Min businessvecka v. 21

  - Annons -

  Det här har varit en otroligt rolig vecka!

  Också en lite extra intensiv vecka måste jag säga, vilket ni kanske indirekt märkt redan eftersom jag inte haft tid att blogga lika regelbundet som vanligt. Men så får det va ibland!

  Men idag ska jag bara vara ledig och hänga hemma i trädgården, man får inte glömma hälsan – det har jag blivit extra påmind om denna vecka :) ♥

  Mycket kunder och lördagsjobb!
  Det är högtryck på salongen nu inför sommaren vilket är såå roligt!!

  - Annons -

  Ovanligt mycket kunder har jag haft, 16 stycken och ca 11 timmar på en vecka är inte så mycket för dom som enbart jobbar med kunder men för mig som främst jobbar med annat och tar kunder “på sidan” så har det blivit intensivt :)

  När jag kom hem från jobbet igår (jag lördagsjobbade på salongen igen) så var jag verkligen helt slut. Efter en pizza-middag i solen så tog jag sedan ett bad och jobbade med datorn i badet under tiden hårinpackningen verkade haha.

  Nej vi har inte ett direkt fancy badrum haha, med silvertejp på badkarskanten, rostiga rör och en tvättkorg upp och ner som datorbord. Men det duger bra för lilla mig!

  Sommarsalong – Planering och förberedelser
  Vi håller på att göra vårt väntrum till en sommar-oas! Deadline är 31 maj då vi har vårt sommarevent men vi ska ha den stylingen hela sommaren.

  Vi har bland annat beställt konstgräs som ska rullas ut och palmer, växter och hängväxter i plast som kom i veckan!

  Här står Annika och Miska som precis börjat packa upp första leveransen med grejer, så kul att gå all in! Vi ska ev. köpa ett litet vattenfall också :) Nästa vecka får ni se mer för då kommer vi ha haft vårt sommarevent!

  Möte med Disruptive Materials
  Jag blev så himla glad när Paiam som är “sales director” på Disruptive Materials kom till salongen med en flaska bubbel som tack för all jag har hjälp dom med, så goa!

  Vi hade möte och satt och pratade i en timme, nu börjar dom komma så långt i utveckligen att saker går under sekretess så jag kan tyvärr inte säga så mycket längre. MEN jag kan säga att planerna blivit lite ändrade och jag har varit extremt peppad efter mötet!

  - Annons -

  Fortsättning följer får jag säga ;)

  Att en liten gest kan göra så mycket! Som företagare är det mitt jobb att få andra att förstå och känna hur betydelsefulla dom är, så man är ju inte bortskämd med att själv vara den som får uppskattning, jag blev såå glad :)

  Beauty Brunch med Lina Ekh & Silja Line
  När jag fick inbjudan till detta event som startade med orden “Du är en stark entreprenör som vi gillar – därför förtjänar du en paus!” så tänkte jag – “jaa det gör jag faktiskt” haha!

  Lina som är makeupartist och driver skönhetsbloggen Makeupbylina höll i en Beauty Brunch tillsammans med Silja Line med fokus på välmående. Jag måste verkligen ge cred till Lina för detta event, såå bra på så många sätt!

  För ett tag sedan skrev Lina blogginlägget “Duktig flicka – Tankar om utbrändhet” som blev väldigt delat och blev sedan kontaktad av Silja Line där dom belyste problemet och hur viktigt det är att ta en paus och ta hand om sig själv.

  Jag fotade mindre än vanligt eftersom jag verkligen försökte vara i nuet (det var ju lite det som var temat haha) dessutom hade dom en fotograf på plats som igår mailade ut bilderna (perfekt tajming!) så istället får ni riktiga proffsbilder från eventet som är fotade av fotografen Kajsa Göransson :)

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  I väntan på att gå på Silja Line-båten! :)

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  - Annons -

  Jannike Viola, Tove Castor och jag!

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  Dagen började med att alla fick varsin badrock med sitt namn på och så bytte vi om till badkläder!

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  Lina började eventet med att säga “alla som vi bjudit in är handplockade för att ni duktiga entreprenörer som jobbar hårt och gör skillnad i branschen och därför förtjänar en paus!”.

  Så go ♥ Jag känner mig verkligen hedrad att jag var en av dessa gäster, det var ju inte bara folk som jobbar inom beauty som var bjudna. Att vara bland alla dessa grymma personer och vara en av dom känns väldigt fint!

  Lina belyste också att en stor del av varför stressen är så stor i samhället idag är p.g.a. mobiltelefonen – därför började eventet på Silja Lines spa-avdelning med mobilförbud!

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  Det ser ut som att jag sitter och skrattar för mig själv men Helene sitter där bakom faktiskt haha :) Detta var precis före dom sa åt oss att lägga ner mobilerna.

  Alltså detta mobilförbud blev enligt mig en succé!

  1. Först släppte man stressen att fota och filma allt det fina och härliga som man annars vill visa upp direkt i sociala medier. För det var verkligen magiskt bland alla bubbelpooler, vi satt ute och åt frukt i solen ute på däck och alla var så glada!

  2. Man började prata med varandra på ett helt annat sätt, dels för att man levde i nuet men också eftersom att alla var entreprenörer och hade så mycket gemensamt kring det här med stress och prestationer. Så det var inte svårt att hitta samtalsämnen direkt, även fast man mest svävade iväg och pratade annat så klart :)

  Jag har inte så svårt att släppa telefonen hemma faktiskt, men fick ändå en tankeställare över hur skönt det var att ingen höll på med telefonen. Det var inte bara att jag levde i nuet utan även att det fanns folk runt mig som också gjorde det!

  Fotograf: Kajsa Göransson.

  Här sitter vi och bara har det så sjukt trevligt! Vi pratade bland annat om olika skönhetsbehandlingar, inspirerades av “do it yourself-grejer” av Dnilva och att både jag och Mariette är brutala snoozare medan Frida inte ens ställer larm :)

  Sen rörde vi oss mot lunchrestaurangen där Lina själv delade med sig av sin historia. WOW vilken stark berättelse om när duktig-flicka-livsstilen kan gå på tok för långt. Det är verkligen viktigt att inte köra slut på sig själv, om man inte har hälsan med sig så tappar karriären hela sin mening.

  Bästa gänget! @helenesjostedt @steff_stefani @akaannica @dnilva @marietteofficial @oscarcharlesbrehmer @kickimakeupartist @fridaselkirk @monasuniversum @imakeyousmile.se @tovecastor @jannikeviola @angelicalagergren @jessicalagergren @tildanordh @johannadjerf @tomassekelius @sarasongbird @chloelillo @linneaclaeson @trisiaa @bodybybecca.se @feliciaaveklew

  Jag kände mig verkligen så bortskämd på det här eventet! Åkte hem med en riktigt skön känsla i kroppen :) Dock en mindre skön känsla i fingrarna:

  Alltså goodiebagen!! Förutom massa fina produkter så innehöll goodiebagen dessutom en kryssning med Deluxe-hytt och frukost OCH så fick man badrocken i frotté med sitt namn på – vilket jag har tänkt köpa eftersom vi byggt bastu hemma och jag har verkligen behövt en sån :)

  Om ni vill se fler bilder så har Lina publicerat alla i ett blogginlägg från dagen som ni kan läsa här!

  Min energi är precious
  Jag bara måste lägga till en sak som jag satt och tänkte på när Lina pratade.

  Lina belyste inte bara problemet med stress, press och psykisk ohälsa utan vad också tips, råd och nycklar för hur man minimera stressen och risken att slita ut sig själv. Ett av dom tipsen var att umgås med personer som ger dig energi och våga säga nej till alla vänner som inte gör det.

  I ett avsnitt i Shulman Show-podden med Isabella Löwengrip så berättade hon om hur dyrbar hennes energi är och jag blev så inspirerad! Isabella var lite over the top på den här punkten haha men det där tankesättet att man inte ska slösa sin energi är så himla bra. Och energi innebär inte bara att man gör saker – utan även allt man ser, hör folk berätta, konflikter m.m. Eller att ta upp mobilen 250 gånger på en dag ;)

  I Linas blogginlägg från eventet så har hon lagt ut alla nycklar som hon tipsade oss om. Ni kan läsa dom här.

  Se din energi som en vattenkanna och att du bara ska vattna där du vill att det ska grönska! Lät som en klyscha men jag kom på det själv precis i skrivande stund, tror jag, annars undermedvetet stulet ;)

  Leker fotograf igen!
  Förra veckan fotograferade vi tandblekningsbilder och denna vecka var det dags igen fast med skäggbilder!

  Annikas kompis ställde upp som modell, vår barberare Niclas fixade skägget, jag fixade brynen och sen fotade jag både inne i salongen och ute vid en motorcykel :)

  Jag älskar att fota, det är så kul att vi gör alla våra egna reklambilder!

  Min foto-hållning alltså, ergonomiskt och bra haha! Det blev jättemånga bra bilder, jag har gått igenom dom och valt ut dom bästa men inte hunnit redigera än :)

  Min dator är på lagning
  I onsdags lämnade jag in min dator på felsökning och förhoppningsvis lagning trodde jag men dom hittade inte felet så det kostade mig 600:- för ingenting. Men dom skulle byta ut skärmen gratis (man får tydligen det om datorn är mindre än 4 år och har slitet glas) så det var ju snällt i alla fall.

  Under tiden har jag lånat Annikas dator. Lätt gjort kan man tro, men när man har allt sitt jobb och sina rutiner på en dator så är det inte bara att låna en annan och börja jobba som vanligt på en sekund. Jag fick först föra över alla bilder, mallar och grejer jag jobbar med + delade dropbox-mappar och sånt som är kopplat hit och dit. Sen smågrejer som att hennes Photoshop inte ser exakt likadan ut som min o.s.v. Allt bara tar tid!

  Men det har gått bra i alla fall, jag kunde inte visa mätetalen när vi hade krammöte för det dokumentet hade jag missat och lite sådana små-grejer som jag fått lösa i efterhand. Men inga större katastrofer :)

  Däremot var jag inte beredd på att det känslomässigt skulle vara jobbigt att lämna ifrån sig datorn! Men jag har umgåtts med den konstant i 3 år nu, jag jobbar vid den och sen när jag ska sova så vaggar den mig till sömns med Netflix ;) Den är aldrig avstängd!

  Så avslutningsvis vill jag önska alla en otroligt trevlig söndag och kom ihåg att inte slösa er energi, ta en paus, lägg bort mobilen och kom ihåg att ni är bäst!

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish