Permanent makeup / kosmetisk tatuering

  - Annons -

  Jag fick två kommentarer om mina sminktatueringar här om dagen när jag visade en sminkning utan läppsmink, kul!

  “hej! vet att jag tidigare läst att du gjort en ögonbrynstatuering? har du fortfarande det?”

  “Har du tatuerat dina läppar? Isåfall vad fick dig att bestämma dig för det och har du före och efterbild på det också som med dina fina ögonbryn?

  Jag har märkt att det har trillat in en del nya läsare i och med mitt bloggbyte, så jag tänkte göra en nytt inlägg om detta! Hoppas inte att mina gamla läsare tycker jag är tjatig? : )

  Permanent makeup, kosmetisk tatuering eller 3D tatuering är olika namn för detta. Man tatuerar alltså in smink i ansiktet, och tatueringsfärgen är gjord för att blekna bort eftersom att ansiktet, färgerna (hår och hud) och smaken förändrar sig med åldern. Hade mina ögonbryn inte bleknat bort så hade dom kanske suttit nere vid ögonlocken när jag är gammal och det vill man ju inte. Hur länge tatueringen håller beror på ålder och hudtyp, men kan även påverkas av ämnesomsättning, väder, hudvårdsprodukter och sol. Normal hållbarhetstid för ögonbryn är ca 1-5 år, 2-5 år för läppar och 5-8 år för eyeliner. Om man använder vit färg vid sk ”inliner” blir resultatet permanent, eftersom att vitt inte bleknar. För att bibehålla intensiteten i tatueringen rekommenderas att man fyller på med något/några års mellanrum.

  - Annons -

  Svaret är alltså ja på båda frågorna, jag har både ögonbrynstatuering och läpptatuering, samt eyeliner! Alla är gjorda på Creative Make Up i Uppsala. Det vitkigaste när man gör en sådan här grej är att gå till en professionell person, det finns jättemånga som gör permanent makeup på sidan av ett annat jobb, t.ex. nagel- och hudvårdssalonger. Men det säger ju sig själv att en person som jobbar med permanent makeup på heltid får mycket mer erfarenhet, och det är just det som Annika på Creative Make Up gör!

  Nu påstår jag inte att de som gör detta på sidan av annat inte är duktiga, men jag vill understryka att ni måste vara försiktiga med vem ni går till, det finns väldigt många som faktiskt är oseriösa och inte alls bra. Annika får många skräckexempel till salongen som hon måste rätta till, folk som blivit missnöjda på andra ställen för att de valt salong utifrån pris och inte kvalitet.

  Här kommer bilder på mina tatueringar!

  Hahaha jag måste bara börja med att visa dessa bilder på hur svullen jag blev efter återbesöket med läpparna! Jag blev knappt svullen alls första gången, men efter återbesöket såg jag ut som en anka! Vi hade fyllt i delar av konturen där det behövdes lite extra, plus highlightern som vi inte hade gjort på första besöket. Svullnaden la sig efter en dag som tur var : )

  Så här såg läpparna ut direkt efter tatueringen, första besöket alltså, och sen började dom flagna vilket alla tatueringar gör när dom läker. Det gjorde inte ont alls när det läkte, men det var väldigt jobbigt med så flagiga läppar! Det gick över efter 4 dagar tror jag det var.

  Här är efter läkningen. Jag bestämde mig för att tatuera mina läppar främst för att jag ville att dom skulle se mer fylliga ut. Annika har tatuerat utanför konturen och gjort dom större, främst på sidorna, för att få en större och rundare form. Min form innan var mer rak vilket får munnen att se mer platt och “sträng” ut. Jag har lite mer öppen mun på före-bilden, så skillnaden ser inte lika stor ut på dessa bilder som det faktiskt är!

  Dessutom har jag lagt till highlighter i mitten av läpparna och utanför konturen, vilket ger läpparna ett fylligare och plutigare intryck!

  - Annons -

  Ögonbrynen har ni sett ganska nyligen, så dom behöver jag nog inte presentera så mycket mer än så här. Men här kommer före och efterbild på mina ögon:

  Allt är gjort på samma salong och det jag har gjort är:
  Svart lashliner på övre fransraden.
  Vit inliner längs vattenlinjen.
  Brun lashliner på undre fransraden.
  Färgat och permanentat ögonfransarna.

  Lashliner är alltså en linje precis där fransarna sitter, en ögonfransmarkering som det också kallas. En eyeliner kallas det om man gör en bredare linje, vilket man också kan tatuera om man vill!

  Ingen av tatueringarna gör ont då man använder bedövningskräm, men det känns ändå litegrann och vid ögonen så är det lite obehagligt men det gjorde absolut inte ont, förutom att bedövningen sved lite i ögonen.

  Jag är oerhört glad över att jag har gjort allt detta! Hade jag inte haft smink som intresse så hade jag utan tvekan gjort en bredare eyeliner, highlighter i ögonvrån och sedan kompletterat med ögonfransförläning. Förstå så snabbt morgonrutinerna skulle gå!

  För er som är sugna på detta så kan jag berätta att ni får 10% rabatt hos Annika om ni anger rabattkoden “Imakeyousmile”, det är en rabattkod jag har flirtat till mig till er då jag och Annika känner varandra bra och har gjort en hel del jobb ihop! : ) Kika in Creative Make Ups facebooksida för fler bilder!

  Hojta till om ni har några frågor!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish