LashLift – Allt om Lash Lift (8 frågor & svar + recension)

  - Annons -

  Lashlift, Lash Lift, franspermanent, ögonfrans lyft, franslyft, eyelash lift eller ögonfranspermanent, kärt barn har många namn. I denna stora guide går jag igenom allt om ämnet!

  Lash lift eller ögonfranspermanent är som det låter en permanent för ögonfransarna, man böjer alltså till dem med hjälp av spolar. Vi har utfört denna behandling på salongen i snart 10 år och jag får många frågor om detta. Därför tänkte jag gå igenom allt om lash lift i detta inlägg!

  lashlift, lash lift, franspermanent, ögonfranspermanent

  Allt om Lash Lift – Den stora guiden!

  Innehållsförteckning för lashlift guiden:

  1. Vad är lash lift?
  2. Hur länge håller det?
  3. Kan man göra lash lift hemma?
  4. Är det farligt eller skadligt?
  5. Lash lift före- och efterbilder
  6. Kan man ha linser när man utför behandlingen?
  7. Hur gör man lash lift?
  8. Vad kostar det och var kan jag göra det?
  9. Min recension av lash lift

  Vad är lash lift?

  En lash lift är en permanent böjning av fransarna, även kallad ögonfranspermanent. På samma sätt som man kan permanenta håret så kan man även permanenta fransarna.

  - Annons -

  Vissa gör lash lift för att slippa mascara, andra gör det för att få ordentligt böjda fransar som håller sig böjda hela dagen. Det kan nämligen vara svårt att uppnå med bara ögonfransböjare och mascara om man har bångstyriga, raka ögonfransar.

  En del gör det dessutom för att få upp längden på fransarna. Har man korta ögonfransar som är svårböjda med tång så upplevs dom mycket längre om man får en till ordentlig böj/lyft!

  Vad är ögonfranspermanent?

  Exakt samma sak som lash lift! Men lash lift är ett nyare ord :)

  Jag har jobbat med salongsbehandlingar så länge att jag kan använda uttrycket ”på den gamla tiden” haha. Då kallades lash lift för ögonfranspermanent. En inte helt ovanlig fråga då var ”vadå permanent, blir ögonfransarna lockiga då?”.

  Såklart inte :) Permanent är helt enkelt att man formar om hårstrået. I håret blir det lockigt för att man rullar det på spolar, medan fransarna får ett lyft uppåt eftersom man limmar dom uppåt (och inte på en rulle).

  Många som utför behandlingen utbildade sig när trenden kom runt 2017-2018. Själv gjorde jag denna behandling för första gången 2013. Då började dock ögonfransförlängning (att man limmar fast fejk-fransar) bli trendigt och därmed tog inte ögonfranspermanent fart riktigt. Men 2017 började många tröttna på ögonfransförlängning det började skrivas mer och mer om ögonfranspermanent istället. Då med den nya benämningen ”lash lift” och våren 2018 exploderade bokningsystemet med lash lift-behandlingar!

  Sedan dess är lash lift vår mest populära behandling :)

  Hur länge håller lashlift?

  Eftersom det är en permanent böjning av fransarna så håller lash lift lika länge som dina egna fransar. Permanenten växer alltså bort och när du tappar fransen så försvinner permanenten.

  Hur länge det håller kan variera från olika personers franscykel och franskvalité, vanligtvis så har man en franscykel på ca 8-12 veckor. Eftersom att man inte byter ut alla fransar samtidigt utan du tappar några då och då så håller lashlift ca. 4-8 veckor.

  De flesta färgar i samband med behandlingen och fransfärgen håller dock i upp till 6 veckor.

  - Annons -

  Våra stamkunder som gör lash lift regelbundet färgar fransarna var 5:e vecka och gör lash lift varannan gång (alltså var 10:e vecka).

  På bilden nedan ser ni mina fransar en månad efter behandling, då ser de fortfarande väldigt bra ut! :)

  lashlift, lash lift, franspermanent, ögonfranspermanent

  Hur får man lashlift att hålla längre?

  För att få lashliften att hålla så länge som möjligt så är det bra att vårda fransarna. Detta kan man göra med ett leave-in balsam som man penslar på fransen innan man går och lägger sig.

  Det är också viktigt att inte slita på fransarna. Gnugga inte i ögonen! Tvätta bort eventuellt smink försiktigt, gärna med en remover som löser upp effektivt. Tänk också på hur du sover, eftersom vissa ligger mycket med ansiktet neråt mot kudden så kan det slita på fransarna vilket gör att du tappar lash liften snabbare. Det finns t.ex. ögonmasker/sovmasker som är formade som små kupor, det skyddar fransarna när du sover :)

  Även att äta och må bra ger bra hårkvalité. Äter man dåligt eller mår dåligt och stressar, så påverkar det även håret.

  Kan man göra lash lift hemma?

  Det går att göra lash lift hemma lika bra som det går att göra det på salong. Dock kan det vara väldigt svårt att göra på sig själv och man behöver nog hjälp. Sen tar det förmodligen mycket längre tid och kanske inte blir lika bra som någon som jobbar med det och gör flera nya om dagen.

  Med det sagt så om du är sugen på att testa att göra lash lift hemma så finns det flera kit att köpa med instruktioner. Jag kan dock inte rekommendera något eftersom det vi använder på salongen inte är av samma märke. Längre ner har jag gjort hur det går till, där kan du se hur du kan göra lashlift hemma steg för steg.

  En snabb sökning på google på lash lift kit så hittar du nog något som passar. Ett bra tips är att läsa recensioner! :)

  Är lash lift farligt eller skadligt och finns det några biverkningar?

  Vi har gjort tusentals lashlift på salongen och har flera hundra återkommande kunder som kommer regelbundet och gjort detta i flera år. Själva behandlingen har vi utfört i nästan 10 år och inte ens en handfull har fått en milda reaktioner. Är man känsligare mot vissa ämnen så rekommenderar vi alltid att göra ett gnuggtest innan man gör behandlingen för första gången.

  - Annons -

  Så utför man behandlingen rätt så är den varken farlig eller skadlig och vi har inte märkt av några biverkningar.

  Däremot om man gör det hemma eller slarvar så kan det förstås öka riskerna då man jobbar nära ögot och kanske inte tänker på hygienen. Det är viktigt att använda desinficerade verktyg och engångsmaterial! Så var försiktig med att göra en för billig lash lift, tar utövaren inte tillräckligt betalt så måste denne spara in det någonstans och det kan vara i tid eller i material.

  Även franskvalité spelar roll, har man för lång verkningstid så kan man riskera att skada fransarna (detta är dock ingen permanent skada eftersom fransarna byts ut). Det finns alltså ingen ”universal” verkningstid utan beror på kvalitén av dina fransarna. Efter år av erfarenhet så lär man sig att anpassa tiden efter kundens fransar.

  Kan man rädda misslyckad lashlift?

  Om du gjort en misslyckad lashlift antingen genom en felaktig spole eller för hög verkningstid så finns det vissa saker du kan göra. Jag har gjort ett helt inlägg om det som du kan läsa här -> Rädda misslyckad ögonfranspermanent.

  Vissa behandlare kallar detta för ”avslappning på lash lift”, ett sätt att göra lash liften rak igen. Men man kanske inte vill göra den helt rak, utan fortfarande ha en fin böj, det är det jag har visat i det länkade inlägget.

  Lash lift före- och efterbilder

  Här har jag gjort ett litet collage på före- och efterbilder på lash lift med lite olika modeller.

  lash lift före och efter

  Kan man ha linser när man gör lashlift?

  Det går att ha på sig linser när man utför behandlingen, dock rekommenderar vi att ta av dessa då man jobbar nära ögat. Det blir nämligen en del gnuggande, speciellt om man färgar fransarna efteråt.

  Inte för att det händer ofta, men det ar hänt att kunder har råkat öppna ögonen under fransfärgningen och att linsen då blivit missfärgad.

  Hur gör man lash lift? (steg för steg)

  lashlift, lash lift, franspermanent, ögonfranspermanent

  1. Man börjar med att rengöra fransarna och ögonlocken på smuts, makeup & mascara.
  2. Efter det väljs en spole ut beroende på vad kunden har för önskemål och förutsättningar, dvs. korta eller långa fransar, mer böj eller mindre böj. Det finns många lash lift-spolar att välja på.
  3. Spolen appliceras så nära franskanten som möjligt.
  4. Fransarna klistras fast på den utvalda spolen med hjälp av ett franslim.
  5. När fransarna är i position så appliceras första vätskan som öppnar upp hårstrået. Verkningstiden kan skilja sig beroende på franskvalité men ca. 5-15 minuter.
  6. Efter att den verkat klart så torkas det bort och man applicerar en annan vätska som sedan stänger hårstrået och får fransen att ”fastna” i den böjda positionen. Verkningstiden kan skilja sig beroende på franskvalité men ca. 5-15 minuter.
  7. När den stängande vätskan verkat klart torkas den bort och sen löser man upp limmet som klistrat fast fransarna på spolen och rengör området.
  8. Om man vill färga fransarna också så görs detta direkt efter behandlingen, för gör man det innan så kan permanentvätskorna lösa upp färgen i fransarna.
  9. Vi avslutar alltid med ett vårdande balsam som appliceras på fransarna i slutet av behandlingen.

  Det är rekommenderat att låta fransarna vila i minst 24 timmar efter behandlingen och inte utsätta dem för vatten, rengöring, gnuggande eller liknande påfrestning.

  Här ser ni även en äldre film på hur det går till:

  Vad kostar det och var kan jag göra lash lift?

  Priset på lashlift varierar beroende på vilken salong man väljer. Här nedan har jag listat priser för lash lift i några olika städer i Sverige.

  LashLift Uppsala

  Priset ligger på 795:- för bara lashlift och 895:- med fransfärgning också.

  Boka tid för lashlift i Uppsala

  Om ni vill boka tid för lashlift i Uppsala så kan ni göra det på min salongs hemsida, Creative Makeup. Pris på lashlift eller någon annan behandling hittar ni på sidan med, Prislista – Fransar & Bryn.

  Vår salong i Uppsala som utför lashlift

  Creative Makeup Uppsala

  LashLift Stockholm

  Jag kan inte rekommendera någon specifik salong i Stockholm som gör lashlift, men med en snabb googling kom dessa fram. Jag rekommenderar att läsa recensioner från tidigare kunder och kika in respektive salongs facebooksida om man är intresserad av att göra någon behandling.

  Priserna på lash lift i stockholm ligger runt 1000:- och varierar beroende på salong och utövare.

  Salonger i Stockholm som utför lashlift

  Beauty Loft StockholmStockholm Lash Lounge / Beauty Lounge Stockholm

  (Obs! Har inte besökt någon av dessa så kan ej rekommendera dem, det är endast förslag på några salonger som utför behandlingen i Stockholm.)

  LashLift Malmö

  Jag kan inte rekommendera någon specifik salong i Malmö som gör lashlift, men dessa kom upp under min googling. Om du vill göra lashlift i Malmö så rekommenderar jag att kika in den salongen du vill besöka på sociala medier och kolla recensioner och kommentarer.

  Priset för lash lift i malmö ligger på mellan 500:- till 1500:- och varierar beroende på salong och utövare.

  Salonger i Malmö som utför lashlift

  Complete Beauty Malmö / Topp till tå skönhet & hälsa / Estetikspecialisten Malmö

  (Obs! Har inte besökt någon av dessa så kan ej rekommendera dem, det är endast förslag på några salonger som utför behandlingen i Malmö.)

  LashLift Göteborg

  Jag har inte varit i Göteborg och gjort lashlift så jag kan inte rekommendera någon specifik salong i Göteborg som gör lashlift. Däremot har jag hittat dessa salonger, om du ska göra lashlift i Göteborg så rekommenderar jag att kolla in salongens sociala medier och läsa recensioner och kommentarer från tidigare kunder.

  Priserna för lash lift i Göteborg ligger på mellan 500:- till 1500:- och varierar beroende på salong och utövare.

  Salonger i Göteborg som utför lashlift

  Studio Aroma / Beauty Boutique / EgoisteGBG

  (Obs! Har inte besökt någon av dessa så kan ej rekommendera dem, det är endast förslag på några salonger som utför behandlingen i Göteborg.)

  LashLift Jönköping

  Jag kan inte själv rekommendera någon salong i Jönköping som gör lashlift. Däremot har jag hittat några salonger som gör lashlift i Jönköping, om du är intresserad av att göra lashlift i Jönköping så rekommenderar jag att du tittar kollar sociala medier efter recensioner och kommentarer på den salong du tänk besöka.

  Priserna för lashlift i Jönkping skiljer sig åt beroende på salong och utövare, beroende på salong så ligger priser på mellan 500:- och 1500:-.

  Salonger i Jönköping som utför lashlift

  Sköna jag Jönköping / Salong 5 Sinnen / Hudoteket Jönköping

  (Obs! Har inte besökt någon av dessa så kan ej rekommendera dem, det är endast förslag på några salonger som utför behandlingen i Jönköping.)

  Min lashlift recension

  Hade jag inte gjort så mycket steg för steg-sminkningar i bloggen så hade jag haft lash lift jämnt! Men när fransarna står uppåt så är dom i vägen när jag ska visa hur jag applicerar olika ögonskuggor. Det blir lite tokigt :)

  Därför brukar jag göra lash lift när jag har semester! Oj så lyxigt det känns då!

  Dessutom har ju jag tatuerat svart lashliner (eyeliner light) och ljus inliner (längs vattenlinjen) också, så när jag gör lash lift så är mina ögon så fina, så fina!

  lash lift genomskinlig mascara osminkade ögon permanent makeup tatuerad eyeliner

  Här har jag ingen ögonmakeup alls! Bara bas och läppar.

  Om jag sminkar mig så brukar jag lägga på en vårdande styling gel för fransarna, blir som en genomskinlig mascara. Dels för att ge dom lite glans men också för att få bort puderrester och sånt som hamnat på fransarna när jag sminkar mig.

  tatuerad eyeliner, inliner, lash lift, fransfärg, kosmetisk tatuering ögon

  Läs även mina andra inlägg om Browlift / Brow Lamination och hur du räddar misslyckad Ögonfranspermanent:

  Det finns också lite olika märken för lashlift, bland annat LVL lashes och Yumi lashes. De kan skilja sig lite men är i stort sätt samma behandling.

  Hoppas ni fick svar på alla era frågor om lashlift! Skulle det vara så att ni har några frågor eller funderingar som jag inte lyckades svara på så kommentera gärna här nedan så löser vi även det! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag gjorde lashlift en gång, men mina fransar blev inte nöjda efteråt. Sen testa vi igen, men dem blev fortfarande inte böjda. Varför?

   • Vissa fransar är mer svårböjda och kräver längre verkningstid, kan bero på det eller att salongen du gick till använder för svaga vätskor. Det finns många olika märken på lash lift så jag kan tyvärr inte svara med säkerhet – men vet att vissa kunder behöver längre verkningstid än andra :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish