Neutrogena CC Cream

  - Annons -

  Här i veckan fick jag pressprov på några av Neutrogenas nyheter inför sommaren, som bland annat är en CC Cream som förutom att jämna ut hudtonen även motverkar akne.

  Jag använde Neutrogenas produkter i tonåren när jag hade som mest akne, och upplever så här i efterhand att dom nog var för starka för min hy egentligen. I alla fall rengöringen (som även är en ansiktsmask) då kände man sig stram som en papperslapp i ansiktet sen haha. Får lätt så av produkter som är väldigt inriktade på akne-problem, måste ha lugnande och milda produkter som även funkar för oljig hy.

  Hur som helst, så här ser deras CC Cream ut:

  IMG_6301_111

  IMG_6307_111Vad är Neutrogena Correct & Perfect CC Cream?
  En oljefri kräm som ger lätt täckning (inte heltäckande) samtidigt som den hjälper till att motverka akne och bleker märken och fläckar från tidigare finnar.

  - Annons -

  Kommer i en praktisk tub-flaska på 50 ml, och finns i de två nyanserna Light och Medium.

  neutrogena-cc-cream Nyanser
  Eftersom CC Creamen är semitäckande och anpassar sig bra efter hudtonen så finns den bara i två nyanser. För mig passar den ljusa nyansen perfekt, men det är svårt att avgöra om den gör det för att den anpassar sig bra eller om det är en “lyckoträff”.

  Formula
  Formulan är oljefri och känns krämig och len. Ganska dryg och en liten mängd räcker långt.

  Applicering
  Jag har testat att applicera den med fingrarna, och det funkar jättebra. Tror att den blir väldigt bra med sminkborste också. Den var enkel att få jämn och man kan lägga på ganska mycket utan att det ser kakigt ut.

  Resultat
  Den krämiga känslan torkar väldigt snabbt efter applicering och ger ett matt resultat, utan att se platt ut, riktigt fint tycker jag! Den har liten tendens att framhäva torra partier så jag rekommenderar den inte till er som har akne + torr hy.

  Täckningen är, precis som det står i produktbeskrivningen, inte heltäckande men ganska täckande ändå måste jag säga. Finnar och där man är som rödast lyser igenom litegrann men helheten är väldigt jämn och fin och den tar bort mycket av ojämnheterna.

  Den känns i övrigt väldigt bra i ansiktet, och håller sig bra även på oljig hy.

  Pris
  Finns på bland annat Apoteket Hjärtat och kostar där 119 kronor.

  Sammanfattning – Det här är en produkt anpassad för akne, och jag använder ofta semitäckande produkter även på akne, men jag saknar en concealer i sortimentet eftersom den här produkten är anpassad för just finnar. För visst syns finnar och blemmor lite mindre men dom försvinner ju inte helt utan mer täckning. Hade varit mer rimligt med antingen mer täckning, eller en concealer i samma serie.

  Men förutom dom tankebanorna så tycker jag faktiskt att den här CC Creamen är väldigt bra! Inget för personer som även är lite torra i huden, men för en jämn, naturlig och matt bas så tycker jag absolut att den håller måttet. Och känns även väldigt prisvärd!

  - Annons -

  IMG_6340_111

  IMG_6352_111

  Här ser ni resultatet före och efter :)

  IMG_6375_111

  Vad gäller krämens hudvårdande egenskaper så kan jag inte yttra mig, har bara använt den några få gånger.

  Kram på er! ♥

   

  - Annons -
  Föregående artikelSminkning på fräknig hy
  Nästa artikelSminkning Uppsala
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish