Nyårssminkning – Plommonlila klänning

  - Annons -

  Fick ett mail här om dagen som jag tänkte svara på i ett inlägg, då detta är en vanlig fråga varje år faktiskt :)

  “Hej Helena!
  Först och främst vill jag bara säga tack för en väldigt fin och lättförstådd blogg även för oss vanliga dödliga!

  Nu till mitt dilemma!
  Jag har, för första gången någonsin, gått och köpt mig en klänning som INTE är svart, vit eller grå. Jag har verkligen krupit ur min “comfort-zone” och införskaffat mig en alldeles magnifik plommonfärgad klänning som jag då dessutom fått för mig att använda på nyår! Den är vadlång och figurnära. Lite sådär vuxet sexig..

  Problemet är att jag inte har en blekaste aning om hur sjuttsingen jag ska sminka mig till den här himmelska kreationen. Bär man alltid svart är det ju sminket man lattjar med!
  Lägg till att jag är nybliven brunett och förvirringen är total.
  Skulle du vilja vara en ängel och skina lite ljus på hur jag bäst kompletterar min klänning?!

  Jag har ljusbruna ögon och mellanmörkt hår. Tack på förhand och en God Jul önskar jag dig!

  - Annons -

  Mvh Katarina
  Ps. Bifogar en bild på en klänning i snarlik färg (min klänning går det ju inte att hitta en endaste bild på tyvärr)”

  natalie-portman-oscars-2011-red-carpet-03

  Hej! Vad gullig du är, tack för alla snälla ord! :)

  Just den här färgen får jag många frågor om inför varje nyår faktiskt. Plommonlila och vinrött (ungefär som mattan på bilden) är färger som ger många personer en sminkrelaterad beslutsångest!

  Exakt vad som passar är ju självklart smaksak, och en fråga om hur mörk/ljus/färgglad man vill vara. Men här kommer lite tips!

  Steg 1.
  Mitt första tips är att utgå från läpparna, det allra snyggaste enligt mig är ju om man skulle hitta exakt samma nyans som klänningen, men det är ju väldigt svårt… Så istället rekommenderar jag att kolla igenom bland dina läppfärger, lägg bort dom som du inte tycker passar alls och gå efter uteslutningsmetoden. Röda läppar, gärna med en varm ton, är ursnyggt till den här färgen! Men hittar du inget färgstarkt på läpparna som du tycker passar, så välj någonting mer neutralt nude-färgat istället.

  Steg 2.
  När du vet vad du ska ha på läpparna så kan du tänka på ögonen:

  Har du mörkröda läppar så kanske du vill ha lite mindre fokus på ögonen. Svart och brunt passar till allt, och så kan man komplettera med mycket ljusa och skimriga skuggor och mycket ögonfransar för att framhäva ögonen!

  Men vill du ha fokusen på ögonen så kan jag rekommendera guld eller silver! Vilken av dom kvittar egentligen, välj det som passar bäst in med dina accessoarer :) Och sedan kan du även komplettera med svart eller brunt beroende på hur mörkt du vill ha det.

  Marinblått
  Vill du ha en färg som passar klänningen så måste jag även säga att marinblått är supersnyggt till plommonlila! De smälter in väldigt bra med varandra och skapar en fin balans :)

  - Annons -

  Marinblått kommer även framhäva dina bruna ögon!

  Tips på sminkningar (länkar):
  Ljus guldsminkning
  Glittrig guldsminkning
  Mörk guldsminkning
  Ljus silversminkning
  Mörk silversminkning
  Blå sminkning
  Marinblå sminkning (1 år gammal, men snygg)

  Hoppas du blev nöjd med svaret, får en underbar nyårsafton och känner dig supersnygg! Och om du inte är nöjd så kan du ju alltid googla “plum dress red carpet” och se vad kändisarna har för sminkningar :)

  Kram, kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish