Rädda misslyckad ögonfranspermanent (Lash Lift)

  Inlägget innehåller annonslänk till Nordicfeel.

  - Annons -

  Idag hade Jeanette en ögonfranskund som jag inte kunde låta bli att fota före- och efterbilder på. Dels för att visa er att det går att rädda en misslyckad ögonfranspermanent om ni skulle råka ut för det någonstans (förhoppningsvis inte), men också för att ni ska se att det spelar stor roll om man går till en salong med koll eller inte. Det är jätteviktigt att gå till en salong som man kan lita på!

  Den här kunden har långa och ganska grova fransar, och hade permanentat dom på en annan salong i Uppsala. Och eftersom dom är ganska grova så hade personen på den salongen beslutat att låta vätskan verka i 30 minuter. Jag vet inte hur länge just den vätskan dom använder sig av ska verka men jag förstod det som att det var ganska långt över verkningstiden, vi låter vår vätska verka i 6 minuter.

  Resultatet var en ögonfranspermanent som var på tok för mycket! Dom var nästan klistrade mot ögonlocket, skavde i globlinjen (!) så att huden på ögonen var irriterad. Det hade varit ännu värre direkt dagarna efter sa hon, men det var långt ifrån snyggt nu heller.

  Här ser ni närbild på hur fransarna på det värsta ögat såg ut när hon kom hit:

  Rädda misslyckad ögonfranspermanent (Lash Lift)

  - Annons -

  Fransarna låg nästan som klistrade mot ögonlocket!

  Här är resultatet efter en ny permanent:

  Rädda misslyckad ögonfranspermanent (Lash Lift)

  Jeanette började med att permanenta om dom, och lägga dom på en väldigt tjock spole så att dom ”kom ut” lite från ögonlocken.

  Sedan fick hon faktiskt sitta med Hårologi Intensive Cure som är en hårinpackning med aminosyror som reparerar håret genom att tillsätta proteiner och reparera svavelbindningarna i håret. Nästan som en olaplex-behandling. Jag såg inte fransarna innan inpackningen men både kunden och Jeanette sa att dom faktiskt blev ännu bättre efter inpackningen!

  Ögonfranspermanent sliter inte på fransarna, eftersom det görs en gång och sedan håller tills det växer bort (vilket tar ca 2 månader). Inte som när man permanentar håret och sen ska det håret sitta i kanske 8 år efter. Men det är lite uttorkande för fransarna om man gör det flera gånger, och efter en 30 minuters-behandling bara någon vecka tidigare så märks det nog absolut på fransarnas kvalité efter att man kört en omgång till.

  Hon fick med sig en liten burk inpackning hem också, och så köpte hon med sig Refectocil Long Lash Gel som är som en vårdande inpackning (och genomskinlig mascara) som hon kan ha hela dagarna.

  Rädda misslyckad ögonfranspermanent (Lash Lift)

  Verkligen skillnad eller hur? :) Det hade så klart blivit ännu bättre resultat om hon kommit till oss med helt opermanentade fransar, men tycker absolut att det här resultatet är superfint! Hon behöver ingen mascara om man säger så :)

  Hojta till om ni har några frågor ♥

  - Annons -

  Läs även: LashLift – Allt om Lash Lift (Stor Guide)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  7 KOMMENTARER

  1. Hej! Jag har en fråga, jag har en vän som permanentat sina fransar nyligen hos en nybörjare. Några av hennes fransar är nu lite krokiga/frasiga i kanten.
   Vad kan man göra åt det? Pensla på med något eller något annat?
   Mvh Amanda

   • Hej!
    1. Återfukta så mycket som möjligt, t.ex. med Refectocil Styling Gel (hette tidigare long lash gel) den kan hon ha istället för mascara om dagarna, den vårdar och stärker fransen. Sen kan hon även göra ”inpackning” på fransara med t.ex. en naturlig olja eller liknande. Det funkar med hårinpackning men man ska då vara medveten om att den inte är testad för att ha kring ögonen så det är lite ”på egen risk”.

    2. Försök att inte torka ut fransarna mer i onödan, t.ex. använd en oljebaserad makeupremover och ta bort så mycket smink som möjligt innan du tvättar ansiktet med vatten. Då behöver hon inte använda lika mycket vatten på ögonen, vatten är uttorkande.

    3. Ovanstående tips kan hjälpa lite men mest är det bara att vänta tills det växer bort. Hur mycket vårdande produkter hjälper beror lite på varför fransarna är krokiga, ibland blir dom frasiga för att dom är känsliga och verkningstiden har varit för lång. Men om det är en nybörjare som inte klistrat upp dom rakt och det beror på att dom är formade krokigt så är det nog bara att vänta ut.

    Att göra en ny permanent rekommenderas inte på dom flesta fransarna, då kan dom bli mer torra.

    Lycka till! :)

  2. Tack så mycket Helena, för ditt svar! Jag har ljusa ögonfransar, men färgar dom (så de nya som växer ut är ljusa tills jag färgat dom igen). Men jag vill alltid ha mascara på mig om jag ändå ska fixa till mig. Jag lyckas alltid kladda med mascaran och när det vid tillfällen rinner från ögonen så kladdas ju det ännu mer, både mascaran och eyelinern. Kanske inte permanent är något för just mina ögon – men om jag skulle få tag på det så varför inte!

   Tack igen för svar,
   Ha det bra,
   Mvh Sophie

  3. Hejsan.
   Jag undrar om det finns en metod med detta, som man faktiskt kan göra själv? Eller är man i behov av specifika medlen etc som bara salonger ”kan få” tag på? Anledningen till varför jag ens tänker tanken på att göra själv, är för att jag brukar testa en del saker. Allt blir inte dåliga resultat heller trots det! Men självfallet vill jag ju gå till en salong, men bor inte i stockholm och därför är det svårt att åka till just er salong. (Kanske finns liknande här, men ni verkar ju kunna er sak).

   Skulle du kunna, om du inte redan gjort detta,
   förklara för och nackdelarna med denna metoden? Fördelarna verkar väldigt bra iallafall. Har du sagt något pris här på bloggen?

   Tack!

   • Hej! Det ska nog gå att få tag på även som privatperson, vet inte riktigt vart dock och vi har lim+permanent från två olika märken också. Det är lite klurigt men det går att göra på sig själv, vet att Jeanette har testat på sig själv någon gång och även Annika gjorde på sig själv förut :) Nackdelarna är väl att om det inte blir bra (viktigt att klistra upp fransarna supersnyggt för det är så dom kommer se ut sen) så är det bökigt att rätta till utan att fransarna blir uttorkade, vilket dom lätt blir om man gör fler gånger för tätt inpå. Men om man får till en lyckad permanent så är de enda nackdelarna enligt mig att det i början är lite svårt att måla mascara, dom är så böjda så man måste vara så försiktig med mascaraborsten så att den inte kladdar på ögonlocket, och även att när det gått 2 månader och vissa böjda fransar är kvar så måste man böja med tång för att få mascaran snygg eftersom vissa fransar är raka och vissa böjda. Vi tar 695:- för permanent, och 795:- om man både vill permanenta och färga dom, vilket de flesta vill så att dom blir kolsvarta också :) Men är man van att göra saker på sig själv så kanske man väljer att färga hemma istället eller så ;) Hör av dig om du har fler frågor!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish