Ögonskuggsborstar

  - Annons -

  Först och främst vill jag säga tusen tack alla ni som är med i min tävling som jag publicerade igår, ni skriver så fina saker, wow! Jag började dagen med en kopp kaffe och över 200 komplimanger, kan man ha det bättre? :) Ni är underbara!

  Hur som helst så tänkte jag nu göra ett inlägg om ögonskuggsborstar, för det har jag fått väldigt många frågor om den senaste tiden. Och jag tänkte för enkelhetens skull börja med att utgå från borstarna ur det ena borst-setet som jag säljer i webshopen, för dom är riktigt, riktigt bra och det är ett komplett set med alla borstar man behöver.

  Setet jag pratar om är bh cosmetics eco frendly brush set som kostar 299 kr på creativemakeup.se :)

  bh cosmetics sminkborstar

  Denna bild har inte jag fotat, utan hittade den på sminkbloggen makingupthemw.com som har skrivit en jättebra recension på borstarna, och skriver precis det jag nämnde tidigare i inlägget – detta är ett komplett set med alla borstar man behöver!

  - Annons -

  Stråna på borstarna är syntet, så inga djur har kommit till skada.
  Skaftet är gjorda av bambu, som är naturligt färgade.
  Metallen mellan skaftet och stråna är återvunnet aluminium.
  Fodralet som borstarna ligger i är gjort av linnetyg.

  IMG_5864_111

  Tona ut ögonskuggor
  Här är de tre största ögonskuggsborstarna i setet. De två till vänster är rundade och den till höger är mer platt men fortfarande väldigt fluffig och mjuk. Alla de här tre borstarna är superbra när man ska tona ut ögonskuggor!

  Borsten i mitten använder jag direkt när jag har applicerat ögnskuggorna, den får alla skarpa kanter att bli mjuka och fina. Den är speciellt bra i globlinjen tack vare att den är så rundad.

  Borsten till vänster är också rundad och toppenbra till globlinjen, den är större och mjukare och får en redan uttonad ögonskugga att bli topnotch!

  Borsten till höger använder jag på samma sätt som den till vänster, alltså för att få en redan uttonad ögonskugga att bli perfekt mjuk och fin. Men denna använder jag mer på sidorna av ögat, t.ex. är den jättebra när jag sminkar en utdragen cat eye-fom.

  IMG_5876_111

  Applicera ögonskuggor + tona in dom i varandra
  Dessa två använder jag mest! De är lagom platta och kompakta för att hämta ordentligt med ögonskugga och trycka fast det på ögonlocket, men dom är samtidigt tillräckligt mjuka och fluffiga för att kunna tona in ögonskuggorna i varandra och få fina övergångar mellan färgerna.

  Borsten till vänster använder jag allra mest, både för att applicera ögonskuggan (vilket jag gör genom att dutta fast den på ögonlocket) och sedan när skuggan är fast så tonar jag in den i eventuellt andra färger bredvid och ibland använder jag den till och med som uttoningsborste i globlinjen (där jag egentligen rekommenderar borsten i mitten på förra bilden). Den här är alltså toppenbra på många sätt!

  Borsten till höger är lite snedskuren vilket framför allt är bra när man ska tona ut ögonskuggorna på undre fransraden! Då kommer den här borsten åt ordentligt och det är lätt att kontrollera hur sotad ögonskuggan blir.

  - Annons -

  IMG_5884_111

  Små områden
  Dessa borstar är inte fluffiga utan platta, kompakta, och ganska små. De är perfekta för smådetaljer där man behöver bra precision t.ex. i ögonvrån, undre fransraden, ögonbrynen, läpparna o.s.v.

  Borsten till vänster är helt rak och platt, den är främst bra till ögonbryn och om man vill applicera ögonskuggan skarpt t.ex. på undre fransraden eller en skarp cat eye-form.

  Borsten till höger är liten och smal och är jättebra när man ska applicera lite ögonskugga t.ex. i ögonvrån eller längs fransraderna.

  Hoppas att inlägget var till hjälp! Kom ihåg att vilka borstar man gillar är smaksak och beror även på hur stora/små ögon man har. Det finns dessutom inga regler på vilka du ska använda var utan testa dig fram! Jag har t.ex. insett att den stora uttoningsborsten på första bilden även är perfekt för att lägga mineralconcealer under ögonen :)

  Vill ni att jag gör ett likadant inlägg med borstarna från det andra setet jag säljer också (?) så hojta till så ordnar jag det!

  Ha en fortsatt trevlig dag :)
  Kram, Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish