Nyårstips – Skydda grundsminket

  - Annons -

  Det här tjatar jag om varje år inför nyårsafton, men ni som har följt mig länge kanske också måste påminnas lite ;)

  När man gör partysminkningar, speciellt sådana med glitter, så hamnar det lätt en hel del under ögonen vilket förstör grundsminket och kan få helheten att se smutsig ut.

  Antingen så gör man ögonsminket först och grundsminket sist, det funkar bra med de flesta foundations utan att man förstör sina fina uttoningar. Jag personligen gillar inte detta, för jag vill se helheten av resultatet medan jag sminkar ögonen för att se om jag vill ha mer/mindre av någonting. För mig handlar det om att känna sig snygg även när man sminkar sig!

  Det andra man kan göra är att hålla en bit papper under ögonen medan man lägger flygiga skuggor, men det kan vara lite bökigt och dessutom så kan det komma smink under i alla fall om man inte är noggrann hela tiden.

  Så, mitt bästa tips är ögonskuggsprimer (alltid viktigt) och transparent löspuder!

  - Annons -

  IMG_7322_111

  Att applicera en primer på ögonlocken gör så att ögonskuggorna fäster bättre, och då är det också mindre risk att de flyger runt/faller ner då allting fäster direkt. Du kan också slå av borsten lite lätt mot handen när du har doppat den i ögonskuggan, då faller överflödigt puder av och du får mindre under ögonen.

  Löspudret skyddar grundsminket ifall du ändå får ögonskugga under ögonen, med glitter är det nästan omöjligt att inte få det. När du är klar så kan du då enkelt borsta bort pudret med en fluffig borste, och då följer allt ögonskuggsfall med och kvar är en felfri grund :)

  När jag gör glittriga sminkningar så brukar jag applicera pudret på ett större område än bara under ögonen, utan även näsan, överläppen och hela kinderna. Glitter har nämligen en tendens att flyga/sprida sig mer än vanlig ögonskugga.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish