Min businessvecka v. 5

- Annons -

OM det var roligt att komma tillbaka till salongen efter 2 veckors semester och det första jag får höra när jag kliver in genom dörren hur bra allting har rullat på här och hur duktiga alla har varit!

Nästa gång jag åker på semester så gör jag det helt utan oro i kroppen, det här har verkligen gått hur bra som helst :)

Första dagarna efter semestern
Jag hade ljugit om jag sagt att jag inte var svårstartad, veckan började med enorma sömnsvårigheter på nätterna, jag vände dygnet direkt när vi kom hem men min kropp verkade ändå inställd på Mexico-tid på kvällarna.

Dessutom hade jag sett framför mig att börja på “ett rent blad” eller vad man säger, men det samlas ju en hög med saker man inte tagit tag i under semestern + att jag själv hade sparat saker från innan semestern.

- Annons -

Så de första dagarna kan sammanfattas med mängder av koffein på morgonen (men slutar i tid för att inte ha det minsta pigghet i kroppen på kvällen haha) och bara ta igen massor av saker.

Men eftersom jag hade så mycket inspiration och energi i själen, även fast kroppen var trött så är jag ju helt utvilad :) så störde jag mig så mycket på att jag inte gjorde jobbsaker som tog mig framåt, det kändes som att jag bara gjorde saker som redan borde varit gjorda. Så klämde jag in några sådana framåt-strävande jobbsaker också vilket hjälpte psyket lite haha!

Varje gång jag kände att sömnbristen gjorde sig påmind så tänkte jag “Jag är handlingskraftig! Jag får saker gjort!” haha och det hjälpte mig att fokusera :)

Bland annat har jag färdigställt kampanjbilderna för februari som Malin gjort helt på egen hand när vi var i Mexico! Det är en Alla hjärtans dag-sminkning, en om att Ida är diplomerad permanent-makeupartist, en om glo Skin Beauty Illuminating primer som ger lyster till vintertrött hy, samt en om tandblekning.

Alla hjärtans dag-tävling
Dessutom har vi en tävling på vår Facebooksida där vi tävlar ut 2st par-behandlingar: klipp+skäggtrim och franspermanent+fransfärg! Man kan välja om man vill vinna två skägg, två fransar eller en av båda. Så kan man komma och göra behandlingen samtidigt med någon man tycker om! Fint va? :)

Vill ni vara med och tävla så gör ni det här på vår Facebooksida!

Skäggbilder på Niclas hade vi fotat sedan tidigare, men jag hade ingen bild på ögonfranspermanent in action så den bilden fotade jag i veckan på en av våra kunder som var snäll och ställde upp! :)

“Nu har jag lärt mig någonting nytt!”
I Mexico så hängde vi mycket med ett par från Wisconsin i USA och en av dom, Tina, sa väldigt ofta “I didn’t know that, now I learned something new!” och hon tänkte nog inte på det själv men för mig var det faktiskt inspirerande! Det måste ju vara superbra för hjärnan att högt säga att man har lärt sig någonting nytt, dels inser man hur mycket nya saker man lär sig hela tiden men jag tror också att det blir lättare att faktiskt komma ihåg dom också.

- Annons -

T.ex. när Miska pratade om vårt depåkonto och jag inte visste vad det var (ett konto på banken för värdepapper där vi har våra aktier) så sa jag högt “nu har jag lärt mig någonting nytt!” och det gav faktiskt en liten boost och nu tror jag aldrig att jag kommer glömma vad ett depåkonto är haha.

Klok som en bok blev jag i solen i Mexico ;)

En annan sak kring att lära sig nya saker – jag brukar försöka säga “jag har inte lärt mig det än” istället för att säga “jag kan inte det”. Det blir en mer positiv inställning för hjärnan än att säga högt att man inte kan massa saker, för det är klart att man kan man har bara inte lärt sig det än! :)

Semester-pussel
Vi är i full gång att planera semestrar för sommaren nu, det som är krångligt är att vi har som mest bokningar under sommaren och som Sverige-bo och ödmjuk chef som bryr mig om alla så kan jag ju inte säga nej till semestrar under sommaren även fast det hade varit bäst för företaget. Det är ju flera företag som inte beviljar semester under företagets mest upptagna tid, men det är ju en självklarhet att man ska få vila upp sig och njuta av den lilla stunden av sommar som vi faktiskt har! Någonting annat känns omänskligt :)

Just därför blir det istället ett riktigt pussel. Verkligen en balansgång för mig att få det att funka för företaget samtidigt som jag gör allt för att alla ska bli nöjda. Barnfamiljer måste ju planera ihop med sin partners semestrar, dagis-öppettider o.s.v. så jag förstår att det inte är lätt för dom heller.

Nu är semestrarna för alla med fasta tider spikade och klara i alla fall! Pjuh! :) Schemat i helhet är inte exakt färdigt än men vi är på god väg!

En del av mitt planerings-dokument ;)

Helgjobb
Efter den segbörjade veckostarten så hade jag sedan ganska många bokningar, dels stammisar men även sminkkonsultationer som ville boka mig specifikt, så när helgen kom hade jag fortfarande massa energi och inspiration till att ta tag i mer inspirerande arbetsuppgifter så det har blivit en hel del hemmajobb i helgen :)

- Annons -

Dels håller jag på att göra ett jättelångt inlägg om sminkborstar, och så håller jag som sagt på att strukturera upp våra beauty guides i webshopen. Tidigare har jag bara kopierat in färdiga blogginlägg men nu kommer jag lägga mer fokus på välarbetade inlägg, t.ex. detta med borstarna kommer dels finnas om man klickar på “beauty guides” men även om man går in på borsten bland produkterna i webshopen så kommer inlägget finnas där.

Min plan är att det dels ska finnas massor av inspiration och roliga sminktips att bläddra bland, jag har ett gäng sminkningar som enbart är gjorda med produkter från Creative Makeup som håller på att läggas in i kategorin “get the look” men också att när man går in på varje produkt så ska det finnas beauty guides med steg för steg, swatch-bilder, videos o.s.v.

Det kanske inte låter meckigt alls men det är ett projekt som tar massor av tid! :)

Älskar att sitta hemma i soffan eller sängen och jobba, jag kan bli så extremt fokuserad när jag har det alldeles lugnt omkring mig. Tidsuppfattningen försvinner helt och plötsligt har jag suttit i flera timmar :)

Jag är medveten om att veckans bilder inte var särskilt inspirerande och givande kanske hehe, men det är typ enbart framför datorskärmen + med kunder (som jag då inte har bild på) som jag har spenderat min tid denna vecka.

Men som planerna ser ut för nästa vecka så kommer det business-inlägget bli lite mer fart och fläkt! :)

Ha en fortsatt fin söndag allihopa ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish