Renare porer

- Annons -

Så här inför jul- och nyårsafton så kan det vara mysigt att ha en spadag någon dag innan man vill känna sig lite extra fin. Speciellt om man har en fet och oren hy, då kan man verkligen känna sig lite mer “på topp” om man har haft en ta-hand-om-huden-dag i förväg och gjort rent huden på djupet!

Jag som har både känslig och oljig hy satsar på att rengöra huden ordentligt, och sedan lugna och återfukta den så mycket som möjligt efteråt.

Nu tänkte jag därför tipsa er om min ansiktsrutin de dagar jag tar hand om huden lite mer än vanligt, med inriktning på att göra den så ren som möjligt innan det är dags för en lugnande ansiktsmask!

lumene-deep-cleansing-face-mask

1. Öppna upp porerna genom att koka upp en kastrull med vatten och sedan sitta i ca 5 minuter och hålla ansiktet ovanför vattenångan.

- Annons -

2. Skrubba ansiktet med en mild peeling (inte en sådan för kroppen, utan en som är anpassad för ansiktet), jag använder Sanctum Gentle Face Exfoliant.

3. Applicera sedan en djuprengörande ansiktsmask som drar ut överflödig olja och orenheter från porerna, jag rekommenderar Lumene Matt Touch Deep-Cleansing Peat Mask den är jättebra! Både jag och min syster ser skillnad på porerna redan efter första användningen.

4. Om du som mig även har en känslig hy, avsluta då gärna med en lugnande, återfuktande och helande ansiktsmask, jag använder Sanctum Hydrating Gel Mask, läs gärna mitt inlägg om den som jag skrev idag på Modernmom.se!

ansiktsmask-porer

Jag har inte supermycket pormaskar och orenheter men man ser ändå lite skillnad på före- och efterbilderna! Detta är alltså samma dag, före och efter de fyra stegen som jag skrev om ovan.

Hoppas inlägget var till hjälp!
Kram, kram 

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish