Nudh minerals foundationburkar

  - Annons -

  En sak som jag helt glömt bort att säga om nudh minerals foundation, är att det är en mindre burk än vanliga foundationburkar. Så det låter ju lite billigare än vad det är när den kostar 199kr.

  Men det är väldigt genomtänkt! :)

  Dels så ska man kunna ha hela nudh-serien utan att behöva ha en stor necessär, om jag jämför med exempelvis Lily Lolo så är ju deras burkar enorma, ska man då ha både foundation, concealer, puder, rouge och solpuder så tar ju det upp hela sminkväskan, om det ens får plats.

  Man ska även kunna köpa nudh även om man inte sminkar sig varje dag. Om man köper en stor burk för 500kr och inte använder slut på den så är det ju inte speciellt hygieniskt, eller ekonomiskt. Tråkigt om en dyr foundation ska behöva stå och bli gammal.

  Detta gäller ju speciellt om man har lätt för att bli brun på sommaren, eller åker utomlands, och måste ha två olika nyanser under ett år.

  - Annons -

  Vi kan jämföra med Bare Minerals, eftersom det är ett av de vanligaste mineralmärkena. Deras foundationburkar innehåller 6 gram, och kostar ca 475kr. (Källa, Eleven.se). Nudh mineral innehåller 3 gram och kostar 199kr.

  Så om man köper två burkar av nudh, så är det ändå lite billigare än Bare. Och det är ju perfekt om man då har en vinterfärg och en sommarfärg! Eller om man som jag gjorde i gårdagens inlägg på MM, lägger en ljusare foundation i mitten av ansiktet och min riktiga färg i resten av ansiktet, för en naturlig shading/highlighter!

  Detta är storleken på nudh-burkarna. Och min hand är normalstor hehe :)

   

  Sen har jag även läst om varför många mineralmärken använder sig av bismuth, som jag skrev snabbt om i detta inlägg för inte länge sen, eftersom ett flertal får allergiska reaktioner av det.

  Bismuth är ett slags utfyllnadsämne som drygar ut pudret. Dessutom väger det mer, och gör alltså att produkten blir tyngre så att man inte behöver fylla burkarna lika mycket.

  Bare Minerals innehåller tyvärr Bismuth, så bara för att deras foundationburk väger dubbelt så mycket som nudh (som inte innehåller Bismuth) så behöver det inte betyda att det är dubbelt så mycket puder.

  Jag tycker att innehållsförteckningar både bör vara i gram och milliliter så att man kan jämföra ordentligt!

  Håller ni inte med mig? :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish