Nyårssminkning till glasögon

  - Annons -

  Den guldiga nyårssminkningen som jag visade er i förrgår utformade jag för att även kunna visa tips på hur man kan tänka för att göra en festmakeup till glasögon. Perfekt till nyårsafton!

  Sen är sminkningen rent ”designmässigt” inget man behöver ha till glasögon, men den innehåller många detaljer som man kan tänka på för en sminkning som får ögonen att synas bra även under skarpa bågar :)

  Glasögonen som jag har använt är ett par breda, svarta bågar, men man kan använda sig av samma grundläggande tips oavsett vilka bågar man har.

  img_3485_111

  Att jag har bytt läppstift mellan bilderna har ingenting med sminktipsen att göra, jag bara ångrade färgvalet när ögonen var klara :)

  - Annons -

  Var under bågarna syns ögonen som minst?
  Titta på dina ögon med glasögonen på, och kolla vilken del av ögat som täcks mycket av bågarna. Om du gör en mörk smokey eye som täcker hela ögonlocket och går upp högt mot ögonbrynet så kommer hela ögonlocket, bågarna och ögonbrynen flyta ihop och dina ögon göms där bakom.

  På mig täcker dessa bågar ganska mycket av ögonlocket, så jag har lagt ljust och glittrigt på ögonlocket för att få den delen att synas och dra uppmärksamhet. Samt har inte sotat det mörka så högt upp så att det hamnar över bågen.

  Var under bågarna syns ögonen som mest?
  Kolla in i spegeln igen med glasögonen på, var syns ögonen som mest? Där kan man lägga mer krut på bred sotning, mörka toner, förstora blicken och roliga detaljer som ”tar plats”. För där kan man sminka på ett större område utan att det gör någon skillnad mot bågarna.

  För mina glasögon är detta på undersidan av ögonen. Därför har jag förstorat blicken med ljus vattenlinje, mörkt sotat längs undre fransraden och ganska brett också, samt till och med dragit ner skuggan lite extra i yttre ögonvrån för en rolig detalj som drar lite intresse och fokus till ögonen.

  img_3577_111

  Framhäv dina ögon
  Det finns fler sätt att framhäva ögonen förutom glitter och en förstorand blick. Exempelvis:

  Komplementfärger – Jag har valt guld för att det framhäver det blåa i mina ögon. Man kan även använda komplementfärger för att framhäva annat, t.ex. guldglitter på en blå sminkning, blått eller silverglitter till en brun sminkning eller en lila eyeliner till en grön ögonskugga.

  Kontraster – Kontraster framhäver varandra. Om man har bara ljust, bara mörkt, bara glittrigt o.s.v. så händer det inte så mycket i sminkningen, men kontraster framhäver varandra. Så blanda gärna mörka och ljusa färger, glittriga/skimriga och matta så framhäver skuggorna varandra :)

  eyeee

  Vill ni se tutorial och vilka produkter jag har använt, samt helbilder utan glasögon, så kika in mitt tidigare inlägg.

  - Annons -

  Glöm inte ögonbryn & läppar
  Om du kan forma dina ögonbryn så att dom sticker upp ovanför glasögonformen eller syns på annat vis så är det en jättebra idé. När brynen smälter in bakom bågarna så försvinner dom lite.

  En färg på läpparna för att få lite balans i sminkningen och inte ha all fokus på ögonen är också väldigt fint tycker jag! Absolut inget måste men en bra idé om man inte vill att glasögonen ska ta för mycket fokus.

  Vill man inte ha någonting på läpparna så kan man även smacka på med mer rouge för att inte ha all fokus på ögonen :)

  img_3597_111

  Sammanfattning – Sminka ljust och gärna glittrigt där glasögonen täcker ögonen mycket, och lägg krutet med sotning, mörka skuggor och förstorande effekter där det finns mer plats i bågarna. Välj gärna färger och skuggor som framhäver varandra och skapar kontraster.

  Och kom ihåg att en ögonmakeup som känns riktigt partyparty lätt ser vardaglig ut när du tar på dig glasögonen. Så maxa gärna med mycket av allt!

  Hoppas att ni tycker inlägget var lärorikt och inspirerande :)

  Kram! ♥

  sidfot-namnloggo

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish