Nedmattande smink för oljig hy

  - Annons -

  Förra året gjorde jag ett blogginlägg som var väldigt uppskattat, och därför bestämde jag mig nu för att göra en favorit i repris och fota nya bilder på detta :)

  I det här inlägget har jag sminkat halva ansiktet med smink som är anpassat for torr hy (alltså inte dåligt smink, men inte heller nedmattande) och på den andra halvan har jag använt nedmattande smink för oljig hy.

  Och efter bara några timmar så var skillnaden på ansiktshalvorna brutal!

  smink-oljig-hy

  Produkterna för oljig hy som jag har använt är främst:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base Matte
  Foundation – Pixi H2O Skintint (Cream)
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  - Annons -

  Denna foundation passar även torr hy, men eftersom det är en gel som sjunker in bra i huden så passar den även toppenbra för oljig hy då den inte gör huden blank alls. I mitt förra inlägg om detta så hade jag mineralfoundation, och det är också toppenbra!

  På den andra ansiktshalvan har jag använt gloMinerals LUXE-serie, så de produkterna är väldigt bra men anpassade för normal/torr/mogen hy.

  IMG_7697_111

  Redan efter 30 minuter kunde man se skillnad, halvan med nedmattande smink ser jag fortfarande nysminkad ut på, medans den andra halvan redan börjar bli lite oljig.

  EFTER FYRA TIMMAR:

  IMG_7866_111-ny

  Och efter fyra timmar såg halvorna ut så här!

  IMG_7843_111 IMG_7853_111

  Lite skillnad va? ;)

  EFTER SJU TIMMAR:

  IMG_8174_1111

  - Annons -

  Efter sju timmar är sidan med nedmattande smink pyttelite oljig också, men den sidan är ingenting jämfört med sidan med vanligt smink!

  På sidan med vanligt smink, som här var superoljig, ser ni också att eyelinern kladdat av sig mer på ögonlocket. Det är p.g.a. oljan, en vattenfast eyeliner är inte oljefast :)

  Jag började med att rengöra hela ansiktet och smorde in med samma dagkräm på båda sidorna, så det är enbart tack vare det nedmattande sminket som den sidan har hållit sig matt så här länge.

  IMG_8171_111IMG_8141_111

  Verkligen skillnad :)

  Med nedmattande smink så vill jag ändå pudra mig 1-2 gånger om dagen, men då är jag så oljig som jag utan nedmattande smink är redan efter bara 30 minuter, så det är extrem skillnad.

  Så oljig som jag är på sidan med vanligt smink så oljig blir jag även när jag är osminkad, och då blir ögonlocken så oljiga att det rinner in i ögonen och börjar svida som attan, haha.

  Har ni några frågor så är det som vanligt bara att hojta till! :) ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  8 KOMMENTARER

  1. Mattande produkter är guld!!! Jag har också kombinerad t-zon så utan mattande primer och för min del oljefri foundation så blir jag också jätteoljig! Det hjälper helt enkelt inte att bara använda rätt anpassad hudvård, man måste ha rätt produkter hela vägen.
   Tack för en jättebra blogg Helena, har lärt mig att lägga så fina ögon makeuper tack vare dig :)

  2. Primern är jag riktigt sugen på att testa, har faktiskt skrivit upp den på min lista över framtida inköp :) Men det är en sak jag funderar. Det är om det är någon vits med att använda det där bambu pudret om man kör på puderfoundation? Och jag blir inte lika oljig som du, så jag behöver bara just lite mer nedmattande smink.

  3. Hade varit lite intressant att se med samma foundation på båda sidor, för att verkligen se vad primern och pudret gör :) Eller det kanske du gjorde i förra årets inlägg? Kommer inte ihåg och är för lat för att kolla :P

   • Ja faktiskt, det måste jag göra! :) Det kommer absolut bli skillnad, men eventuellt inte lika stor skillnad då det är just dessa tre komponenter tillsammans (primer, foundation, puder) som gör att huden hålls matt. Så väljer man en av dom till den andra sidan så tror jag inte att den kommer bli exakt lika oljig, men jag vet faktiskt inte, måste testa! :)

   • Den anpassar sig bra efter hudtonen, så det behöver inte vara exakt samma ton utan välj beroende på hur ljus/mörk du är. Tyvärr är den mörkaste nyansen också ganska ljus (det enda negativa med Pixi, inga nyanser för mörkare hudtoner). Jag använder den ljusaste på mig själv nu, och den mörkaste passar dom med varm hudton, ungefär som om en person med min hudton åker utomlands en vecka. Och mellannyansen är ett bra mellanting om man varken är blek eller lite åt det varma bruna hållet. Men som sagt, dom anpassar sig ganska bra eftersom dom inte är heltäckande :)

  4. wow! vilket bra inlägg, kul att se skillnaden! jag har också oljig hy och upplever så stor skillnad med primern och pudret du använt dig av, använder dem i kombination jag med. Hur kan man få ögonlocken att inte oljas. kan jag sätta primern och pudret där också? svider i mina ögon också nämligen :-/

   • Absolut! Jag använder primer och puder i hela ansiktet, även ögonlocken, och sen om jag ska sminka mig mer så använder jag även ögonskuggsprimer ovanpå det. Primern är jättebra även när man är osminkad, om man har problem med att det svider.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish