Min businessvecka v. 50

  - Annons -

  Oj vecka 50 har precis passerat, nu är det nära 2019 hörrni! Spännande!

  Det blir ett ganska kort inlägg denna söndag med bara några bilder, jag har varit sjuk i veckan (igen, I know) och ska nu under helgen därför prioritera vila så mycket som möjligt. Jag kan ju skriva inlägget i sängen men eftersom jag tror det är stressrelaterat (mår dock bra psykiskt så ni behöver inte oroa er över det, har bara en kropp som säger ifrån i tid) så tänker jag att vila betyder vila från allt som rör att tänka på jobb också ;)

  Sjukstuga igen
  Jaa jag vet, visst är det tjatigt? Feber och “halsfluss” igen! Sjätte gången på sju månader. Jag börjar misstänka att det kanske inte är riktig halsfluss jag har utan kanske herpes i svalget? Hittar knappt någon info på det dock men om det beror på dåligt immunförsvar så ska jag ju lyckas bli smittad varje gång och så mycket folk umgås jag ju inte med. Jag har tagit prov två av gångerna och det har aldrig visat på riktig halsfluss heller, fast man ser ju tydligt i halsen att det inte är som det ska ;)

  Men herpes har man ju underliggandes hela tiden och munsår uppstår ju vid inre stress, så det låter väl rimligt va?

  - Annons -

  Nu har jag i alla fall shoppat L-Lysine som är en aminosyra (protein) som är bra om man har herpes, både förebyggande och när man har utbrott. Och C-vitamin för det är bra för immunförsvaret. För jag orkade inte ringa vårdcentralen igen, dom kan ju ändå inte göra så mycket mer eftersom jag inte vill operera bort halsmandlarna, så då får man vara sin egen vårdpersonal ;)

  Skickade denna bild på snapchat haha! Dock är den lite på skoj för det enda jag tar själv är C-vitamin, Probiotika (goda bakterier) och L-Lysine. Resten är Miskas olika träningstillskott m.m. Jag gillar inte alls att ta kosttillskott egentligen, jag brukar göra det i en vecka sen glömmer jag bort dom. Men nu får jag vara lite mer noggrann och se om det hjälper.

  Jag vill verkligen inte bli sjuk i januari också, nu har det varit varje månad sedan juni förutom september. För i januari jobbar jag ju hemifrån och inväntar förlossning och bebis! Då måste jag vara frisk!! :)

  Renoveringen är färdig!
  Pjuh! Nu är den nya salongen i princip helt färdig för inflytt! Vi har flyttat en vägg, spacklat och målat om alla väggarna och även målat om golvet grått. Det blev såå fräscht!

  Här smygfotar Miska mig när jag målar haha. Den mörka delen är så som det såg ut innan! Det var fint också men ganska slitet efter 4 år.

  Det enda som är kvar är att jag ska måla lite mer vitt på listerna för när vi drog bort tejpen efter att ha målat golvet så hade det krupit upp färg på några ställen så att det inte är en helt rak kant överallt.

  Nu ska vi bygga en kassadisk och invänta att målarfärgen på golvet torkar helt, man får inte ställa dit tunga möbler på en vecka, sen är det bara att börja flytta dit saker! Hela golvet är inte målat för en del av det är klinkergolv, så kassadisken kan man bråka med redan nu innan golvet torkar :)

  - Annons -

  Vi har kommit jättelångt med kassadisken också, längre än på denna bild! Varför köpa en dyr kassadisk när vi har en kreativ Miska som slänger ihop en egen?

  Det enda han har köpt är byrå-fötter för att få lite bättre höjd och en fin panel som front (har inte satts upp än på denna bild), så mestadels är det återbruk! Ekonomiskt och miljövänligt!

  Kassadisken består av tre gamla byråar med lådor så att man har bra förvaring bakom, mitten-delen av framsidan (den ser ni på bilden) är en spårpanel-tavla (eller vad det heter) som man kan sätta hyllplan på. Perfekt för visitkort och broschyrer!

  Ni ska få se fler bilder längre fram!

  En långväga bloggföljare på salongen
  I torsdags hade vi en kund på salongen som bor i Karlstad men nu pluggar i Stockholm och därför passade på att göra fina fransar och ögonbryn hos min kollega Lisa :) Vi hann snicksnacka lite innan hennes behandling och det var så kul verkligen!

  Hon har följt bloggen sen jag gick i gymnasiet, det är typ 5-6 år sedan! Stora bloggare/instagrammare blir säkert vana vid detta men för mig känns det alltid lika märkligt och otroligt hedrande när man inser att det sitter folk på andra sidan skärmen och faktiskt läser det man skriver.

  Det blir ju lite dubbelt det där, jag ser ju statistiken och märker i webshopen att det är värt att fortsätta lägga tid på bloggen, så rent intellektuellt så vet jag ju att folk läser. Men ändå så är det svårt rent känslomässigt att tänka att det är riktiga människor som klickar sig in här regelbundet haha. Jag har runt 30 000 följare i månaden (alltså användare typ, inte sidvisningar) vilket är jättelite jämfört med stora influencers men jag själv tycker att det är jättemånga människor!

  2 veckor i Järlåsa
  I tisdags var det 2 veckor sedan vi flyttade hem till Annikas gäststuga! Många tycker att det låter konstigt, vi har haft företag ihop i 3 år och nu är nästa steg att flytta ihop och skaffa barn typ hahaha.

  Många undrar också hur jag och Miska klarar av att flytta från stor villa till en liten stuga, men på många plan har vi mer plats här haha. Jag är ensam skönhetsintresserad i badrummet t.ex, hela badrumsskåpet och duschhyllorna är fyllda med enbart mina grejer haha. Love it! So much space! Och så har vi klädhästar till våra kläder på vinden så det är som en walk in closet jämfört med vår trånga garderob i huset också :)

  Sen tänker många “hur går det att både jobba ihop och bo ihop?” och där är det enkla svaret att om vi har klarat av att driva ett företaget i 3 år så är detta en enkel match ;) Jag och Miska har aldrig haft problem att både jobba och bo ihop men det beror helt på vad man är för personligheter. Jag skulle inte kunna ha så med vem som helst utan det måste klicka för båda personerna.

  - Annons -

  Det blir en hel del hemmajobb också, att vi sitter med varsin dator i famnen ;) Miska jobbar mycket med sitt nya solglasögon-företag, Annika förbereder rutiner och grejer för Miljöinspektionen (måste förnya nu när vi har ny lokal, jättejättejättemycket regler kring det) och jag som hållit på mycket med renoveringen i nya lokalen får ta igen allt annat jobb på kvällarna istället.

  Detta är en vanlig syn! Precis packat upp en ny yoga-boll (därav boll och förpackning på golvet) som vi ska ha på förlossningen och sen är det datorjobb på varsitt hörn ;)

  Nu ska jag kurera mig resten av dagen, kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish