Podcasten är live! – Effektiv på riktigt

- Annons -

Jag ser mig inte mest som en makeupartist utan främst som entreprenör faktiskt, så det är extra kul att podcasten jag nu är sidekick i inte handlar om skönhet utan om företagande!

En konsultgubbe i kostym och en “sminktjej”, kan det vara så lärorik lyssning? Svar ja, faktiskt haha! Jag tycker vi kompletterar varandra bra :) Tommy med sin långa erfarenhet som VD och därefter flera års konsultjobb i både små, stora och mellanstora företag. Och så lilla jag som nyligen gjort alla nybörjarmisstag men är driven med stora mål och har lärt mig extremt många läxor på kort tid.

Schysst kontrast ändå! :)

Om podden “Effektiv på riktigt”

Podden handlar om att driva företag både för mellanchefer och för de som äger företaget! Jag tror även att den kan vara intressant om man inte är chef om man är intresserad av ledarskap, målbild och att bli mer effektiv som person.

Vi tar upp ämnen som rör ledarskap och personal, hur du ska göra för att bli mer effektiv, om målbild och hur man når målbilden och en och annan anekdot smyger in också! :)

- Annons -

Avsnitt 1 – Rättigheter eller ansvar på jobbet?

Att få ansvarstagande personal är inte det lättaste. Man ger löneförhöjning, gymkort, gratis kaffe, fredagsfika, tjänstepension, bonus och provision, anpassade scheman m.m men ändå så är det många chefer som ger och ger och ger men får ingenting tillbaka. Uppgifter blir inte gjorda, folk skyller ifrån sig, uttryck som “jag har inte haft tid” slängs hit och dit. De anställda tjatar om sina rättigheter men är inte beredda att ta det ansvar som verksamheten kräver.

Detta beror inte (oftast inte) på dålig personal eller att personalen inte vill, de flesta med få undantag vill göra ett bra jobb! Men vad beror det på då? Hur får man motiverad personal som är nöjda och glada – samtidigt som verksamheten är fungerande och effektiv? Det handlar vårt första avsnitt om! :)

Obs exemplet var allmänt och handlar inte om mitt gulliga team på salongen haha. Jag har dock gjort många misstag själv under mina 4 år som chef och har haft många anställda som inte längre arbetar kvar hos oss, så mycket erfarenhet har jag hunnit samla på mig ändå! Oj vad jag lärt mig!

Ni får också en liten introduktion om mig och Tommy, det är en bit in i avsnittet för vi hoppar direkt in i ämnet. Jag lyssnar på många podcaster och det första avsnittet är alltid viktigt men ganska tråkigt då alla babblar så mycket om vad dom kommer prata om sen och har inte riktigt blivit varma i kläderna. Vi försökte undvika det och jag tycker att det första avsnittet är bra för att vara ett första avsnitt! :) 21 minuter långt är det, helt lagom tid!

Lyssna!

Jag tror jag lyckats få ut podden till alla ställen “där poddar finns”, inte till Spotify dock :) Säg gärna till om ni saknar det i någon podd-app men jag vet att det finns på Acast och Podcaster i alla fall, bara att söka på “Effektiv på riktigt” och prenumerera!

Här är direktlänk till Acast om ni inte har appen.

Men ni kan också lyssna på avsnittet direkt här i bloggen:

Varför startade vi podden?

En dag när satt förstummad och lyssnade på Tommy som alltid säger så kloka och inspirerade saker så sa jag “du borde starta en podcast!“. Det är ju svårt att sticka ut i mängden av företagskonsulter idag och det är inte bara hans metoder som är bra utan främst han som person som är så bra!

- Annons -

Det var så han lyckades få vår lilla salong att göra storsatsningen att gå “det stora paketet” hos honom med företagsutveckling som sträckte sig över ett år, det var inget vi sökte efter men när vi träffade honom så insåg vi hur extremt mycket vi behövde det! Jag tror typ inte företaget hade överlevt i 4 år utan Peragendas hjälp.

Så syftet med podden är för Tommy att visa mer av sig själv till sina framtida kunder samt att inspirera! Det är ju svårt att få fram sin personlighet på en hemsida och sociala medier när det gäller sådana här längre ämnen :) Och för mig så är det dels roligt men framför allt lärorikt, jag suger i mig att kunskap jag kan få!

Det är alltså inte tänkt att vi ska blir jättestora och börja tjäna pengar med sponsorer o.s.v. utan gör det för att det är roligt och för lite marknadsföring av oss själva :)

Här sitter vi och spelar in avsnitt 2 som kommer nästa vecka om allt går som planerat! Första avsnittet spelades in på kvällen efter ett långt möte men i det andra avsnittet är vi mer på hugget en fredagsmorgon! :) Det avsnittet kommer handla om tid, har vi verkligen så lite tid eller handlar det bara om prioriteringar?

Jag blir jätteglad om vi får respons på avsnittet! ♥

Kram på er!

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish