Nivea Micellar Water recension

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  För ett bra tag sedan så fick jag pressprov på micellar water från Nivea som jag har testat ett tag nu och tänkte ge er min recension :)

  Vad är micellärt vatten?
  Många har inte så stor koll på vad micellar water är, men jag tror det kommer ändras och bli mer och mer populärt väldigt snart! Det är ganska mycket forskning och teknologi kring micellar water men kortfattat kan man säga att det är ansiktsvatten som funkar lite som en magnet och suger upp smuts och orenheter från porerna.

  Samtidigt innehåller det vårdande och återfuktande ingredienser, så tillsammans är det alltså en allt-i-ett-produkt som både rengör och återfuktar huden.

  Det är också en makeup remover, jag tycker det tar bort makeup bra men det går inte riktigt att jämföra med en vanlig makeup remover, så jag personligen använder det främst som ett ansiktsvatten. Men det beror kanske på hur mycket smink man har också, jag är ju inte känd för att använda lite smink om man säger så ;)

  IMG_5401_111

  - Annons -

  Så här beskrivs Nivea Sensitive 3-in-1 Micellar Clearing Water HÄR:
  ”Rengör, tar bort make-up och återfuktar på en och samma gång. Tack vare den innovativa micellar-teknologin rengör produkten milt men mycket effektivt”

  Hur använder man micellärt vatten?
  Fukta en bomullstuss och rengör ansiktet, det ska inte sköljas bort med vatten.

  Jag brukar använda det både på kvällen och morgonen. Jag har oljig men samtidigt väldigt känslig hy, så jag bör vara lite försiktig med vatten då vatten är uttorkande, men måste också rengöra huden ordentligt p.g.a. oljigheten. Så på kvällen använder jag det efter att jag tvättat bort sminket med makeup remover och vatten, som en extra rengöring, och på morgonen använder jag det istället för rengöring, alltså bara micellar water och sen min vanliga dagkräm.

  Så jag ser det som ett superbra komplement till min dagliga hudvårdsrutin, men många som är lite mer ”slarviga” med sin hudvård än vad jag är kan se micellärt vatten som en snabb allt-i-ett-produkt istället för en annan hudvårdsrutin, om ni förstår hur jag menar? Eftersom den både rengör och återfuktar så räcker det i princip med den här produkten :)

  Vad tycker jag om Niveas micellar water?
  Jag tycker om Nivea Micellar Water, den doftar nästan ingenting och känns väldigt mild på huden. Huden känns återfuktad utan att bli klibbig eller fet vilket är perfekt om man ska börja sminka sig direkt efteråt.

  Däremot tycker jag inte att den känns fullt så effektiv som Paese micellar water som jag annars använder, för om jag först tvättar bort sminket med vanlig rengöring och vatten, och sen använder micellärt vatten från Paese, så ser man på den vita bomullen att det kommer ut ännu mer orenheter ur porerna då den ser lite smutsig ut. Men med Niveas micellära vatten så är bomullen fortfarande helt vit då, vilket gör att den inte känns lika effektiv.

  Men när jag använder vattnet från Nivea på morgonen eller mitt på dagen (om jag inte har sminkat mig) så ser man verkligen på bomullen att det sugits upp mycket smuts, så den är absolut inte icke-effektiv :)

  Den har fått positiva recensioner HÄR och kostar nu bara 60 kr där (ord. pris är 75 kr) så den är absolut prisvärd och det är inte bara jag som gillar den :)

  IMG_5404_111

  Någon av er som testat denna? Vad tycker ni? :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish