Sminka bort en tatuering

  - Annons -

  “Det här är nog en lite udda fråga men jag chansar ändå. Du har ju gjort ganska många recensioner av olika produkter och jag undrar om du har koll på typ foundations som täcker tatueringar(som är bara med svarta linjer, ej färg). Söker med ljus å lykta men de verkar va snordyrt och jag har inte så fett i kassan heller. Den sitter på foten. Det är ett ankare så det är linjer och lite skuggning. Så sminket kommer bli nött av sockor och skor.”

  Man kan sminka bort en tatuering med vanligt smink – det är inte superenkelt men jag har testat flera märken som är till för att sminka bort just tatueringar och ska jag vara helt ärlig så är det inte superenkelt med dom nischade produkterna heller.

  Det som är bra med att använda vanligt smink (istället för specialprodukter) är just priset, vilket också efterfrågas här. För använder du vanligt smink så har du användning för det till ansiktet också :)

  Jag önskar jag hade kunnat svara “den här foundationen – – – täcker direkt köp den” men det handlar faktiskt mer om appliceringen.

  Mitt tips – lager på lager
  Att lägga ett tjockt lager kräm är svårt, oavsett om det är en concealer eller en foundation. Det är mycket bättre att bygga upp täckningen med flera tunna lager istället för ett tjockt.

  - Annons -

  Därför har jag varvat puder-kräm-puder-kräm, och för extra effektiv täckning valde jag en mineralfoundation (alltså ett puder med täckning) istället för ett transparent puder.

  Alltså: Dutta på mineralfoundation (tunt!) och därefter en heltäckande krämconcealer (tunt!) och sedan tunt av mineralfoundation och krämconcealer igen tills du är nöjd med täckningen. Jag varvade 3 lager per produkt. Sista lagret ska vara pudret för att fixera, då håller det bättre.

  När du är klar med täckningen kan du enkelt dutta mineralfoundationen runt omkring också, så att det smälter in bättre i huden runt omkring.

  Eventuellt att det skiner igenom lite när jag fotat med blixt men i verkligheten så syntes det inte alls.

  Rynkorna på efterbilden är för att jag håller foten på ett annat sätt, det är inte sminket som gjort dom linjerna. För jag håller upp foten så högt jag kan på en stolsrygg för att komma upp till mina fotoblixtars nivå så det var inte jättelätt med balans och fokusera med kameran samtidigt ;) Jag hade fotat steg för steg om det inte var för just detta problem haha.

  Tips! Om det lyser igenom en grådassig ton men att man är nöjd med täckningen i övrigt så kan man dutta på lite rouge över som neutraliserar bort det gråblåa och ger lite färg. Jag vet att jag sett tips förut på att man kan grunda med läppstift och testade det för länge sen men det blir bara kladdigt och jävligt. Puderrouge är mycket smidigare!

  Produkterna som jag använt ovan är gloMinerals Under Eye Concealer och glo Pressed Base Mineral Foundation som jag säljer i min webbshop.

  Vad gäller hållbarheten så testade jag lite olika och nej detta håller inte för strumpor och skor, men har man det på sig så behöver man kanske inte täcka tatueringen heller tänker jag? Så länge jag gick i sandaler och barfota dock så satt det som ett smäck!

  Sammanfattning – Det är inget wow-tips då det är pilligt och kanske inget man orkar göra varje dag, men ekonomiskt bra eftersom du kan använda samma till ansiktet (och behöver inte köpa special.produkter) och duger fint om man vill få bort tatueringen en viss tillställning eller så :)

  - Annons -

  Har någon av er som läser fler eller bättre tips så kommentera gärna!

  Kram, kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Du kan söka på dermacol concealer det passar till ansikte och kropp och täcker tatueringar super bra…hopppas det hjälper :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish