Min businessvecka v.1

  - Annons -

  Första veckan på det nya året har gått riktigt bra, överlag har det varit en lugnare vecka på salongen eftersom 2 av makeupartisterna är helt lediga och det märks direkt på antalet kunder i rörelse. Men jag personligen har fått jättemycket gjort och känner mig otroligt nöjd :)

  Förberedelser inför MEXICO woop woop!
  Japp, japp, japp, jag och Miska har bokat resa till Mexico i hela 2 veckor och åker redan den 13 januari! Så nästa söndag den här tiden så har sitter vi antagligen och äter hotellfrukost i solen ;) Känns helt galet, första gånger på över 3 år som vi är lediga mer än en vecka!

  Men det är en hel del saker vi måste förbereda innan, som egen företagare måste man jobba sönder sig för att kunna ta semester haha. Nejdå det ska nog gå bra :)

  • Bloggmaterial ska förberedas så att inte bloggen står tom i 2 veckor. Det blir en hel del produktrecensioner då jag inte har tid att göra så många sminkningar innan, men många sminkningar blir det också!
  • Kampanjbilderna inför februari behöver spikas redan nu, sen gör Malin dom men det är ändå jag som förbereder vilka teman, bilder och texter som ska fixas.
  • Sätta en schemastruktur så att personalen klarar receptionen utan att behöva stressa sönder. Samt se över om någon behöver jobba extra för att få detta att funka.
  • Vi har bestämt vem som ska bli beställningsansvarig längre fram men inte lärt ut allt detta än, så vi behöver dels fylla på lagret extra + lära ut för de märkena som säljer mest så att dom kan beställa själva om någonting blir akut.

  Vi kommer ju vara lite standby via mail och så fast vi har semester, men så mycket som möjligt måste funka då vi dels inte har wifi överallt och dessutom är det 6 timmars tidsskillnad så behöver vi hjälpa till på distans med någonting så kan det inte vara akuta saker för vi kommer inte kunna svara direkt :)

  - Annons -

  Hela tisdagen jobbade jag hemifrån i sminkstudion och förberedde bloggmaterial till resan. Här är första sminkningen efter att vi bokade resan, så inspirerad haha!

  1 januari och massor av siffror
  Vi jobbade på nyårsafton och väntade tills Ämma blev färdig med sista kunden bara för att dra ut årskvittona och redan innan jag åt frukost dagen efter så kliade det i fingrarna att lägga in siffrorna för 2017 i våra statistik-dokument!

  Det är sånt jobb som är kul för man får sån inblick, samtidigt som det känns lite onödigt för dessa siffror hjälper ju inte mig nu nu, samtidigt som det är jätteviktigt att ha koll på statistiken för när man väl behöver dessa siffror så är det jätteenkelt att kolla upp.

  Så här såg vårt köksbord ut första morgonkvisten 2018 haha!

  Nya mätetal, strategiskt fokus och diagram
  På torsdag har vi vårt första krammöte (personalmöte) för året och förutom förberedelser inför semestern så är det mest detta jag suttit med i veckan.

  Vi har satt ett mål till 31 juni 2018 och innan det har vi flera delmål. Mellan september-december hade vi första delmålet och på torsdag ska vi visa resultaten av det och samtidigt presentera nya delmålet till 31 mars samt vilka delar vi måste fokusera på för att nå dit.

  Delmål är det viktigaste för att nå sina mål. Man kan ju inte bara sätta ett mål för ett år fram och sen vänta och hoppas att det ska bli så. Först får man dela upp det i flera delmål och sätta en plan för hur man ska nå delmålen – sen kommer man till slut att nå målet!

  Och för att blanda in lite roliga siffror så här i början av året så ska jag dessutom visa lite intressant statistik under 2017 samt jämföra med 2015 och 2016 för att visa hur mycket vi ökat sen vi öppnade den här nya salongen :) I början av 2015 hade Annika fortfarande sin lilla salong, och det var först september 2015 som jag och Miska kom in i bilden.

  - Annons -

  Sminkstudion innefattar alla behandlingar för fransar, bryn, makeup, manikyr o.s.v. Allt som inte sker inne i behandlingsrummen kan man säga. Ser ni kurvan! :) Att det är stor skillnad från 2015 är ju inte så konstigt eftersom vi inte hade nuvarande salongen hela året då, men att det ökat så brutalt mycket mellan 2016 och 2017 är ju fantastiskt!

  För att ni ska förstå hur stor ökningen är fast ni inte ser siffrorna så kan jag berätta att summan som vi hade under hela 2015 är nästan exakt samma summa som vi 2017 hade i bara december ;)

  “Tänk att vi byggt upp detta” tänker jag hela tiden när det är kunder i varje sminkstol och flera i väntrummet och receptionen, siffrorna är bara ett bevis på det vi upplever men det är just det som är magiskt för mig – att få se alla nöjda kunder som kommer igen och igen och trivs så bra när dom blir ompysslade av oss. Det går inte att beskriva känslan!

  Mellan 2015 och 2017 så har vi mer än DUBBLAT omsättningen för hela salongen. Alltså allting totalt med alla behandlingar och produktförsäljning.

  Sen har vi mer än dubblat kostnaderna också så vinsten totalt var nog högre när Annika körde helt ensam och hade en jättebillig hyra haha, men det är det verkligen värt. Vi vill hellre bygga en stor levande salong som går plus minus noll än att sitta ensamma och jobba ihjäl oss och vara rika :)

  Lördagsjobb och första ryggkli-kunderna
  Jag jobbar ju sällan lördagar på salongen nu för tiden (förut jobbade jag 6-dagarsveckor hela tiden) men i lördags hade vi en kund som verkligen ville komma till mig samt bara kan lördagar och dessutom hade Mia sin första arbetsdag med ryggkli-kunder så det passade jättebra!

  Jag fotade bilder på min sminkkonsultation (ni får se före- och efter inom kort) och Mia kliade ryggar på rullande band. Vi var där över en timme innan öppning för att värma upp rummet med värmeelement, tända ljus och fixa lugn musik. Riktigt stämningsfullt och avslappnande! Första kunden bokade ny tid igen redan om 2 veckor så det var verkligen lyckat :)

  Nöjd Mia efter sina kunder:

  - Annons -

  Veckan har alltså innehållit massor av jobb i min fotostudio, massor av jobb med statistik, siffror och mål, och sen som vanligt flera kunder i salongen och receptionsjobb. Bra blandning!

  I vanliga fall skulle jag varit helt slut efter en sådan här vecka med extra tidiga mornar för att hinna med allt och mycket jobb från morgon till kväll, men all stress är fysisk och det är inte alls lika krävande som inre, psykisk stress. Så jag är rätt så pigg faktiskt och ska fortsätta jobba hemifrån även denna söndag. När man vet att man snart är ledig också så är det inte lika jobbigt :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish