Min businessvecka v. 13

  - Annons -

  Jag har tyvärr varit dålig på att fota bilder i veckan, så det blir ett ganska kort söndagsinlägg :)

  Ska skärpa mig!

  Fix i extralokalen
  Förra söndagen skrev jag att vi nu har en till lokal som kommer användas till personalrum, förvaring, möten och barnpassning när Annika har kunder.

  Vår ansiktet-utåt-lokal har två behandlingsrum, butik, badrum och vänthörna så den fungerar för makeupartisterna men det som blir bökigt är förvaring + lunchtid. Dessutom är det inte helt optimalt om Mileya (Annikas bebis) ska vara med på jobbet och låta :)

  - Annons -

  Extralokalen ligger snett över gatan så det är väldigt nära och bra! Vår gamla salong var så stor så det är typ samma avstånd från butiken till lunchrummet ändå haha.

  I veckan har vi köpt stolar och bäddsoffa och fixat där inne! Vi får ställa dit grejer men har egentligen inte tillgång förrän 1 april så det finns ingen el där än, men lite kan vi fixa ändå!

  Nyrenoverade väggar och golv! Lokalen har tre rum, toalett samt ett litet förråd. Klockrent!

  Här bygger Miska bäddsoffa medan jag skruvar stolar.

  Mileya godkände soffan! :)

  Produktutbildning med vår nya makeupartist
  Jag har även haft produktutbildning med vår nya makeupartist Shafiee, hon har sminkat ganska mycket med våra produkter redan men vi är ju väldigt produkt-fokuserade och för att kunna hålla en riktigt bra sminkkonsultation så gäller det att man kan sina produkter.

  Det finns så mycket olika produkter idag så det räcker inte att bara kunna sminka utan man måste känna produkterna för att ge bra rekommendationer. Två flytande foundations kan se likadana ut när man kollar på förpackningen men det passar helt olika personer och ger helt olika resultat både i täckning, struktur, applicering och glow/matthet.

  - Annons -

  Det var riktigt roligt! Jag hade kunnat be någon av kollegorna att hålla i utbildningen men jag tog det själv bara för att det är kul :)

  Vi har även börjat publicera bilder på Shafiees behandlingar i våra sociala kanaler och nu är hon med i teamet på riktigt!

  Redan omtyckt! Jättekul! :)

  Nyhet – heltäckande foundation från Pixi
  Att lansera en nyhet är inte så snabbt gjort som för många andra företag. Först ska det testas ordentligt innan det kvalar in i vårt sortiment, sen fotar jag bilder och steg-för-steg. Sen gör jag två olika inlägg, ett för bloggen och ett för beauty guide-sidan på vår hemsida. Och sen ska den läggas in med produktbilder (som jag också brukar pussla med själv) och alla nyanser m.m.

  Så vi har haft den i butiken sedan ett tag tillbaka men nu finns den äntligen online också!

  Här kan ni se före- och efterbilderna och steg för steg om ni är nyfikna :) I vår webbshop så gör jag alltid ett blogginlägg till produkterna samt “komplettera med-tips” med andra produkter som passar bra ihop.

  - Annons -

  Övrigt
  Eftersom jag inte har så mycket bilder så kommer här i enbart text ett urval av de andra grejerna som jag gjort i veckan:

  • Lagt in vår praktikant Stina i bokningssystemet, hon är så duktig och tar ofta dit egna övningsmodeller som hon nu kan boka in så att vi ser när hon använder en behandlingsplats. Hon tar alltså inte kunder utan det är bara viktigt med en överblick nu när vi har mindre salong. Det finns ibland praktikanter som är mer jobb än nytta men Stina hjälper verkligen till och underlättar för kollegorna. Det är viktigt att ta vara på bra praktikanter har jag lärt mig, flera blir ens kollegor i framtiden! Eller delägare som jag själv ;) jag som började som Annikas praktikant en gång i tiden!
  • Svarat på tusentals mail känns det som, jag vet inte vad som har hänt med min inkorg jag har nog aldrig fått så här mycket mail förut, för dom flesta mailar direkt till salongen och den mailen svarar inte jag på. Men det är kul! :) Många som har frågor och våra behandlingar och produkter, sminktips, folk som vill boka tid m.m.
  • Jag har gått på healing hos Marica i Uppsala. Det var väldigt häftigt och efteråt fick jag rådgivning också och allt hon sa stämde! Kan verkligen rekommendera!
  • Dessutom har jag skrivit på gåvobrev på huset som jag ägde förut, så nu är jag officiellt gästhus-bo :) Vad vår plan är? Just nu trivs vi bra hos Annika och hon gör det också, vi har ju ett eget litet hus (lekstuga? haha) så vi har ingen stress någonstans. Det blir ju väldigt billigt också! Vi är en blandning mellan grannar och sambos, vi umgås jättemycket, äter alltid middag ihop och samåker när vi ska någonstans, men vi är också  i “våra egna hem” så man går inte på varandra direkt.
  • I måndags och fredags jobbade jag hemifrån, då spenderas dagarna med först smink och foto och sen datorjobb med min katt Viktoria i famnen. Inte så intressant för er, men skönt att få mycket sådana saker fixade också!

  Nu ska jag njuta av en ledig söndag och starta dagen med en springrunda! Jag köpte även nya springskor i veckan, eller billiga fritidsskor om jag ska vara helt korrekt. Enligt personalen på Stadium var det ju livsfarligt att springa utan riktiga löparskor, men dom skorna var ju så fula och dyra samtidigt så jag tog det riskfyllda beslutet att springa utan korrekt stötdämpning ;)

  Hur som helst, nu ska jag hålla mig frisk i hela april!

  På tal om det så gick min första löprunda sådär-bra. Efter att ha sprungit ett tag så fick jag den briljanta idéen att springa i skogen, som värsta vargen! Men med mitt lokalsinne visade det sig vara en extremt dålig idé, även med gps tog det mig 45 minuter att komma ut därifrån haha. Med facit i hand så gick jag ett tag åt 100% motsatt håll mot vad jag skulle, det går inte att gå mer fel än så haha.

  Men imorgon är det måndag och 1 april! Så trevlig med nya vecka och ny månad på samma dag. Så då blir det nya friska tag!

  Nej nu ska jag sluta babbla :) Kram på er och ha en fin söndag! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish