Min go-to sminkning (Snygg vardagssminkning)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Min nya go-to sminkning som jag gör nästan varje dag nu (när jag inte fotar till bloggen) är superenkel. Den är så enkel att den knappt kräver en steg för steg-beskrivning men jag har gjort en enkel tutorial ändå så att ni ser tydligt vilka steg jag gör!

  Såhär ser den ut:

  Trots att den är enkel så känner man sig piffad och fin både till vardags och till festligare tillställningar beroende på hur man stylar hår/outfit :) Och så kan man ju välja olika läppfärger också beroende på.

  Svart skugga sotat över fransarna, snabbt svep med bronzer längs globlinjen och skimmer eller glitter i ögonvrån. Klart!

  - Annons -

  Sen är det bara bas, bryn och läppar efter önskemål :)

  Steg för steg & produklista:

  BAS:

  Färgad ansiktsprimer – glo Tinted Primer (Medium)
  Concealer – glo Under Eye Concealer (Golden)
  Mineralfoundation – glo Pressed Base Foundation (Golden Medium)
  Puder som neutraliserar rödhet glo Redness relief powder
  Puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Contouring – Contouring Palette (2)
  Rouge – Paese Powder Blush (55)
  Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  Ögonbryn – glo Micro Browliner (Light brown) Pyttelite bara, här hade jag nytatuerad bryn som var på sluttampen av läkningstiden.

  Läppenna – glo Lip Liner (Java) (i konturerna)
  Matt läppstift – glo Suede Matte Crayon (Rumor)

  1. Sota svart ögonskugga längs fransraden, ganska brett. Jag använder skuggan Paese Kashmir Eyeshadow (602) som är kolsvart och riktigt bra! Penseln är Eco Minerals Concealer & Angled Eco Brush med träskaft och syntethår.

  Jag skippar faktiskt ögonprimer om jag inte ska ha sminkningen från morgon till kväll, eftersom jag inte har skugga på hela ögat så det lägger sig inte i vecken mitt på ögat ändå. Men det beror också på vilken ögonform man har, om huden ”gnuggar” mycket när du blinkar så rekommenderar jag alltid ögonprimer ändå. Paese har en jättebra ögonprimer!

  - Annons -

  2. Samma contouringskugga som i ansiktet sveper jag längs globlinjen, två snabba drag, så snabbt! Borsten är Nanshy Blandning Eyeshadow Brush med syntethår.

  Det här är en så enkel och diskret detalj men för mig är den jätteviktig faktiskt, det lyfter ögat mycket mer!

  Viktigt här att du lägger skuggan så högt upp att den hamnar över globlinje-vecket även när du tittar rakt fram. Annars lyfter den inte blicken alls utan kommer försvinna när du öppnar ögonen.

  3. En dutt med ljust glitter i ögonvrån är så diskret (men effektfullt!) att det passar även en helt vanlig vardag på jobbet/i skolan. Detta flytande glitter går på en sekund! Pixi Liquid Fairy Lights heter den och jag använde nyansen Crystalline.

  Man kan också ta en vanlig ljus ögonskugga, matt eller skimrig, men jag älskar ju glitter!

  4. Sen är det bara mascara kvar! Magnetic Lash Mascara – vår bästsäljare sedan hur många år tillbaka som helst :)

  Jag lägger ofta bara på överfransarna, tycker det ger ett snyggt lyft att ha all fokus över ögat. Men lägger du på underfransarna så öppnar upp/förstorar du blicken mer, så det beror bara på vilken effekt du är ute efter.

  Nu har min ögonfransböjare gått sönder dock så jag har inte så fina fransar som jag brukar..

  - Annons -

  Hoppas ni blev inspirerade och att inlägget var till hjälp!

  Kram på er ♥

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Snyggt! Var hos er på salongen igår också och fick hjälp att plocka ut foundation och färger för vardagslook, blev jättebra :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish