om det i nästa business-vecka-inlägg ;) Och så kan ni alltid följa mig på Insta Story på min Instargram @imakeyousmile.se ♥

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish