Min businessvecka v. 23

- Annons -

Den här veckan har varit piggare än förra veckan, jag är feberfri och känner mig som mig själv igen!

Jag kände ju inte riktigt igen min hjärna förra veckan med tankar att mina stora drömmar är oerhört orealistiska och aldrig kommer funka. Jag som alltid annars är the master of big dreams haha. Det ska vara sådär så att folk tror att man skojar när man berättar sina framtidsplaner – då vet man att dom ligger på en bra nivå ;)

Men nu är jag mitt gamla vanliga jag igen och det märktes inte minst i fredags haha. Jag hade då ett kort telefonmöte med ett jättestort företag, allt är hemligt men det är absolut ingen stor grej varför dom pratade med just mig, så ni behöver inte bli nyfikna. Men jag sa i alla fall till Miska efteråt att det känns ändå roligt att få prata med en person som kommit långt i sin karriär inom ett framgångsrikt företag. Hon avslutade samtalet med “våra vägar kanske korsas i framtiden igen någon gång!” och Miskas svar på det var “jaa hon kanske jobbar för dig sen!” och jag instämde glatt haha! Inte alls höga tankar :)

Fokusera i olika miljöer
Jag har svårt att koncentrera mig om jag ofta blir avbruten, alltså att någon pratar med mig, telefonen ringer, mailen plingar och sådana saker. När jag ibland står i receptionen och jobbar med “mitt eget” vid datorn så kan jag också ha svårt att koncentrera mig fast det är relativt tyst, bara för jag vet att jag måste ha koll på dörren när det kommer kunder o.s.v.

MEN om jag vet att jag inte behöver bry mig om omvärlden så är jag väldigt duktig på att stänga ute ljud. Jag kan vara jättefokuserad i vilken miljö som helst typ! Nästan fascinerande :)

I måndags t.ex. när jag satt hemma på kvällen och gjorde lönerna (övertid, kompledighet, semesterdagar och sådant som ska sammanställas från förra månaden) vilket är mycket datum, minuter och siffror att hålla reda på, då busade Meja och Miska bredvid mig i soffan och jag märkte knappt av dom.

- Annons -

Min syster fotade den här bilden på oss haha! :)

Det har blivit en del jobbkvällar hemma med datorn den här veckan, så skönt att man kan ta ikapp saker när man haft mycket kunder och annat under dagen.

Studentsmink
I tisdags åkte vi hemifrån strax innan kl 6 för att ha en studentsminkning på morgonen!

Vi brukar ha massor av makeup och hårstyling på studentdagen men vi är så fullbokade nu att det bara var jag som kunde börja jobba tidigt. Och man kan typ bara ta 1-2 sminkningar per person för dom ska ju vara färdiga så himla tidigt för att gå till champagnefrukost. Så vi gjorde ingen reklam för studentsmink i år.

Jag var lite tröttfrusen och hade termosmugg med kaffe med mig in i bilen och så tog Miska ut filtar också, så mysigt ♥ Man ska njuta av dom små stunderna i livet :)

Så här fin var hon! Jag hjälpte henne att fota denna bild till sin instagram :)

Vi gjorde en enkel hårstyling också faktiskt, hann med både smink och hår på 1 timme! Jag är ju inte hårstylist men när hon spontant behövde hjälp med håret så gjorde jag mitt bästa med några enkla lockar, och hon blev jättenöjd!

Jag hann ju inte göra en steg för steg-sminkning innan jobbet när det blev så tidigt, men jag skulle på NYX Nordic Face Awards på kvällen så jag sminkade mig på jobbet innan öppning istället, det funkade bra det också :) Jag hade ju några timmar mellan studentsminket och öppning!

Jag hade det såå mysigt! Lyssnade på dokumentärpodd och sminkade mig (kändes ovant att inte fota mellan varje produkt haha) och när vi väl öppnade kl 10 så kändes det jättekonstigt att det började komma folk för jag hade varit ensam där så länge haha.

NYX Nordic Face Awards & vaken nästan ett dygn
I år var jag bjuden på NYX Nordic Face Awards igen! Så här såg jag ut förra året :)

Som jag skrev ovan så sminkade jag mig på jobbet så den sminkningen har jag inga närbilder på men det blev en smokey eye i svart, brunt, rosalila och silverglitter! Och så röda läppar till det :)

Och här är hela outfiten:

Jag och bästa Molkan.se (grym skönhetsblogg-kolla in den!) matchade så himla bra med våra outfits! Jag tänkte inte på det förrän vi stod där och glittrade tillsammans framför kameran haha.

- Annons -

Vår makeupartist Lisa var så gullig och lockade mitt hår på sin lunch innan eventet, såå snäll! Många önskar sig ett helt eget team med makeupartist, hårstylist o.s.v. och det har vi här :) Lyx!

Och så bor jag ju med syrran och kunde låna exakt hela outfiten av henne också haha. Jag är så himla bortskämd!

NYX Professional Makeup hade sin tävling NYX Nordic Face Awards för 3:e året i rad och det är alltid så fint uppstyrt på deras event! Ni kan faktiskt se hela galan som sändes live på Nordicfaceawards.com ! :)

Alltid lika kul att träffa Malin! Hon hade med sig kamera också (jämfört mig med som bara hade mobilen) och var så gullig och skickade bilderna till mig sen!

Innan eventet köade jag med @LindaLoopiz i typ 20 minuter innan vi fick komma in – dom hade slut på GDPR-papper haha. Som att man inte lagt ner tillräckligt med tid på gdpr redan ;) Vi behövde alltså skriva på papper om hantering av personuppgifter eftersom det skulle fotas och sändas live.

Fina! ♥

Jag och Camilla Söderlund posade i denna rosa fluff-hörna! Sån här inredning vill jag ha hemma i mitt sminkrum också ;)

Det är aldrig jobbigt att gå på event ensam längre, det finns alltid folk man känner och det är alltid lika kul att ses!

Juryn sitter och blir intervjuade :)

Såå inspirerande att se alla kreativa looker! Ville bara hem och sminka mig haha!

Vinnaren av Nordic Face Awards 2018 blev @ritaermin! Så duktig!

När jag kom hem och kliade min på ryggen så hittade jag konfetti som satt fastklistrade på huden haha! Två stycken till och med! Man kan ju inte inte älska konfettiregn :)

OM jag höll på att somna när jag satt på bussen hem sen. Jag gick upp kl 5 på morgonen och gick och la mig kl 2 på natten. När jag tvättade bort sminket och insåg att studentsminkningen var samma dag så fick jag en chock, dagen var så lång så det kändes som att det hade hänt tidigare i veckan.

Röd dag & planeringsmöte
Men det gjorde inte så mycket att det blev sent på tidsdagen – för på onsdagen jobbade vi hemifrån och Annika kom till Gimo och hade långmöte med mig och miska. Så jag fick lite sovmorgon innan Annika kom :)

Vi gick igenom lite “större” grejer som man aldrig hinner prata igenom under småluckor i schemat på jobbet, och det kändes riktigt skönt att kunna spika vissa grejer och få en röd tråd mellan saker och ting.

Jag glömde fota en bild från mötet, vi satt på vår altan och åt jordgubbar med varsin dator framför oss. Men jag bjussar på en inblick i vårt dokument med anteckningar istället:

Känns löjligt att blurra typ allt men nu får det va så ;) I Quip kan man lägga in checklistor och olika kolumn-grejer, helt perfekt när man ska strukturera upp saker!

Fler tider för ögonfranspermanent / lash lift
Vår sommarplanering blev omkastad när vår makeupartist Ämma tyvärr blev långtidssjukskriven och våra 3 makeupartister är så fullbokade inför sommaren att det blir jättelånga väntetider.

Det är ju ett positivt problem att vara fullbokad, men ingen kul service när man svarar i telefon och någon vill boka tid för ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg och det finns inte en enda tid förrän efter midsommar. Dessutom tappar vi kunder för vill man ha fina fransar i början av sommaren och det inte finns tid så kommer man ju gå till någon annan, permanent makeup kan det ju vara värt att vänta på men fransar och bryn inför semestern är ju en annan sak.

Så nu har både Olga och Lisa gått upp i tid och jobbar heldagar 5 dagar i veckan, dom andra bokar ibland kunder utanför sitt schema och jobbar övertid – allt detta är gjort och det finns ändå inte tid för lash lift innan midsommar haha.

Därför började vi lära upp vår tandblekare Mia på ögonfranspermanent också! Hon är inte makeupartist och kommer inte forma bryn (även fast hon är galet skönhetsintresserad) men man behöver inte kunna sminka för att göra ögonfranspermanent så det ska hon börja med också och kommer även ta kvällstider varannan vecka hela sommaren, woop woop!

Vi började lära upp henne för ett tag sedan och hon har fått se alla våra makeupartister göra behandlingen. I fredags filmade hon när Olga permanentade fransarna på en kund och har börjat öva på att göra behandlingen själv nu också.

Franspermanent är inte så enkelt som man kan tro faktiskt, själva behandlingen är inte rocket science men man väljer storlek och form på spolen utifrån personens egna fransar och önskemål (vissa vill ha jätteböjda och vissa bara lite lyft) och sen skiljer det på verkningstid också. Dessutom ska man få in snabbheten, fransarna ska klistras upp snyggt innan limmet hinner torka. Så det är mycket aspekter som spelar in så man behöver jobba upp egen erfarenhet också.

Mia ska egentligen börja med detta veckan efter midsommar men jag hoppas att vi eventuellt kan öppna upp några tider till innan midsommar också :)

Här sitter Mia och kollar på när Olga gör behandlingen :)

I övrigt har det inte hänt så mycket mer speciellt, jag har haft en hel del kunder t.ex. en provmakeup inför brudsminkning jag ska göra i augusti! Vi har haft personalmöte med hela teamet, jag har fixat löner, statistik, fakturor m.m eftersom det är ju månad nu och försökt blogga så fort jag fått en stund över.

Och även denna vecka publicerar jag jobb-vecka-inlägget idag fast det är lördag (och inte på en söndag som vanligt) för idag åker jag och Annika till Milano över helgen på mässa & konferens med permanent makeup. Woop woop!Så det får ni veta mer om nästa helg för nu kommer vi flänga runt massor!

Nu ska jag springa till bussen! :)

Kram på er! ♥

- Annons -
Föregående artikelLjus & färgglad sommarmakeup
Nästa artikelVad passar man i?
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Relaterade inlägg

Fendi Solglasögon – Prova glasögon online

Jag har gjort nått jättekul! 1. Valt ut ett par Fendi solglasögon (beslutsångest deluxe) och 2. prova glasögon online! Om ni tror att jag ska...

Sminkning för nybörjare (snabb och enkel)

Här kommer en sminkning för nybörjare (snabb och enkel), som är lika fin oavsett om du är nybörjare eller proffs! Samt till vardags eller...

D vitamin – Vad är det bra för & vad händer vid brist?

Vad är D Vitamin bra för och hur mycket D Vitamin per dag är nyttigt? I detta stora inlägg tänkte jag gå igenom hur...

2 KOMMENTARER

    • Kul! Jag frågade syrran och hon sa att den är från Nelly men finns inte att köpa längre tyvärr. Men googla paljettlinne och paljettbyxor så kan du säkert hitta liknande! :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste inläggen

sv_SESwedish