Varit sjuk? Sminka dig pigg med 9 steg!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Har du varit sjuk en längre stund? Dessa är mina bästa tips för att sminka dig pigg (läs frisk) igen!

  Jag är hemskt ledsen för min radiotystnad här, jag har i princip varit sjuk i 2 veckor (sådär så jag varit sängliggandes) fast i två olika omgångar, så jag har haft några få friskdagar emellan där jag behövt prioritera akuta saker.

  Nu är jag frisk men ni kan ju gissa hur jag kände mig när jag tittade mig i spegeln: äcklig, trött och min hud har blivit helt kaos!

  Men skönhet är verkligen friskvård, inte bara för det yttre utan för det inre också! :) Här kommer en liten steg för steg i hur jag gick från “nyfrisk och glåmig” till “pigg och fräsch” på mindre än en timme :)

  Varit sjuk? Sminka dig pigg igen! före och efter

  - Annons -

  Jag kände mig säkert fulare på förebilden än vad jag ser ut, men flottigt hår, riktigt oren hy med stora finnar, oplockade ögonbryn och allmänt glåmig. Lägg till lite trötthet på det – även fast man är frisk så blir man ju inte pigg på en gång!

  Skönhet är friskvård

  Men det handlar som sagt inte bara om utsidan utan om känslan efteråt!

  1. Bara omvårdnaden i sig frigör dopamin och gör att man mår bättre. Pyssla, rengöra och ta hand om, det behöver man!
  2. Insidan är viktig men om man ser en trött och glåmig spegelbild så kommer man absolut inte bli piggare i alla fall, det håller nog de flesta med om?
  3. Känslan efteråt är ganska oslagbar, att känna sig ren, fin och “återställd”. Det handlar för mig minst om sminket faktiskt, jag kände mig 70% bättre redan efter de första stegen innan jag sminkade mig även fast de stegen inte gav en direkt synlig effekt, för det handlar om känslan :)

  Varit sjuk? Sminka dig frisk igen!

  1. Plocka ögonbrynen.

  Här har jag först plockat med pincett och sedan använder jag en brynkniv från min webbshop (ihopfällbar, jättesmidigt i sminkväskan!) som jag rensar småstrån med runt omkring formen. Jag brukar även ta lite på överläppen, säg inget till Zahra på salongen som jobbar med trådning, hon skulle mörda mig ;)

  2. En varm dusch! Jag peelade kroppen med en rivig skrubb och ansiktet med en mildare men väldigt effektiv.

  Varit sjuk? sjuk av smink?

  3. Rengörande ansiktsmask!

  Nu hörrni kommer ett produkttips som jag tänkt skriva om länge – Kicks eget märke har en ansiktsmask som heter Warming Clay Mask som både rengör samtidigt som den inte blir uttorkande som många andra lermasker eftersom den också är krämig, typ lite oljig. Mycket bra! Vill ni ha längre recension på den? I can fix!

  I vanliga fall brukar jag köra lermask först och sen en återfuktande efteråt, men det hade jag inte tid med denna dag.

  flottigt hår

  4. Torrschampo i håret, det är också magi!

  Jag tvättade inte håret i duschen för det är faktiskt ganska nytvättat, jag får bara så himla snabbt flottigt hår om jag inte har i torrschampo direkt efter tvätt i förebyggande syfte. Så det hade redan blivit grisigt.

  Kan tipsa om mitt inlägg om Icas torrschampo, läs det om ni använder torrschampo! :)

  - Annons -

  icas torrschampo recension

  Jag öser i, snåla inte haha.

  Tadaa! Här är ännu ett produkttips, jag har behövt ett parfymfritt torrschampo eftersom min vän Monica fått problem med luftvägarna. Jag testade då ICAS eget märke för 30:- och det är över förväntan!

  Redan här kände jag mig tusen gånger bättre :)

  sminka bort blemmor

  5. Dags för smink! Färgad ansiktsprimer glo Skin Beauty Tinted Primer (Medium) som jämnar ut porerna och ger en jämnare ton.

  concealer på blemmor

  6. Concealer på blemmor – Pixi Pat Away Concealing Base (Cream)

  Varit sjuk? Sminka dig pigg igen!

  Sprid ut med fingertoppen!

  - Annons -

  7. Resten av basen – contouring, rouge, bryn och lystergivande highlighter!

  8. Ögonmakeup! Vad piggar upp mer än glitter? Detta är Pixi Liquid Fairy Lights i nyansen Rose Glow.

  Varit sjuk? Sminka dig pigg igen!

  9. Och läppstift! Paese Silky Matt Liquid Lipstick i nyansen 707.

  Sminkningen får ni steg för steg i ett separat inlägg inom kort!

  Varit sjuk? Sminka dig pigg igen! frisk

  Sådär ja! Då har jag sminkat mig frisk igen, ingen mera sjukdom syns till! :) Kan även tipsa om mitt inlägg om 12 enkla sminktips.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish