Ögonprimer

  - Annons -

  Jag har skrivit många inlägg om primer, men nu har det börjat droppa in många frågor om just ögonprimer så jag tänkte göra ett nytt inlägg om det!

  Min favoritprimer är Lumene Eye Shadow Primer, kostar 109kr på Kicks.

  Har testat många dyrare primers också, men dom känns oftast väldigt anpassade för just det märkets ögonskuggor. Men med Lumenes primer kan man även gotta sig i billiga H&M-skuggor, sminkningen blir färgstark och håller länge ändå!

   

  - Annons -

  Denna primer är cremig och har en neutral beige ton som jämnar ut ögonlockets färg.

  Primern innehåller arktiska lingon som är fulla med näringsrika flavonoider, antioxidanter, återfuktande ämnen. Primer innehåller även C-vitamin och lingonfröolja. C-vitaminen ger huden en klarare ton, och lingonfröoljan bidrar till att reparera huden.

  Jag applicerar primern efter foundation, innan ögonskugga.

  Sedan applicerar jag ögonskuggan direkt på primern utan någon basskugga eller puder mellan.

  Lägg ett så tunt lager som möjligt, men var inte så snål att du kanske missar något ställe för då kan ögonskuggan bli fläckig.

  Jag brukar ”dutta på” ögonskuggan istället för att dra med fingret. Om du hinner blinka mycket innan du applicerar ögonskuggan så kan du dutta lite extra med fingret precis innan du sminkar, primern kan lätt vecka sig innan den blir torr av ögonskuggan.

  Det viktigaste är att mätta primern med ögonskugga, som jag skrev ovan så kan den nämligen lägga sig i veck om den inte blir helt torr.

   

  Hoppas detta inlägg var till hjälp! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish