Pressfrukost och hudanalys med Yves rocher

  - Annons -

  I onsdags var jag på en pressfrukost med Yves Rocher, det är en av få företag vars pressevent jag nästan aldrig missar! Älskar allt med deras företag, produkterna, personalen, pr-kontoret och deras event är alltid lika trevliga :)

  Yves Rocher har en hel del nyheter nu inför sommaren, jag kommer skriva mer om dom inom kort men det jag främst är sugen på är produkter som jag redan älskar och som nu kommer i ännu fler nyanser. Bland annat deras vattenfasta kajalpennor, vattenfasta krämögonskuggor och de underbara nagellacken!

  Dessutom fick jag en hudanalys av en hudvårdsterapeut som fanns på plats, hon använde en apparat som mäter huden – och den kan man nu kostnadsfritt testa i Yves Rochers butiker! Då får man hjälp av personalen som gör hudanalysen på dig, och kan därefter hjälpa dig med rätt hudvård :)

  IMG_0277_1111

  Dessa underbara bakelser är inspirerade av de nya nagellacken, som alltså kommer i samma fina färger som bakelserna. Så kul idé!

  - Annons -

  IMG_0293_111

  Yves Rocher lanserar även sånna här populära och praktiska läppglanspennor :)

  IMG_0311_111

  Här ser ni mig i mitten av hudanalysen! Snälla Tove hjälpte till och tog en bild. Man mäter allt med maskinen mot huden, förutom sebum (hur oljig man är) som man mäter med en ”pappersbit” som apparaten sedan skannar separat.

  Man kan se allt från pigmentförändringar till rynkor, fukt, olja, lyster, och mycket mer som jag tyvärr inte la på minnet.

  Det roliga med detta var att jag fick svart på vitt att min hudvårdsrutin just nu är det bästa för min hy! Jag är både känslig och oljig vilket är en svår kombination, och oljigheten går inte att göra så mycket mer åt sa hon eftersom att alla andra värden såg jättebra ut. En jättebra återfuktad hud blev betyget! Sanctum-produkterna klarade testet med bravur :)

  Oljigheten är väldigt hög, vilket beror mer på insidan än hudvården, och även om det kommer avta med åldern så kommer jag alltid vara mer oljig än andra. Mitt sebun-värde låg på 97% vilket nästan är det högsta man kan ha!

  Så det är att fortsätta satsa på nedmattande smink som gäller, utan det hade mitt smink inte överlevt i mer än en timme kan jag tala om. Jag var osminkad igår (och hade därför inget nedmattande alls) och Frida skratta så mycket åt mig när mina ögon började svida och rinna och jag sa att det är för att mina ögonlock blivit så oljiga så det rann ner i ögonen. Hon trodde jag skoja haha, och ja det rinner ju inte direkt med till slut blir det så mycket att jag får in det i ögonen. Bara jag som har det problemet? :) Oljigaste människan på jorden!

  IMG_0315_111

  Kan verkligen rekommendera att knalla in på en Yves Rocher-butik och göra denna analys, det är så otroligt många som har en hudvård som inte passar hudtypen egentligen!

  - Annons -

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Jag har jätte oljig hud, varit på hudmottagningen flertalet ggr men finns tyvärr inget att göra. Känner väl igen mig med att det rinner ner i ögonen och man får torka med papper. Lämna gärna tips på smink som inte flyter bort. Känner mig alltid oren i huden med pormaskar och finnar.

  2. Jag är likadan! Använder jag inte nedmattande smink/puder m.m. i ansiktet så blir ögonlocken feta och det svider i ögonen efter bara några timmar. Jag närmar mig 40 men huden är fortfarande väldigt fet….. en fördel är kanske att man inte lika lätt får rynkor som när man har torrare hud…. men jobbigt att det även kommer finnar och pormaskar med det feta. Man känner sig som en tonåring :-D

  3. Du är inte ensam! Förr fick jag också in olja i ögonen. Svinder och blir två floder till ögon! Är själv jätteoljig men tyvärr hjälper inte paese primer mig mycket. Ge gärna tips på smink som sitter bra. Inte enbart mineral foundation. Min make up smälter bort efter någon timme. Så jag sminkar mig nästa aldrig :(

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish