Nyårsresumé 2016 (kort)

  - Annons -

  Har ni haft en härlig nyårsafton och en bra start på det nya året? :)

  Det har jag! En perfekt blandning av slappande, familjemys och roligt jobb på salongen. Nu har jag massor av nytt-år-på-företaget-grejer att ta tag i och nystartskänslor i kroppen.

  Hösten brukar alltid vara den tiden på året då jag känner som mest inspiration, men eftersom jag förlorade världens finaste mamma i juni så var hösten så extrem tung. Det är nog första året som jag håller med alla som säger att det gångna året var ett riktigt skitår…

  Men hörrni vad stark man är ändå! Det är så klart fortfarande jättetungt, men jag börjar i alla fall få tillbaka motivationen och känner att jag vill ta tag i massor av saker.

  Mitt 2016 i snabba drag:

  • För ett år sedan hade vi haft salongen öppen i bara 3 månader och kände oss fortfarande som nybörjare med personalen och så många nya arbetssätt haha. Vi hade inga ordentliga rutiner och det kändes som att jag sprang i en virvelvind hela dagarna, mycket p.g.a. energitjuvar kring mig i kombination med mycket att göra – och utan arbetsstruktur så var stressen ett faktum. Kring nyår skriver jag alltid upp vad jag tror kommer hända det kommande året och förra årets text börjar med “Det är snart februari och jag har först nu tid att sitta ner och skriva på mina förhoppningar och drömmar 2016 – det beskriver mitt liv ganska bra just nu.” haha.
  • I mars började jag, Miska och Annika gå på företagsutveckling med Peragenda – rekommenderas varmt om jag har någon företagare kring Uppsala som läser detta :) Vi satte mål för företaget och har en struktur för hur vi ska jobba med allt från ekonomiuppföljning till kommunikation, personal och nya idéer. Vi sätter inte bara mål och håller tummarna, utan ser till att vi når dom också! :)
  • Sommaren är ett stort töcken för mig. 2017 blir första året utan min älskade mamma. Jag var hemma i 3 veckor efter det men det tar en evighet att på riktigt komma på fötter igen. Jag har gråtit i bilen på väg in till jobbet, brutit ihop så fort jag kommit innanför dörren i huset. Och ibland har det känts som att jag lever två olika liv, en glad Helena när jag har fina människor och roligt jobb kring mig, och en annan Helena som går runt med en sten på axlarna.
  • I september började mina två fantastiska makeupartister jobba 75% på salongen, och det har varit helt magiskt! Salongen går bra även när jag har jobbat med admin-grejer på kontoret och börjar få bloggen på fötter igen efter ett kaosår.
  • På nyårsafton drog vi ut kassa-rapporten för året och kunde glädjas åt vilket mega-jobb vi har gjort tillsammans! På ett sätt passar inte jag som egen företagare för jag går nästan hela tiden runt med katastroftankar för ekonomin, kollar bokningarna flera gånger per dag och det skär i mig varje gång en kund inte dyker upp på sin tid eller avbokar i sista sekunden. Men det är riktigt coolt att kunna se hårt jobb i fysiska siffror, siffror som man inte behöver skämmas över :)
  - Annons -

  0-2017-citat

  Lite så här känner jag för 2017! ;)

  Under 2017 vill jag:

  • Ha mer fokus på att utveckla bloggandet och även i flera kanaler, lägga mer krut på instagram, youtube och beauty guides i webshopen. Och jobba mer med marknadsföring.
  • Ha bra arbetsstruktur vad gäller ovanstående för att kunna planera tiden bättre och få ut mer bloggmaterial.
  • Påbörja renovering av mammas hus där jag och Miska ska flytta in tillsammans med min syster Mia och hennes två barn ♥
  • Trappa ner rejält på animalisk kost och äta mer grönsaksbaserad mat.
  • Blogga ännu mer om entreprenörskap! Det är så roligt tycker jag och fick bra respons när jag frågade er förut om ni vill se mer av det, men det är lite svårt att få in naturligt, men det ska jag verkligen jobba på :)
  • Nå våra mål som vi satt för företaget till juni 2017!
  • Och så skulle jag såå gärna vilja åka på en resa med Miska i höst, inte bara ha tid och råd utan även ha lugn och ro i kroppen för att kunna slappna av. Som det har sett ut det tidigare året så hade en resa varit lite bortkastat för vi hade ändå pratat jobb hela tiden hehe.

  img_4134_111

  Jag har kickstartat 2017 med att köra en detox med kosten denna vecka, och nu ska jag grotta ner mig i horoskop och skriva ner en privat sammanfattning av året som gått och hur jag vill att det kommande året ska bli, som jag ska läsa nästa Nyårsafton. Det blir 3:e året nu, jättekul verkligen! :)

  2017 here I come! ♥

  sidfot-namnloggo

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish