Min businessvecka v. 12 + semestern

  - Annons -

  Hallå i stugan! I am back in business nu efter 2 veckors semester!! Wihoo!

  Om jag har haft det bra? Såå bra! Vi kom hem i fredags efter en del förseningar så det blev lite lämpligt helg direkt efter semestern. Jag älskar när man har tid att landa hemma innan man börjar jobba igen, packa upp och tvätta allting i lugn och ro. Och bebisgosa med Mileya såklart! :) Och min katt haha!

  Á la författare
  Nu har jag skrivit tre kapitel på min bok! Och framför allt så har jag finslipat hela storyn och upplägget, mest i huvudet men även på ett kladdpapper. Så nu är det mest att jag ska få ner det i text. En kväll satt jag ute på vår bungalow-balkong och skrev medan Miska tog en powernap och när han kom ut så utbrast jag ”min bok blir så himla BRAA!” hahaha, ibland får man vara så icke-ödmjuk ;)

  Planen är ju inte att min nya karriär ska bli författare, utan jag har länge haft suget att skriva en bok, jag älskar att skriva! Och nu gör jag det egentligen enbart av den enkla anledningen att jag kan. Make sense?

  - Annons -

  Jag vet inte riktigt vad boken gills som för genre men spännande, mystisk, romantisk och en släng övernaturligt! Men inte övernaturligt på ett fantacy-sätt utan mer andligt. Och om allt går enligt plan så blir det en rolig twist i slutet också!

  Blir ni nyfikna? :)

  Här sitter jag och kladdar idéer i skuggan haha!

  Meditation & healing
  Jag har klarat mig från halsinfektion och feber i mars än så länge, men över halva semestern så hade jag så svullna lymfkörtlar i armhålorna att jag en dag inte kunde simma, kunde inte ens ta på mig deodorant för att jag hade så ont och massor av synliga, röda knölar i armhålorna. Så mitt immunförsvar fortsätter kämpa men det är ju en förändring i alla fall, kanske lyckades körtlarna (tack vare min healing?) att ta hela smällen så att jag slipper halsont och feber denna månad? Hoppas!

  Denna resa var ju främst en vila-meditera-och-skriva-resa. En nystart för hälsan helt enkelt. Och så har det verkligen varit! Vi bodde på en lugnt hotell med egen strandplätt, så ofta var man helt ensam och badade och jag visualiserade hur de blåa vågorna renade mig och massa sånt flum ;)

  Jag har även tagit blodprov via Werlabs nu (som testar mer än vad vårdcentralen gör) och så har jag bokat in professionell healing nästa vecka också! Plus tränat! Så jag fortsätter min hälsoresa haha. Jag har lite för höga blodvärden (röda blodkroppar) och på gränsen till för lågt med Vitamin B12 vilket är vanligt för vegetarianer. Men annars såg det bra ut :)

  Här sitter jag efter blodprovet och tröstar mig med en chokladboll för att dom grävde så mycket i mina blodådror, jag var helt öm efteråt. Jag är värsta vuxenbebisen när det gäller blodprov, jag gillar det inte alls!

  - Annons -

  NY LOKAL hör och häpna!
  Hur har företagandet gått under semestern då? Bra faktiskt! Det har varit tidsskillnad så jag har svarat på mail varje morgon efter frukosten och sen på kvällen har det plingat med svar i mobilen som jag delvis svarat på direkt och delvis skjutit fram till nästa morgon. Det har varit ovanligt mycket mailande måste jag säga.

  Dessutom har vi tagit en del beslut på distans och pratat mycket med Annika.

  Vår nya lokal är ju på gränsen i storlek, det funkar bra nu men när Annika börjar jobba igen (även fast det inte kommer bli på heltid) så skulle det krävas mer schemapussel för att få ihop det. Dessutom är förvaringsplats på gränsen.

  När vi bestämde oss för den här lilla lokalen så skulle vi egentligen dessutom hyra en till lokal snett över gatan, för personalrum, barnpassning (för Annikas bebis när hon har kunder), förvaring och ett behandlingsrum till Annika. Alltså inte en lokal som är ”ansiktet utåt”, det är en källarlokal. Men det skulle underlätta mycket och den är billig i hyra så det typ kvittar ekonomiskt. Men en annan hyresgäst fick kontraktet istället och då var beslutet med flytten redan bestämt. Vilket jag då tyckte var lite skönt faktiskt för källarlokalen behövde renoveras också och jag var så trött på det, jag vill inte måla ett penseldrag till och dessutom var golven skabbiga också.

  Men vad hände nu under semestern då? Jo hyresvärden hörde av sig och sa att det inte blev som planerat med den första hyresgästen, så vi kan få hyra den för samma summa OCH den har blivit renoverad!! Fina ljusgråa parkettgolv, fräscht badrum och vitmålade väggar + en köksdel. Hur bra? Det är en liten hall, badrum, tre rum + ett litet förråd.

  Så det är alltså inte ett byte av lokal utan vi har en till helt enkelt :) Underlättar massor!

  Det är ingen el i lokalen just nu så jag kunde inte fota bild på den, men här skriver vi på hyreskontraktet! Tillträde 1 april :) Nu är det ju dock en del prylar man önskar att man aldrig sålt haha, när vi plötsligt behöver ett matbord och stolar, en till behandlingsbrits, förvaringsskåp m.m. Men det var nog ändå meningen att vi inte skulle få lokalen förrän nu, så slapp vi renovera själva + att vi hade nog sparat på tok för mycket grejer om vi haft den förvaringsmöjligheten. Ni vet ”äh den här kan vi ställa i källarlokalen” fast det är en pryl man aldrig kommer använda och många bäckar små plötsligt har skapat en labyrint.

  Man kan tro att saker är otur tills man inser att det är precis tvärtom :)

  Back to work
  Det var en sammanfattning av vad som skett under dessa två veckor. I måndags kickstartade vi med en fullspäckad dag:

  - Annons -
  1. Ta blodprov
  2. Bvc med bebis
  3. Fixa klart det allra sista i gamla lokalen (öppettiderna stod fortfarande på ytterdörren och lite sånt småpyssel)
  4. Träffa hyresvärden för källarlokalen och skriva kontrakt
  5. Träffa hyresvärden för gamla lokalen och lämna nycklar.
  6. Hämta paket på DHL med pressprover från PIXI
  7. Lämna underlag (kvitton m.m) till ekonomiföretaget som sköter vår bokföring.
  8. En lucka i schemat där jag hinner svara på mail och kontakta skatteverket angående en fråga.
  9. Kunder på salongen medan Miska och Annika äter lunch.
  10. Färdig 18.00, hemgång och på vägen hämta ut ett till paket med pressprover från Linda Hallberg.

  Detta inlägg skrev jag 17 augusti 2015, då hade vi precis fått nycklarna till lokalen och nu har vi lämnat tillbaka dom. Att flytta till en mindre men bättre lokal var det bästa och det jobbigaste jag gjort på länge. Nu är det över!

  Att gå runt i den helt tomma och nystädade lokalen medan solen sken in var mer nostalgiskt än jag hade förväntat mig. Även fast den är 300% i bättre skick nu än när vi hyrde den så fick jag ändå exakt samma känsla som när vi var inne i den för första gången. Då man gick runt i den stora, ljusa och ekande tomma lokalen med så stora förväntningar. Vilket stort kliv det var. Och det kändes exakt likadant nu, fast vi sa hejdå till den. Magiskt ändå!

  Denna brynförvandling som jag gjorde i måndags bloggade jag om tidigare i vecka också, men jag blev så glad efter denna kund att jag måste skriva lite mer! Jag tar nästan bara stammisar nu när jag jobbar hemifrån, jag kan inte minnas när jag tog en ny kund senast. Jag älskar stammisar, man blir som kompisar! Men dom vet ju exakt vad dom får, så även fast dom alltid är supernöjda såklart så blir det inte det där Askungen-leendet i spegeln som man får av nya kunder som blir helt ställda av det fina resultatet!

  Om alla kunder hade lyst upp på samma sätt som den här kunden gjorde när hon såg sig i spegeln så hade jag kunnat jobba gratis, jag hade inte behövt äta jag hade bara levt av glädjen hahaha!

  Hennes mamma sa ”vad kul att du kunde ta emot oss, hon har kollat på era bilder i flera månader och velat komma till dig” och så körde dom enda från Bromma till Creative Makeup i Uppsala bara för min skull. Alltså jag vet ju att jag är duktig men pressen inför dom förväntningarna blandat med hur hedrad man känner sig är nästan för mycket haha.

  Krammöte
  P.g.a. föräldraledigheten så har vi inte haft krammöten i år än, det senaste vi hade var innan jul. Vi har bra kommunikation via vårt program Quip som vi använder (med listor, konversationer m.m) och så har jag skickat ekonomirapporter via Dropbox som personalen kunnat följa, så de har gått bra ändå men inget är ju så bra som att sitta ner tillsammans och prata!

  Och i onsdags hade vi äntligen möte igen! Det gick jättebra, vi fick ihop en hel lista med grejer som ska fixas och vad vi ska fokusera på innan sommaren.

  Lyckades få stämningen på bild när dom inte var beredda haha!

  Så goa kollegor jag har ♥

  Mileya var med på mötet också och det gick jättebra! Hon var vaken men låg i Miskas famn och chillade hela tiden :)

  Jobba hemifrån och bocka av to do-listan
  Jag hade en hel efter-semestern-lista som faktiskt var lite jobbig att öppna i tisdags då jag jobbade hemifrån hela dagen. Den var inte så hemsk men ni vet saker som man skjutit upp när tiden inte räckt till och som blivit en lång lista som man inte ens minns vad det står på, det tar ändå emot litegrann att läsa igenom den haha.

  Men jag kavlade upp ärmarna och det är med en skön känsla jag kunde ta helg sen för oj så mycket jag fått gjort! SKÖNT!

  Så kul att få kladda med smink igen!

  Såå lyxigt att gå runt i sin egen butik och plocka grejer man behöver påfyllning av inför våren :)

  Köpa aktier för första gången?
  Miska har investerat i olika företag och köpt aktier ett tag nu medan jag själv är mer av en sparkonto-person haha. Men nu funderar jag på att göra min första investering i ett helt nystartat företag (dom har inte registrerat namnet än så jag får inte skriva ut det) som känns som ett bra Helena-företag!

  Det här med alkoholism ligger mig ju väldigt varmt och hjärtat då det är en sjukdom som jag haft runt mig hela livet typ. Många släktingar har haft problem med alkoholen och min underbara mamma som led av psykisk ohälsa självmedicinerade med alkohol och försökte in i det sista att bli frisk, hon hade varit nykter i 3 månader när hon gick bort för 2,5 år sedan nu. Hade vården fungerat bättre så tror jag verkligen att hon hade levt idag!

  Detta företag som jag nu funderar på att investera i är startat av Daniel Benitez som själv är alkoholist och var med och grundade Kontigo – en alkomätare som är kopplat till en app i telefonen som du regelbundet gör blåstester i som skickas direkt till en kontaktperson inom vården. Kontigo (som alltså redan finns) är kopplat till sjukvården och fokuserar på personer som redan är inne i vården och ska undvika återfall/snabbare få hjälp vid återfall.

  Skillnaden på det nya företaget som jag vill investera i är att det fokuserar mer på privatpersoner som anonymt eller icke-anonymt vill använda produkten. Man behöver alltså inte vara inne i vården redan och behöver heller inte ha en fullt utvecklad alkoholism. Det är billigt för privatpersoner, lättillgängligt online samt i butiker t.ex. apotek. Man kan göra det anonymt men man kan också koppla svaren till en vårdperson och anhöriga.

  Alkomätaren har flera syften, t.ex:

  1. Kolla om du ligger i riskzonen, har du ett alkoholproblem? Formulär där man bara kryssar i olika svar är inte så pålitliga som att faktiskt blåsa i en mätare.
  2. Det finns därefter olika program beroende på hur illa ditt alkoholproblem är.
  3. En terapeut är bara ett knapptryck ifrån, på samma sätt som Kry och dessa appar där du kan prata med en läkare eller psykolog via videosamtal.
  4. Snabbare hjälp vid återfall
  5. Som nykter alkoholist blir man ofta felaktigt anklagad och misstrodd, att kunna bevisa sin nykterhet kan rädda din familjesituation.
  6. Planen är också att skapa grupper m.m i appen så att det blir ett community där man kan hjälpa och stödja varandra.
  7. Den fungerar också som en vanlig alkomätare (då med en enklare gratisapp) fast är extremt pålitlig jämfört med andra mätare på marknaden.

  Appen säger till när du ska blåsa vilket alltid är olika tider, så det går inte att planera sitt drickande så att man hinner nyktra till emellan. Samtidigt som man blåser så håller man selfie-kameran mot sig så det går aldrig att lura systemet med att någon annan blåser istället.

  Anledningen till att detta företag låter bättre i mina öron är för att man kan få bukt på problemet innan det går åt skogen. Det blir mer tillgängligt för alla! Dessutom är jag helt övertygad om att fler skulle använda den om man kan börja försiktigt med att vara anonym. Min mamma kom hem från ett aa-möte en gång och berättade om Kontigo men sa ”det är inget för mig” och jag tror det blir ett för stort steg för många när vården är inkopplad direkt och man kanske känner sig lite ”fast” på något vis? Hon hade behövt denna lösning istället, med en beroende-terapeut bara ett samtal ifrån och en stödgrupp utan att behöva lämna huset och åka in till stan.

  Synd att denna tillgängliga variant kommer några år för sent, men jag tänker på alla liv den kan rädda i framtiden istället!

  Vi träffade Daniel i veckan och gick igenom allt som är på g. Nästa vecka ska jag bestämma mig om jag ska investera eller inte!

  Eftersom Daniel redan har stor erfarenhet efter Kontigo-resan och detta är ett lite tryggare företag men lägre kostnader så anser inte jag att det är lika hög risk som många andra nystartade företag.

  Hög risk ger hög avkastning och det finns stora möjligheter att fördubbla pengarna på ganska kort tid. Jag måste bara ställa mig frågan hur dåligt jag skulle må om jag blir av med pengarna helt, för det är ju faktiskt en risk. Waah!

  Brukar ni investera med hög risk? Har ni några tips för hur man ska våga? :)

  Här ser ni en demo på alkomätaren! Den är riktigt hög kvalité och ger säkra resultat som man kan lita på.

  Idag håller jag tummarna för vårsol och tänkte kanske ta ut en filt och min dator och skriva på min bok på altanen :) Vore såå mysigt!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish