Nyårsresumé 2020

  - Annons -

  Nu är det dags för min årliga Nyårsresumé 2020! Gott nytt år bästa, underbara, goa ni !! :) ♥

  Det går ju inte att undvika det faktum att 2020 varit ett speciellt år, men trots omständigheterna så har det ändå gått bra och jag väljer att se tillbaka på året med positiva glasögon!

  Roadtrip & safari i Sydafrika

  Jag och Miska firade 10 år tillsammans med en resa till Sydafrika! Innan corona spreds sig ;) Ni kan läsa mer om resan i inlägget Safariresa i Sydafrika med hyrbil.

  Men för att sammanfatta resan så kommer här en text från min dagbok som jag skriver varje dag:

  ”Vaknade kl 7 av att Miska pussade på mig och sa ”vill du ha kaffe?” jag svarade halvdåsigt ”har vi sånna pulverpåsar eller ska vi gå?”. Så satte jag mig upp och ser en frukostbricka med kaffepress och jättefina koppar! LYX! Miska öppnade skjutdörrarna så vi satt i sängen med fina utsikten. UNDERBART ♥

  - Annons -

  sydafrika hotell mkhuze ghost mountain inn

  Vi satt länge på hotellfrukosten i solen, sen simmade jag längder i poolen och räddade insekter :) Beställde kaffe till solstolarna. Vi gick ut på bron och spanade efter flodhästar, såg inga idag. Beställde roomservice till lunch, lyxiga vegetariska hamburgare!

  Duschade i vår utedusch och sen åkte vi på vår första safari! Direkt när vi kom in på området såg vi vårtsvin och giraffer och en giraffbebis!! Jag och Miska åkte i en privat jeep med två guider. Absolut COOLASTE jag gjort! Vi åkte i 4 timmar och såg antiloper, strutsar, stora apor, zebror, två stora noshörningar och en bebis-noshörning, gnuer, en lejonhona och tre små busande lejonbebisar ♥ Vi åkte tills det blev mörkt och jag fick låna guidens jacka för det blev kallt. 

  safari sydafrika giraffer jeep

  safari egen bil hyrbil sydafrika noshörning

  sydafrika elefanter safari hyrbil privat

  På hotellet åt vi finaste middagen med tända ljus och jag sa ”det här är den bästa dagen i mitt liv” för den har verkligen varit helt magisk från början till slut!”

  Och det här är bara ett utdrag från första dagen på resan, det går inte att beskriva hur bra vi hade det!

  Våren 2020

  När vi var i Sydafrika så hörde jag om Corona för första gången. På flygplatsen testade dom oss med värmekamera och jag fattade ingenting. Miska sa efter några dagar ”det är kanske p.g.a. Corona, ett virus som sprids i Kina nu”. Och jag som har feber jätteofta (pga hals-strul), det var ju bara en lyckoträff att jag inte hade feber just då! Tänk om dom tagit in mig i ett rum, provtestat mig i näsan och satt mig i karantän innan provsvaret kom, jag hade ju blivit livrädd haha!

  Nåväl, coronan kom till Sverige till slut och att livnära sig på att driva skönhetssalong var inte kul..

  - Annons -

  Jag och Miska skulle till Cosmoproof bara någon vecka efter att coronan kom till Italien. Vi tänkte åka ändå, man fattade ju ingenting då än. Men så blev (såklart) mässan inställd. Jag blev så ledsen! Hade flera möten inbokade för mitt kommande sminkmärke. Men fabrikerna stängde igen och hela projektet blev väldigt försenat!

  Men innan det bröt ut helt så hände ändå lite roligheter :)

  pixi, event, stockholm corona

  Pressevent med Pixi och Miska var också bjuden eftersom vi är återförsäljare till Pixi. Så härlig kväll! :D

  podd, företag, entreprenör, ung uppsala företagsutveckling peragenda

  Spelade in podd med Tommy från Peragenda! :) Vi hade varsin mick och höll avstånd med långbord emellan :)

  billig hemsida fotograf mälby glas Uppsala

  Jag fotade bilder till Mälby Glas och Miska byggde en ny hemsida till dom! :)

  brow game pincetter uppsala salong skönhet fransar och bryn brynplock lash lift

  Började sälja Brow Game i salongen och i webshopen!

  - Annons -

  pressfrukost event jolie beauty makeup by lina eke

  Pressfrukost med Jolie Beauty. Bästa Makeup by Lina var där bland annat, henne blir man alltid glad av!

  Sminkkurs online!

  Det tog tid men under våren jobbade jag mycket för att bygga upp en ”sminka dig själv-kurs” online. Jag började redan innan corona för att jag märkte att behovet finns, men det blev extra passande när det blev en pandemi och jag behöver få mer intäkter på distans.

  Försäljningen har gått bra! Man kan antingen köpa kursen inkl. personlig feedback & rådgivning av mig, eller en billig variant där man enbart får kursmaterialet. Det har sålt ungefär 50/50 av de båda varianterna.

  Läs mer / köp kursen på Helena Amiley Academy of Makeup! :)

  sminkkurs online distans sminka sig själv bättre makeupkurs

  Salongsjobb – Creative Makeup i Uppsala

  Jag har varit ännu mindre på salongen p.g.a. corona, vi försöker vara så få i lokalen som möjligt. Dessutom har jag (likt mina kollegor) färre kunder och mycket avbokningar.

  Salongen är den del av mitt liv som har blivit påverkad av pandemin allra mest. Utan stöden med minskad arbetsgivaravgifter på våren samt permitteringar anstånd på skatten på hösten, så hade vi behövt ta lån för att klara oss. Det såg ganska illa ut ett tag om jag ska vara helt ärlig.

  Innan corona kom så kunde man ibland känna att vi inte hade en tillräckligt ”stabil” salong, man önskar alltid en större buffert, högre intäkter och att man aldrig stöter på problem. Men det man insett nu är när företaget överlevt en hel pandemi så har vi faktiskt lyckats med att bygga ett stabilt bolag! :) Annars hade vi behövt klappa ihop för länge sedan.

  Så vi ska vara stolta över oss själva och vårt team som är SÅ duktiga på sitt jobb! ♥

  Jag tror januari och februari kommer vara tuffa också, men sen kommer det nog bli bättre från mars och framåt! :D Tror ni inte? Vaccin och vår, sen kommer kunderna tillbaka med riktig skönhetsabstinens ;) Det blir bra!!

  salong corona skönhetssalong covid pandemi behandling väntrum

  Miskas födelsedag!

  Miska gillar inte överraskningar så min present till honom var att jag två dagar innan sa ”du får bestämma helt själv vad vi ska göra, så tar vi en ledig dag tillsammans”.

  Han gillar inte att bli överraskad men han gillar att överraska, så istället gjorde han en överraskningsdag till mig hahaha.

  Jag hade sagt en period innan att jag har får-absitens. Vi åkte till Kroksta Gård (som jag aldrig hade hört talas om) och jag visste inte vart vi skulle förrän vi körde upp på grusplanen. Bara vad jag skulle packa och att vi skulle övernatta.

  kroksta gård födelsedag fira aprilväder ko kalv miska uppsala landet vandrarhem

  När vi kom fram och såg oss omkring så trodde jag att det ”bara” var ett mysigt ställe på landet, så hörde jag plötsligt ”bää, bää” och började studsa av glädje! Det fanns får med lammungar (!) kalvar, hästar, höns och ankor och det var fantastiskt aprilväder med strålande sol och vi gick runt fritt i hagarna och bara NJÖT!

  P.g.a. corona så var vi helt ensamma gäster på hela stället och bodde i sviten med egen bastu och ett fantastiskt badrum med spabad och balkong!

  spa uppsala landet bo på gård svit bastu badkar kroksta gård

  Magiskt på alla sätt! Livsnjutare vi haha :)

  Magisk sommar 2020

  Sommaren kom och vi var så tacksamma över att vi bor på landet, då vi kunde hålla restriktionerna och ändå ha den bästa sommaren på länge!

  hönor hönsgård kaffe utomhus sol vår

  Jag drack alltid mitt morgonkaffe utomhus! Här utanför hönshuset med glada höns som blivit utsläppta i trädgården :)

  ro båt strandsjön järlåsa mila syskonbarn

  Jag har inte umgåtts så här mycket med mina syskonbarn Meja och Mila sedan vi bodde ihop för två år sedan och jag blir alldeles varm när jag tänker på vår härliga sommar ihop! Vi lånade grannens eka, hade disco i vår lillstuga, åkte på road trips, badade och jag har fått skrattattacker som aldrig förr :)

  fyrhjuling gotland

  Vi åkte till min bästa kompis Frida på Gotland också. Red på hennes mysiga hästar, åkte fyrhjuling och hade middagspicknick i solnedgången vid dammen.

  Mina bästa vänner! :) Vi hade hand om två getter, Jimmy och Gertrud, och oj vad jag älskade dom ♥ Dom skulle flytta till ett annat (bättre) ställe men vi hade dom i en månad. Jimmy lärde sig att vifta på svansen mot vår ytterdörr så att han liksom ”knackade på” haha och ville alltid att jag skulle komma ut och klia dom :)

  getter promenad järlåsa

  Jag och Miska gick på många långpromenaden och getterna fick följa med ♥

  getter i vanlig trädgård husdjur

  En solbländad Helena med morgonkaffet utanför vår lillstuga :)

  kafé bredsjön café järlåsa räkmacka sommar café

  Många räkmackor på caféet i Järlåsa blev det också! :) Det är en promenad på 20 minuter från oss ungefär, så det blev en perfekt lunchrast!

  grängesberg dalarna torp stuga

  Vi åkte till Annikas sommarstuga i Dalarna med lilla Mileya 1,5 år ♥ Ett gammalt torp utan rinnande vatten. Det var regnigt så vi drack te, byggde pussel och åt choklad mesta delen av tiden ;) Så mysigt!

  Hösten 2020

  Mörkret, kylan och andra corona-vågen kom samtidigt och vi som bor så litet har känt oss ganska isolerade faktiskt. Vi brukar alltid ta en utlandsresa på hösten/vintern eftersom vi jobbar hela sommaren och nu har man ibland velat slita av sig håret faktiskt hahaha.

  Ekonomistress, mörker och isolering är inte så bra för psyket, det måste jag ändå vara ärlig med ;)

  spabad höst corona c-vitamin livsglädje livslust

  Men vi försöker ändå göra det bästa av saken. Bada i spabadet, leka med lilla Mileya som vi ju faktiskt har förmånen att bo med (i huset bredvid, vi bor ju i en stuga i Annikas trädgård). Hon fyller 2 år i januari och är så pratig och rolig nu!

  Vi har köpt en camper van!

  Vi har ju drömt om ett Spanien-hus länge, men eftersom det inte är möjligt nu nu så bestämde vi oss för en annan variant till att börja med. Bygga en egen camper van!

  Den kan vi jobba i på distans och samtidigt vara fria och leva livet, utan flyg och utan kattvakt (vår katt följer med och bor i vanen). Vi köpte den på sommaren men den stod på verkstad till hösten, sen kunde vi börja bygga!

  bygga egen camper van isolera golv golden hour

  Här har vi precis isolerat färdigt golvet :)

  Detta har vi gjort:

  • Isolerat färdigt
  • Satt i en taklucka
  • Panel på alla dörrar
  • Halva taket är klart
  • Nästan hela väggarna är klara
  • Stommen till badrummet
  • Köpt kylskåp, vattentankar (en för avlopp och en för färskvatten), varmvattenberedare, diskho, en till takfläkt, dieselvärmare, madrass & sängkläder och en del prylar för el och avlopp som jag inte vet vad det är för någonting haha.

  I skrivande stund har vi tagit en liten paus med bygget. Det är svårbyggt nu när det är kallt, mörkt och blött hela tiden, eftersom vi inte har garage.

  bygga camper van panel tak taklucka toalett

  Men såhär ser det ut just nu! :)

  Mycket jobb med ett kommande sminkmärke!

  Det jag jobbar allra mest med och hela tiden har i mina tankar är det som jag nästan inte kan skriva någonting om. Allt är sekretess.

  Men ni vet ju sedan tidigare att jag i början av 2020 påbörjade arbetet med att starta ett helt nytt sminkmärke. Jag har en specifik idé sedan flera år tillbaka som äntligen kommer att bli av!

  Det dröjer dock, dels för att sådant här tar tid men också p.g.a. att corona skapade fördröjningar :)

  delägare aktiebolag emma filipsson sminkmärke unga entreprenörer uppsala und företagare

  För några veckor sedan blev Emma Filipsson delägare i bolaget!

  Emma har en kandidatexamen och en masterexamen inom entreprenörskap och affärsutveckling. Hon har varit key account manager på Maria Nila och utvecklat och expanderat skönhetsmärken inom Europa.

  Vi känner inte varandra sedan tidigare utan har hittat varandra då jag sökte en business partner med rätt kompetens för detta.

  Jag minns dock att vi träffades på ett event för några år sedan, då pluggade hon fortfarande och när hon berättade om sin utbildning så sa jag ”vad kul då är det dig jag ska jobba med när jag startar ett eget sminkmärke sen då” lite på skoj. Tänk om jag vetat att så kommer det bli! :)

  varumärkesskydd sminkmärke namn produktnamn

  Vi har varumärkesskyddat vårt namn ;) Blir ni nyfikna på vad märket ska heta?

  videomöten corona, covid pandemi google meet ung entreprenör

  Men allra mest har jag suttit i videomöten! Det går liksom på rutin nu :)

  Önskar jag kunde berätta mer! Det finns så mycket att säga! Ni kommer få veta tids nog.

  Mitt 2021

  Jag önskar att jag kunde säga ”ett hus i Spanien” men det är nog snarare ett mål för 2022-2023 ;) men ska jag vara hoppfull så skulle jag säga såhär:

  • Bättre privatekonomi. Jag har inga höga krav här men corona har varit tufft på den privata plånboken. Det är inte kul när sparkontot bara minskar, där ska det ju öka! :)
  • Jag ska lära mig jonglera med 3 bollar!
  • Det kommer bli sjukt mycket jobb med sminkmärket, men det kommer vara roligt!!
  • Vi kommer bygga färdigt vår camper van. Drömmen vore en resa till Gotland och en till Finland under våren. Sedan lite Sverige-semester på sommaren och campa vid dammen i Gimo och umgås med mina syskonbarn som bor där. Vågar man hoppas på en Europa-tur under hösten? ;) Jag vill leva van life i Tarifa ♥

  Och så kanske att vi inför 2022 testar långtidshyra ett hus i Spanien för första gången? Det är inte så dyrt om man bor lite off, typ som en vanlig hyra i Sverige.

  Vi får se, jag är hoppfull! :)

  2021 hur kommer det bli mål åka utomlands jonglera lockigt hår nyårssminkning

  Jag känner verkligen att 2021 kommer bli bra! Nu är det ett sista hundår innan jag börjar få avkastning på allt jag lärt mig och byggt upp hittills. Och 2023 när jag fyller 30 så kommer jag ha ett tryggt liv med distansjobb, ett mysigt hus i bergen och en buffert! Redo för framtida samhällskatastrofer hahaha.

  Och så ska det bli! Eller vad tror ni? ;)

  Det finns såklart mycket mer att tillägga men jag vill inte tjata hål i huvudet på er!

  Nu avslutar jag 2020 med varm känslan av de positiva minnena – och har full fokus framåt. Det blir roligt! :)

  Tusen kramar till alla er!! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Så roligt att läsa om ditt år och framförallt om dina/era drömmar inför framtiden! Delar ditt intresse för djur och är så kul att läsa om getterna. Hade ponny och två getter när jag var i 12-årsåldern, de var så sociala och hängde med mig jämt. Hoppas ni kan, eller rättare sagt, jag är övertygad om att ni får ett hus i Spanien och kan sköta företaget på distans. Jag är 63, så ”mitt tåg” har gått, men jag tror på er och ert ”driv”! Kram och lycka till! Ps du är otroligt vacker på bilden under nyårsresume-2020!

   • Men ååh jag blev så glad av din kommentar! :) En ponny alltså, drömmigt !! Jag skulle så gärna vela ha en ko också haha. Och får. Jag måste bli kompis med någon som har bondgård känner jag :) Jag hoppas du vill fortsätta följa mig och se var det bär av i framtiden. Vi håller tummarna! :) Kraaaam!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish