Mini-fotostudio hemma

  - Annons -

  Många av er har frågat om min lilla fotostudio och hur jag får bra bilder trots att det är mörkt ute. Så nu tänkte jag berätta det :)

  Den vanligaste frågan jag har fått är ”vad har du köpt för ny kamera?” men jag använder exakt samma kamera som alltid, Canon eos 550D. Det som har gjort mina bilder bättre och bättre är att jag för ca ett år sedan gick Emelie Ohlssons webbkurs i fotografering och lärde mig grunderna i hur man använder en systemkamera.

  Kursen hjälpte mig sååå himla mycket, jag rekommenderar den verkligen till alla er som (precis som jag) somnar så fort någon försöker förklara iso, slutartid, bländare och allt sådant. Snark… Men Emelie gör det på ett väldigt pedagogiskt och intressant sätt! Ni hittar kursen här, den kostar 599 kr :)

  Då köpte jag ett 50 mm-objektiv och började fota med av-inställningen och dagsljus istället för auto och den inbyggda blixten. Men det blev problematisk nu på hösten/vintern då de ljusa timmarna är få och ganska gråa. Så istället frågade jag fotografen Niklas Lundengård om lite tips när han plåtade en fotografering som jag sminkade till, och han var så extremt hjälpsam och innan jag visste ordet av det så hade han skickat länkar på exakt vad jag skulle handla för att få en komplett ministudio som jag kan plocka fram och ställa undan varje dag utan att det tar superstor plats i vår lilla etta. Så snällt!!!

  IMG_8799_111

  - Annons -

  Så här ser det ut i vårt lilla vardagsrum nu mellan soffan och tv:en medan jag fotar, och sedan ställer jag allting i hörnet bredvid sängen när jag är klar.

  Det viktigaste köpet var detta studioblixtkit som innehåller två blixtar med softbox + stativ, sladdar och tillbehör. Sedan köpte jag även en beauty dish + adapter (använder alltså beauty dish på ena blixten och en sotfbox på den andra), och en stor och vit bakgrund + stativ till det.

  Jag köpte allting från cyberphoto.se, de hade snabb leverans och allting gick felfritt! Allting kostade totalt 8000 kr.

  mini-fotostudio

  Jag fotade en bild på inställningarna med mobilen ifall ni vill se det också:

  fotoinställningar

  Ni anar inte hur underbart de här fotogrejerna är för mig! Det spar så mycket tid!

  Förutom att det krävdes supermycket jobb förut med tidsplanering (tajma in dagsljuset), testfoton, ändring av inställningar och redigering av ljus i photoshop, så var det även tråkigt p.g.a. att mina bilder blev så platta. All shading och highlighter blev som bortblåst och hur mycket glowpuder jag än hade så fick hyn ingen lyster alls på bilderna.

  Men nu är det stor skillnad :)

  då-nu

  - Annons -

  Då-bilderna är tagna i riktigt bra dagsljus, medan nu-bilderna är supersnygga fast dom är tagna på kvällen när det var helmörkt ute.

  Nu är bilderna mer skarpa, färgstarka och liknar verkligheten mycket mer. Dessutom krävs inte alls lika mycket tid och jobb vilket är otroligt skönt!

  nu-då

  Jag tror i och för sig att jag fortfarande kan göra mycket förbättringar på den här fronten, jag jobbar mig framåt och testar lite olika varje dag. Men förbättringen från bara ett år tillbaka är enorm!

  Hoppas detta var intressant även för er som inte har önskat det här inlägget, och för er som var nyfikna – hoppas ni har fått svar på era frågor och annars får ni hojta till :)

  Kramar ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish