Recension – NYX Your Element Metallics Eyebrush Set

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Innan jul fick jag pressprov på en hel del Limited Edition-produkter från NYX och eftersom jag inte är så snabb på bollen att blogga om allt så har en del hunnit bli slutsålt redan. Bland annat det underbara kitet Soft Matte Lip Cream Vault II med 36st mini-läppstift som jag inte hittade någonstans längre när jag skulle blogga om det här om dagen haha.

  Men en limited edition-produkt som inte är slut och som jag satt på prov och ska recensera idag är NYX Your Element Metallics Eyebrush Set (Adlink) för er som har funderat på att klicka hem det!

  Vad är NYX Your Element Metallics Eyebrush Set?
  Detta är ett kit med 5 st ögonskuggsborstar och en liten guldig necessär.

  Som sagt är det en Limited edition-produkt och kostar 349:- på t.ex. Eleven.se vilket är ungefär 70:- per borste.

  - Annons -

  Första intrycket
  Mitt första intryck var lite blandat då jag direkt blev nyfiken på de två minsta borstarna men samtidigt skeptisk till de två större.

  Material
  Borstarna är syntet.

  Kvalité och känsla
  Borstarnas skaft känns lyxiga och fina men att själva stråna på borstarna känns mer åt det billiga hållet. Speciellt de två större borstarna. Inte katastrof-kvalité alltså men det är inte jättemjuka borstar om man säger så.

  Utformning
  Det är mycket smaksak vad man vill ha för form på borstarna, men här är närbilder och en mer detaljerad beskrivning av varje borste i kitet:

  Den snedställda platta penseln gillar jag mycket! Skarp och platt och lagom storlek.

  Denna borste liknar en som jag använde mycket förut men som blev så sliten att jag fick slänga den, så jag hade höga förhoppningar! Jag tycker att denna är nice att applicera ögonskugga med och eftersom den är ganska tjock så kan man även tona ut skarpa kanter med den.

  - Annons -

  Väldigt trevlig borste, men inte lika bra som den jag hade innan så mina höga förhoppningar gör säkert att jag tycker sämre om den än om jag hade testat den utan förväntningar alls :)

  Den här borsten är inte så speciell jag har massvis med sådana här men använder dom flitigt så denna kommer komma till användning den också. Mest använder jag detta till concealer eller till foundation runt läpparna, jag gillar att lägga foundationen kring munnen med en skarp pensel så att inte läppkonturen blir så diffus.

  Den här borsten är till för att tona ut ögonskuggan antar jag men för min smak är den på tok för stor och inte tillräckligt mjuk. Jag gillar uttoningsborstar som är lite åt det kompakta hållet för den måste kunna flytta pigment (en för fluffig gör inte så stor skillnad) men den ska fortfarande vara mjuk tycker jag, den här är lite åt det sträva hållet.

  Och för mina ögon är den som sagt på tok för stor också, jag skulle aldrig kunna tona ut en väldigt skarp ögonskugga med denna för då har man noll precision.

  Den här är i princip likadan som den ovan fast snedställd, så har i princip samma åsikt som den.

  Dock kan ju dessa funka bra till andra användningsområden även om kitet är borstar för ögonmakeupen! Jag väljer mjukare borstar framför dessa men dom här två kommer säkert komma till användning för puder och highlighter på mindre områden i ansiktet.

  - Annons -

  Mest glad blev jag nog över necessären haha!

  Ingen superlyxiga kvalité på den heller men väldigt söt, jag älskar necessärer och har flera vita med gulddetaljer på så den här passar så himla bra in i samlingen :)

  Sammanfattning – De små borstarna tycker jag mer om, de stora klarar jag mig utan. 70:- per borste är ett bra pris men 349:- för detta kit överlag skulle inte jag säga är värt pengarna. Hellre köpa färre men bättre borstar. Kitet utstrålar lite party och lyx med guld och metall men är lite för dålig kvalité för att kännas lyxiga när man använder dom.

  Egentligen skulle jag vilja ge betyget 2,5 men har inte gjort någon bild med halva läppar haha. Kitet är inte alls dåligt men ganska långt ifrån bra också.

  Någon av er som testat kitet? :)

   

  - Annons -
  Föregående artikelMjuk sminkning i lila & guld
  Nästa artikelMin businessvecka v.1
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish