Min businessvecka v. 16

  - Annons -

  Vilken solig och fin vecka vi har! Jag njuter av att vara i en lugn period både i jobblivet och privatlivet och varvar dagarna med jobb och återhämtning i naturen :)

  Jag minns många gånger i höstas då jag tänkte “man ska ju aldrig önska att livet går snabbare, men just nu vill jag bara spola fram tiden och hoppa över allt det här“.

  Men nu är jag här i tiden jag ville hoppa fram till! Och solen skiner också! ♥

  Pussmöten (personliga utvecklingssamtal)
  Vi har inte kunnat ha enskilda personalmöten tidigare eftersom vi inte haft något personalrum på nya salongen efter flytten, man kan ju inte sitta och snacka om sådant i väntrummet där både kollegor och kunder springer ;) Men nu har vi personalrum igen så jag bokade in samtal med alla!

  - Annons -

  Efter alla möten sa jag till Miska “det är ju enkelt att ha personalmöten när man har ett så bra team!” och så kändes det verkligen! Alla är nöjda med nya lokalen och funkar bra ihop, både samarbetet och kemin i gruppen.

  Vi pratade också mycket om schemat och eventuella förbättringar till höstschemat. Det kliar i mina fingrar att börja med det, men jag tror att det fortfarande är lite för tidigt, det är nästan ett halvår kvar och saker hinner fortfarande ändra sig :)

  Här sitter jag med anteckningarna i högsta hugg i väntan på att nästa kollega ska komma och slå sig ner :)

  Bildredigering deluxe
  Förra söndagen skrev jag att var varit fotograf för en hemsida som Miska håller på att bygga. Jag är ju ingen fotograf så jag gör tvärtom mot hur man “ska”. Riktiga fotografer fixar bra förutsättningar med ljus m.m på plats för att fota så få bilder som möjligt och därefter redigera så lite som möjligt. Jag själv fotar hejvilt och därefter redigerar jag skiten ur alla bilder haha.

  Obs så tar jag inga fotograf-priser på mina jobb heller ;)

  Här är en av bilderna som jag redigerat i veckan:

  Bilden kommer vara ganska liten på hemsidan så smådetaljer spelar inte så stor roll egentligen. Men eftersom det här gänget satt och jobbade på riktigt så blev alla olika bra på olika bilder, så detta är egentligen ett ihopklipp av två bilder.

  Här ser ni före och efter redigering:

  - Annons -

  Lite skillnad va! Om ett sånt här redigeringsprojekt tar tid för en nybörjare som jag? Svar ja, haha! Orimligt lång tid, inte alls försvarbart egentligen. Men jag tycker ju att det är kul också så har svårt att sluta när jag väl börjat!

  Läsarfråga om hälsoresan
  “Heeejj! Jag tycker det är intressant att läsa om din hälsoresa du gör. Men det du skrivit är utspritt i flera inlägg, skulle du inte kunna vara snäll och skriva ihop en sammanfattning i nästa söndagsinlägg med vad du gjort för förändringar (i vardagen alltså) och framför allt varför? Jag tycker inte om att följa hälsokonton på instagram för det blir lite för överdrivet för min smak, men jag blir inspirerad när vanliga personer lägger ut tips. Men mest tror jag att det är för att du skriver om en blandning av medicinsk och lite hokuspokus med healing osv :-) vilket gör det roligare. Tack på förhand!”

  Vilken tur att du tycker det är intressant för jag börjar bli rädd att ni tröttnar på mig och min hals snart haha :) Här kommer en sammanfattning med fokus på förändringarna som jag gjort:

  Problemområden
  Vad jag har för problem i kroppen är dels sådana som jag upplever själv samt sådana som jag fått veta genom blodprov och healing.

  Känner själv: Återkommande halsinfektioner med hög feber. Har precis kommit ur en stressig period och är inte stressad längre men sånt kan ju sitta i ett tag efteråt. Men mellan infektionerna så mår jag jättebra!

  Blodprov via Werlabs: Förhöjda blodvärden på röda blodkroppar (inte farligt och beror oftast på vätskebrist) lågt med vitamin b12 (eftersom jag inte ätit kött eller fågel på snart 2 år) samt att jag har bra blodfetter just nu men om man ser på lång sikt så ska jag tänka på kost och träning för att inte vara i riskzonen för hjärt- och kärlsjukdomar. När jag är sjuk så har jag höga infektionsvärden, så det är inte bara “otur med förkylningar” utan högre än så. Jag ligger också utanför referensvärdet på D-vitamin men inte för lågt utan för högt haha! Fast inte farligt högt eller så, men det var intressant tycker jag, behöver inga sådana tillskott i alla fall :)

  Healing: Jag har kvicksilver i kroppen som jag ska rensa ut. Jag har obalans i min maskulina sida (höger). Mina halsbesvär är samlad ilska och att jag har velat säga ifrån och säga vad jag tycker men att jag hållit det inom mig. Jag hade också energiklumpar som satt fast som kardborrar på mig för att någon kastat avundsjuka och missunnsamhet på mig.

  Ändrad kost
  Jag är sedan tidigare varken jättenyttig eller onyttig, Miska lagar bra mat men vi äter ju också mycket glass och godsaker ;) Det jag har ändrat eller lagt till är följande:

  • Omega3 (för blodfetter) både i tablettform och via chiafrön i frukosten.
  • Probiotika med goda bakterier som är bra för massor av saker
  • Spirulina och blåbär (för att rensa kroppen på t.ex. kvicksilver) också i frukosten
  • Helande vatten med shungit-stenar, jag har en vattenrenare så det är väldigt rent vatten från början och stenarna renar även inne i kroppen, från t.ex. stress samt är inflammationshämmande. Dessutom är det bra för mig att dricka extra mycket vatten för förhöjt blodvärde kan bero på uttorkning.
  • Nässelte som jag kokar själv (pappa plockar och torkar brännässlor) är bra för massor av saker, googla! På vintern drack jag det varmt i mugg, nu dricker jag det som en kyld drink i ett fint glas :)

  Träning
  Jag tycker inte att det är jättekul att träna, men jag har en liten trampmaskin som jag “joggar” på och typ dansar till latinomusik samtidigt :) Och efter gör jag lite styrkeövningar och knipövningar. Jag måste vara lite flamsig när jag tränar, att räkna repetitioner är det värsta jag vet. Sen har jag börjat springa och gå promenader nu i vårvädret också! Det blir inte supertungt för jag tränar hellre lite varje dag än färre hårda pass.

  - Annons -

  Det går dock inte att komma in i träningen regelbundet när man blir sjuk hela tiden.

  Healing & meditation
  Jag har börjat meditera mycket själv, flera gånger i veckan, plus att jag gick på en professionell healing och funderar på att boka en till. Jag tror mycket på självläkning, och framför allt så är det väl vetenskap att stress är farligt och skapar sjukdomar (?) och kan man minska stress med hjälp av meditation och healing så får man ett friskare liv av bara det!

  Precis som med träning så gillar jag inte att göra det som någon bestämt i förväg eller säger till mig att göra, så jag är lite för flummig för vanlig meditation också haha. Jag klarar inte av att lyssna på en meditation med en vägledande röst, jag måste bara ha musik och köra mitt eget race.

  Att boka en healing var jättehäftigt tycker jag! I början kände jag mig jättetung, sen blev jag alldeles varm i vänstersidan av huvudet, sen såg jag ett mörkblått mönster när jag blundande (typ som om man skulle gå in i en svart grottöppning med hackiga kanter vid ingången och inne i grottan var det ett mörkblått sken) och sen kände jag pulsen jättestarkt i mina ben i typ en minut. Och i slutet kände jag mig så lätt att jag tänkte tanken “undrar om jag svävar någon millimeter nu?”.

  Ren kropp
  Jag har också tagit ut min hormonspiral, bara för att kroppen ska vara helt sig själv. Och så dricker jag sällan alkohol (sällan jämfört med många) och röker inte eller någonting sådant. Så kroppen är ganska sig själv eller vad man ska säga, inga tillsatser :)

  Resultat?
  Halsinfektionerna fortsätter dock så jag ska till Öron-näsa-hals den 13 maj. Men jag är ändå övertygad om att egenvården är jättebra också! Det väldigt tillfredsställande att vara snäll mot sin kropp och det är ju aldrig i onödan! Jag kommer aldrig sluta äta glass och sånt för jag tror på att vara snäll mot själen också ;) och jag kommer aldrig bli sån där hälsojunkie som bakar chokladbollar utan socker. Men bara tanken på att man är snäll mot sin kropp och tycker om den gör nog att kroppen blir snällare mot mig också! :)

  Här är mitt nässelte som jag denna vecka njutit av i vårsolen en stund varje dag! Att bo på landet denna fina vår är meditation bara det, när hönorna går runt och pickar i trädgården och det enda som hörs är fågelkvitter som då och då avbryts av gal från tupparna ♥

  Spara i fonder & aktier – vuxenpoäng
  Jag tänker att jag ska ta lite ansvar över min ekonomi och inte bara ha ett sparkonto utan ränta utan faktiskt få lite avkastning. Jag hatar risker, men när jag går igenom alternativen låst fasträntekonto och fonder med superlåg risk så blir ju avkastningen så liten att jag nästan kan ha dom kvar på sparkontot istället haha.

  Jag har gjort massor av research på detta eftersom jag är 100% nybörjare, vilket var den tråkigaste researchen jag någonsin gjort. Sen bara körde jag!

  Min fördelning av mina sparpengarna:

  • 1/4 i aktier med superhög risk i ett nystartat bolag som jag bloggade om i detta söndagsinlägg.
  • 1/4 i aktier med mycket mindre risk. Detta bolag brukar dessutom ge utdelning, alltså att man kan tjäna pengar om företaget går i vinst utan att behöva sälja aktier.
  • 1/4 i tre olika fonder, en med högre risk, en med mellan och en med liten risk.
  • 1/4 ligger kvar på ett vanligt sparkonto som en trygg buffert. Nån måtta får det va ;)

  Så kortfattat är allt är varierad risk så det är en blandning av trygghet och att man har chans att tjäna riktigt bra om man har tur. Det är dessutom olika branscher vilket också ger ytterligare riskspridning än om alla företag skulle handla om finans t.ex.

  Mitt mål med aktierna med superhög risk är att dom ska tredubblas och då ska jag ta ut summan som jag investerade – då är det bara “bonuspengar” som ligger och växer. Pengar som jag aldrig har haft.

  Den mer säkra aktieinvesteringen har tidigare gått mycket upp och ner och jag misstänker att det kommer fortsätta så. Obs 100% nybörjaranalys. Så min hoppfulla plan där är att få utdelning, därefter vänta in en “topp” och då sälja aktierna med bra förtjänst. Sen väntar jag tills dom har en dipp och då köper jag samma igen! OM planen går som jag tänker mig (vilket ju absolut inte är det minsta säkert haha) så har jag räknat på att jag kan plocka ut typ 30 000 i utdelning + avkastning på kanske 1,5 år.

  Hur vuxen låter inte jag nu? Miska har varit bollplank men jag har gjort allting själv! Allt från att öppna ISK-konto till att hitta alla fonder och aktier och köpa dom. Värsta independent eller hur ;)

  Miska är lite orolig för hur jag ska reagera om jag förlorar pengar, och det kan ju hända att allt går åt skogen. Men det är ju inte som att spela på lotto och bara ha tur, jag har ju faktiskt tänkt igenom det här jättemycket och även om någonting blir en minusaffär så bör ju inte allting bli det? Man måste ta lite risker ibland och jag har ju inte investerat allt jag äger och har heller och riskerar ju inte personlig konkurs eller så :)

  Jag var sååå exalterad efter detta! Först direkt efter att jag köpt alla fonder och aktier och sen när jag gick in på mitt konto en timme senare och såg att jag redan tjänar 275 kronor haha! Framtiden får utvisa hur smarta eller osmarta drag jag gjorde denna dag ;)

  Entrepreneurship is living a few years of your life like most people won’t, so that you can spend the rest of your life like most people can’t.
  Ni kanske blir avundsjuka på mig nu men jag har i övrigt haft en väldigt lugn arbetsvecka!

  Måndag – En långdag i stan med diverse ärenden (blodprov, bvc, fixa och lämna ekonomi-underlag + hade kunder på salongen) men hann också träningssimma mitt på dagen! Lyx!
  Tisdag – Jobbade hemifrån och fick jättemycket gjort. Miska sov inte hemma så då kunde jag vara gamla vanliga arbetsnarkoman-Helena och jobba till sen kväll. Så jag checkade jättemånga saker på att-göra-listan!
  Onsdag – Jobba hemifrån på förmiddagen, sen en lång kafferast i solen innan vi hade personalmöten i stan.
  Torsdag – Solade hela dagen och jobbade istället på eftermiddagen från kl 15 och framåt.
  Fredag – Jobbade hemifrån mellan 8-12 sen åkte vi hem till våra kompisar Monica och Niklas och hängde med dom hela eftermiddagen!
  Lördag – Jobbade mellan kl. 8-11 sen ledig hela den soliga helgen!

  Att kunna lägga upp sin arbetsvecka så här är helt amazing! Tänk att jag kan anpassa mina arbetsdagar efter vädret? Visst har det sina nackdelar också och OJ vad vi har kämpat för att komma hit. Och obs jag kan ju inte ha det såhär varje vecka i resten av livet från och med nu ;) Men ändå, jag njuter!

  Jag och Annika satt och pratade lite om det i veckan, för hon har öppnat sitt schema i maj och juni nu och ska börja ta lite kunder. Då har jag och Miska bebisen :) Men vi måste kolla upp hur det är med skatt och sånt när man både är mammaledig och jobbar, hur mycket lön man får ta o.s.v. Jag sa att så länge det funkar ekonomiskt i företaget så ska hon ta så mycket lön som det går, för jag och Miska tar ju ut full lön (dock är vi dom två som har minst lön i hela företaget hehe) även fast vi också jobbar mindre än förut nu när vi är “bonusföräldrar”. Så det är ju orättvist om hon är den enda som straffas ekonomiskt nu när hon blivit mamma.

  Då kom vi in på samtalsämnet att vara värd sin lön, hon tycker att om hon inte jobbar 100% så är hon inte värd en full lön. För även om hon börjar ta lite kunder så jobbar hon ju inte lika mycket som jag och Miska. Medan jag tycker att 1. hon har jobbat 300% i 12 år nu så det är hon visst värd. Och 2. varför ska man bygga upp ett företag för att få frihet och trygghet om man ändå inte låter sig njuta av det när man har lyckats?

  Nu handlar det ju inte om att vi inte vill jobba alls, det vill vi ju! Men det är skillnad på jobba för att det är roligt och jobba bara för att man måste piska sig själv för att förtjäna sin lön :) Det här är verkligen jag och Annika i ett nötskal, båda tycker att den andra förtjänar ALLT men själv känner man alltid att man inte bidrar tillräckligt. Det enda riktiga problemet är ju att man ska få ihop det i företagsekonomin, sen vem som är “värd” mest är ju ett hitte-på-problem egentligen så länge alla är nöjda, vilket alla är :)

  Mycket sol och vila har det blivit i veckan! Här är jag och Annikas katt Tussen som är 19 år nu! Jag var bara 6 år när hon föddes så vi är ju nästan jämngamla haha :)

  Hoppas att ni haft en bra vecka ni också!

  Kram, kram, kram! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish