Sminkning till lugg (4 tips + produktlista)

  - Annons -

  Den här festsminkningen gjorde jag på en tjej som fyllde år och fick detta i överraskningspresent samma dag! Jättekul! En sminkning som passar bra till lugg! :)

  Hon visste inte vad hon skulle göra efteråt (det var fortfarande mitt på dagen) så vi gjorde en ljus men festlig ögonmakeup med glitter som passar både på dagen och på kvällen.

  Jag fick fota före- och efterbilder vilket gjorde mig jätteglad eftersom hon hade en tjock lugg, så nu kan jag dessutom dela med mig av sminktips till er som också har lugg!

  Man passar ju i vilka sminkningar som helst oavsett frisyr, men det finns en del tips som kan vara till hjälp om man har en sån där tjock lugg som går ner till ögonen :)

  - Annons -

  Tips #1 –  Framhäv ögonlocket
  En tjock lugg kan skapa en skugga på ögonen om man är i en belysning som bara kommer uppifrån (vilket den gör i många rum). Mitt tips är då att framhäva ögonlocket så att sminkningen poppar lite ändå och inte försvinner i skuggan.

  Framhäva ögonlocket kan man göra på olika sätt. Exempel:

  • Med en skugga som är ljusare än din hudton
  • Med skimmer eller glitter
  • Med en färgglad skugga eller eyeliner

  Tips #2 – Färgval i globlinjen
  Jag brukar välja en globlinjefärg som skiljer sig från hårfärgen. Om du t.ex. har mörkbrunt hår och gör en mörkbrun smokey eye på hela ögonlocket och upp över globlinjen så blir allting mörkt enda från ögat och upp i håret, vilket absolut är jättecoolt (!) men många har svårt att känna sig bekväma i en sådan sminkning.

  Om du har en ljus hårfärg så skulle jag markera globlinjen och/eller ögonlocket med en mörkare ton, så att du får en kontrast mellan ögat och luggen.

  Om du har en mörk hårfärg så skulle jag markera globlinjen med en skugga som inte är lika mörk som håret. I sminkningen i dagens inlägg så har jag använt en skugga som är mörkare än hudtonen (för att få en markerande effekt på ögat) men som är ljusare än hårfärgen. Man kan också göra en smokey eye som är mörkare närmast ögat och blir ljusare uppåt globlinjen – t.ex svart närmast fransarna, mörkbrun på resten av ögonlocket och ljusbrun i globlinjen. Då får gör man en mörk sminkning men den är inte lika mörk hela  vägen upp till luggen.

  Tips #3 – En ögonmakeup som lyfter blicken
  Ögonbrynen lyfter blicken, det lyfter hela ansiktet faktiskt. När man har en lugg som täcker brynen så kan man sakna den effekten – men ett annat sätt att lyfta blicken är att ha mest fokus på ovansidan av ögonen.

  Ex: Om du lägger mörkt över och under ögat så öppnas/förstoras blicken. Om du lägger mörk bara över ögat så lyfter du blicken.

  I denna sminkning har jag därför lagt bara lite av den mörka skuggan under ögat för att få en diskret markering, men eyelinern och mascaran har jag bara lagt på ovansidan – för att få det där lyftet.

  Tips #4 – Mörkhet under ögonen
  En tjock lugg kan som sagt i vissa belysningar skapa en skugga på ögonen vilket framhäver djupet som man har under. För även om man inte har påsar eller mörkhet under ögonen så har ju nästan alla ett litet djup precis under ögat, som kan se ut som en mörkhet när skuggan faller där.

  Så jag brukar ljusa upp lite extra under ögonen! Man kan antingen göra det med en ljusare concealer eller så gör man det med en ljus contouringskugga om man använder det till resten av ansiktet.

  - Annons -

  Här är närbild på resultatet! Det som var roligt med luggen var att det skuggade fotoljuset lite vilket fick glittret att synas bra på bild, i vårt salongsljus så försvinner alltid glittret på bild annars.

  Produktlista:

  BAS:
  Ansiktsprimer – Pixi Flawless & poreless primer
  Foundation – Pixi H2O Skintint (2 Nude)
  Puder som tar bort rödhet – glo Redness Relief Powder
  Contouring & highlighter – Contouring Palette (nr 2)
  Skimrig highlighter – Pixi Glow-Y-Powder (London Lustre)
  Rouge – glo Skin Beauty Blush (Papaya)
  Fixing mist – Pixi makeup fixing mist

  ÖGON:
  Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
  Ögonskuggor – Paese Opal Trio Eyeshadow (Vanilla Chocolate)
  Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)
  Ljust glitter – Pixi Liquid Fairy Lights (Crystalline)
  Eyeliner – Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
  Mascara – Magnetic lash mascara

  LÄPPAR:
  Läppglans – glo Skin Beauty Lipgloss (Desert Bloom)

  Det här håret alltså, så himla snyggt!

  Hoppas ni blev inspirerade av sminkningen, oavsett om ni har lugg eller inte! :)

  Kram på er ♥

   

  - Annons -

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish