Praktik på Creative Make Up

  - Annons -

  När jag nämnde min praktik på Creative Make Up i gårdagens ögonbrynsinlägg så fick jag den här frågan som jag tänkte svara på i ett inlägg ifall fler är nyfikna:
  ”När praktiserade du? Eller rättare sagt, varför? Vad läste du?”

  Det var bara en vecka på gymnasiet faktiskt :) Under gymnasiet så har man ju vissa veckor med praktik, och en av dom veckorna var jag på Creative Make Up i Uppsala och det var då jag började lära känna Annika som har gjort mina kosmetiska tatueringar!

  Två av mina systrar hade tatuerat sig på hennes salong, och då även David som jobbade där då höll på med smink, fransar och ögonbryn så bestämde jag mig för att fråga om praktikplats där, och så fick jag det! Så det var alltså bara en vecka jag var där (tror jag, kanske 2?) och både David och Annika hade ju fullt upp med sitt så det var mest jag och två andra praktikanter som sminkade varandra.

  Egentligen tog de bara emot praktikanter som pluggade smink på något vis, exempelvis stylistlinjen, men jag flirtade in mig ändå tack vare min sminkblogg! De såg hur intresserad jag var (och duktig, fast jag själv tittar tillbaka på den tidens sminkningar och nästan skäms hehe) så det är ett tips för er som vill bli makeup artister – börja sminkblogga! Även om ni inte uppdaterar varje dag eller jobbar på att få mycket läsare, så är det ändå ett bra cv :)

  Det roligaste med praktiken var att få respons och konstruktiv kritik på sminkningarna man gjorde, men eftersom vi var flera där och man nästan enbart satt sminkmodell så vet jag inte om jag blev direkt duktigare just då. Däremot gav det mig riktigt mycket i slutänden eftersom jag och Annika klickade så bra, och via henne har jag fått en del jobb i efterhand (t.ex. brudsminkningar som hon inte hade tid med) och dessutom har jag även idag möjlighet att låna stol på hennes salong om jag skulle behöva för egna kunder, så det är underbart!

  - Annons -

  IMG_9040

  En gammal bild från när jag har lånat stol hos Annika för en sminkkurs!

  Nu har Annika en ny salong, och det var faktiskt i lördags som jag lånade stol hos henne senast! En tjej från Gimo kontaktade mig då hennes svärmor fyllde 50 år och fick mig som överraskningspresent! :) Superkul! Hon visste ingenting mer än att hon skulle vara osminkad. Så hade jag en kurs med henne, gjorde henne fin och förklarade detaljerat vad jag gjorde och varför, och efteråt så fick hon ett kit med alla produkter som jag hade använt, allting från min webshop! Kul va? Sen gick de ut och åt finmiddag!

  Så där har ni storyn om varför jag känner Annika och har en kontakt till Creative Make Up. Långt blev det haha, men jag vet att jag har många unga läsare som vill satsa på det här yrket och då kanske detta inlägg är bra inspiration! Tänk att jag fortfarande har så många fördelar tack vare att jag valde en så bra praktikplats andra året i gymnaiset :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish