Min businessvecka v. 6

  - Annons -

  Om man tyckte att veckorna gick snabbt förut så är det ingenting jämfört med nu när jag kombinerar jobb, hemmajobb, bebis och övriga småprojekt som att sy, skriva bok m.m. Jag var helt chockad över att helgen redan är här!

  Men jag har fått mycket gjort i veckan, inget superintressant men sånt som “hängt över” mig lite och gjort att-göra-listan lång och tråkig. Så det är med en skön känsla i kroppen som jag avslutar veckan :)

  Kunder på salongen!
  Eftersom jag har varit “föräldraledig” i januari och mest jobbat hemifrån så var det extra roligt i måndags då jag hade kunder på rullande band på salongen.

  Vissa stamkunder som kommer regelbundet träffar jag mycket oftare än många vänner och familjemedlemmar, så det kändes inte som jobb utan som att umgås med kompisar man inte sett på länge och hade mycket pratande att ta igen :)

  - Annons -

  Jag och Annika pratade om bröllop förut, rent allmänt alltså, det är inget på g ;) och jag sa då att det finns många kunder som jag hade velat bjuda istället för många släktingar haha. Så är det faktiskt!

  Här står jag och färgar bryn på en av mina supergoa kunder! Observera vår snygga klocka i bakgrunden med Creative Makeups logga på ;)

  Handla ekonomiskt
  Jag har verkligen inte mycket pengar om man skulle jämföra med majoriteten av ni som läser, men jag är duktig på att spara! Detta är riktigt klyschigt men det är inte dom höga intäkterna som gör dig rik utan dom låga utgifterna och även fast jag samtidigt tycker att “man ska satsa för att vinna” så betyder inte det att man ska lägga pengar på saker i onödan – vilket väldigt många gör!

  Istället för att köpa en ny bikini nu när min blivit solblekt och ful så sydde jag om den! Ett par gamla träningsbyxor är nu en svart bikiniöverdel istället ;) Men jag behövde ändå köpa nya bikinitrosor till den nya överdelen och slogs då av hur extremt mycket sommarkläder som är på rea nu!

  Jag har inte handlat ordentligt med kläder på väldigt många år, majoriteten av mina kläder är begagnade och gamla med hål och fläckar som inte går bort. Så antingen kan ni kalla mig galen eller så kan ni kalla mig smart som attan, men i måndags kväll så klickade jag hem jättefina sommarkläder och skor i JANUARI! Företagen vill bli av med restlager och jag vill spara pengar, win win ;)

  Det var upp till 70% rea och när jag var färdig så räknade jag ut att jag betalade i genomsnitt 165:- per grej. För jumpsuits, klänningar och skor som egentligen skulle kosta 300-400 styck. Så bra!

  Och vet ni vad jag känner nu? Jag känner att min garderob är komplett! Som ni vet så unnade jag ju mig en helt ny trosgarderob innan jul också. Jag behöver ingenting mer och det känns otroligt skönt!! Det är ju lätt hänt att man vill shoppa varje månad om man tycker det är kul med kläder, men jag är nöjd så här. Nu är det shoppingstopp på ett tag!

  När man är kort så är det bra att vara sykunnig för alla byxben är för långa haha. Dessutom hade jag en hel hög med trasiga kläder som gick att laga, såå bra för plånboken att vara sykunnig!

  - Annons -

  Ren kropp och skriv- & hälsoresa
  Vi hade egentligen inga planer på att resa bort men nu när jag blev sjuk för 7:e månaden i rad så fick Miska nog. Han har sett dokumentärer om healing och hur stress och livssituationer man inte trivs i kan sätta sig i kroppen och bilda sjukdomar. Jag mår ju bra nu men den intensiva hösten kan absolut ha lämnat spår. Tror ni på sånt? :) Jag vet inte vad jag tror själv men jag tror i alla fall att sjukvården inte har svaret på allt, läkemedelsföretagen vill sälja mediciner och mycket handlar om att bota symptom och inte grunden till saker.

  Eftersom jag inte vill operera bort mina halsmandlar så ska jag nu påbörja en psykisk och fysisk rening av mig själv istället! Först och främst har jag bokat tid imorgon för att ta ut min hormonspiral. Jag är egentligen nöjd med den men eftersom det så tydligt är varje månad som jag blir sjuk så tänker jag att hormonbalansen kan ha en del i det hela? Dessutom har jag börjat tycka det är lite sjukt att jag inte vet hur min kropp är utan hormoner då jag haft det sen jag var 14 år. Och så hade jag en “gråtkväll” i veckan också haha för jag kom på att en kund sa till mig förut att hon insett att varje gång hon blev förkyld så behövde hon egentligen bara gråta.

  Och så sa Miska en kväll “nu bokar jag så du får semester och bara slappna av”. Jag ÄLSKADE vår resa till Spanien men det var mitt i att hets så lugnet blev inte så långvarigt. Men nu blir det hotellmys i 2 veckor utan att jag kommer hem till stress efteråt. Dessutom ska jag använda denna tid till att skriva på min bok! :) Gud så mysigt!

  Den här godingen som jag sydde upp byxbenen på kommer vara en semesterfavorit ♥ I bakgrunden ser ni Annika på golvet som syr “dregglisar” och Miska som vaggar bebis i famnen. På tal om psykisk hälsa så är dom här personerna mina räddare i nöden, det är tack vare dom som jag mår så bra som jag gör! :)

  Extra många steg för steg-sminkningar
  En arbetsuppgift som jag lägger mycket tid på men nästan aldrig skriver om i businessvecka-inläggen är alla sminkningar jag gör till bloggen och webshopen. Ni ser ju dom i alla andra inlägg så det känns ju som överflödig info.

  Nu när vi ska ha semester i 2 veckor så får jag dock lägga i en extra växel så att bloggen inte står stilla när jag är borta. Jag brukar annars göra tre sminkinlägg i veckan men nu försöker jag hinna göra en sminkning varje dag så att jag har bloggmaterial när vi är borta!

  Varje sminkning tar i genomsnitt 2 timmar kanske, inte i ren sminktid men jag fotar ju mellan varje steg och därefter massor med helbilder. Så fast det blir bara ca 10-15 bilder till varje blogginlägg så har jag fotat över 100 bilder som jag sedan går igenom och skriver inlägget. Nu råkar jag vara så bortskämd att jag har en anställd som jobbar hemifrån med webshopen och som gör en stor del av efterjobbet med att klippa ihop tutorial-kollage och lägga in allting i webshopen med länkningar och grejer. Utan det hade jag inte haft tid med bloggen alls, varje inlägg tar så lång tid!

  Man är så snygg när man är halvfärdig haha :) Det här är mitt happy place!

  - Annons -

  Löner, rapporter, fakturor m.m
  Utöver kunder i måndags så har jag mestadels suttit framför datorn i veckan. Det har varit ovanligt mycket mailande men också så låg jag efter med allt “månadsslutjobb” eftersom jag var sjuk förra veckan, så jag har pysslat med löner, rapporter, fakturor och sådant.

  Semestrar
  Och så har jag gått igenom sommarschemat ordentligt, godkänt allas semesterönskemål och öppnat upp scheman augusti ut! Jag inväntar svar från en av våra makeupartister angående en detalj men efter det så är hela sommarschemat färdigt!

  Sommarschema för vår nya makeupartist Shafiee
  Det som tog mest tid var schemat för vår nya makeupartist Shafiee då Lisa blir mammaledig sista april men Shafiee kan inte ta över hennes pass helt förrän juni. Så maj blir ett “hoppigt” schema och sen blir sommarschemat anpassat efter Lisas schema och de andras semestrar :) Shafiee är egentligen hennes efternamn, hon heter Sara men vi kommer få såå mycket missförstånd på salongen om vi har två med samma namn så den nya Sara får bli Shafiee istället haha :) Perfekt ändå med efternamn som passar som förnamn, “vår nya makeupartist Karlsson” hade ju inte varit så kul men Shafiee är jättefint som förnamn ju!

  Upplärning av Shafiee
  Vi har också planerat en ordentligt upplärningsperiod för Shafiee som startar redan nu. Hon kan makeup och brynplock, men ögonfranspermanent (lash lift) är en jättestor del av jobbet och kräver mer övning än man kan tro och dessutom måste hon lära känna våra produkter för att kunna hålla sminkkonsultationer.

  Så nu har vi planerat en intensivstart med upplärning och förhoppningsvis extrajobb redan i april. Det är viktigt att hon blir ordentligt mjuk i skorna innan hon hoppar in i sommarruschen, det lärde vi oss förra året. Det är inte bra att vara helt ny på jobbet i juni för då är vi fullbokade med kunder på rullande band och har man inte kommit in i rutinerna på arbetsplatsen innan det så blir det stressigt. Och så får det ju inte kännas!

  Så nu är det upplärning deluxe redan från februari så kommer sommaren gå som smör :)

  Mestadels har jag suttit så här hela veckan! Det ser alltid lite kul ut när jag sminkar mig för bloggen på morgonen och sen jobbar hemifrån hela dagen med partysminkning i sängen :) Här sitter jag med schemaplaneringen, skriver på två block och en dator samtidigt, ordning och reda!

  Jag har jobbat en hel del under helgen också och det ska jag fortsätta med även idag. När man varit sjuk så blir det bomull för själen att kavla upp ärmarna och stryka punkter från att-göra-listan! :)

  Ha en fantastisk söndag allihopa! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelRed glitter makeup
  Nästa artikelSnyggaste ögonbrynstrenden?
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Vill bara nyansera gällande läkemedelsbolag. De är inte ute efter att hålla människor sjuka, de tjänar inte på att bara lindra symptom. Skulle de med vilje skapa läkemedel som inte funkar så kommer där andra bolag med bättre mediciner och håvar in pengarna istället. Då tjänar ju inte det första bolaget pengar, för vem väljer att använda dåliga mediciner när det finns bättre? De har samma passion för läkemedel som du har för ditt jobb, och du skulle ju aldrig göra en kund “ful” med vilje med förhoppningen att du ska tjäna mer pengar på det.
   Alla företag vill tjäna pengar såklart, men det gäller ju även företag som säljer vitaminer, håller på med healing osv. De smutskastar läkemedelsföretag för att tjäna pengar på folks osäkerhet och “blåögdhet”. Hoppas att du snart mår bättre!

   • Jaa absolut, det tror jag också! :) Jag skrev nog lite för kort för en så avancerad debatt. Jag tror att eftersom man inte tjänar direkta pengar av att människor kan heala sig själva så forskas det inte lika mycket på det. Jag tror att healing också är vetenskap (som bara inte är vetenskapligt bevisat än, men placebo t.ex. är väl vetenskapligt bevisat? Det kanske är en slags självhealing!) och att healing + medicin kompletterar varandra. Inte att man bara ska göra det ena eller det andra utan att dom funkar bäst ihop! :) Och i mitt fall så blir det bara symtomlindring när jag kontaktar vårdcentralen, bort med halsmandlarna och äta alvedon. Ingenting om vad orsaken till detta kan vara. Så jag är ingen anhängare till alla konspirationsteorier kring läkemedelsföretagen men är lite mer “flummig” för att tro att dom sitter på hela svaret :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish