Tvätta ansiktet – Rengör huden på djupet med micellärt vatten!

  Inlägget innehåller annonslänkar till min egen webshop.

  - Annons -

  Det finns ganska få produkter som jag faktiskt använder slut på och fortsätter att använda regelbundet och köper om och om igen. Inte för att det är få saker jag gillar, utan för att jag testar så mycket nytt hela tiden och gillar att variera mig, det är lite mitt jobb.

  Men sen finns det några produkter som jag inte kan leva utan, och en av dom är Paese Micellar Solution! Jag har testat ett flertal micellära vatten men gillar ingen lika mycket som den från Paese :)

  När man pratar om micellärt vatten, eller micellar water som det heter på engelska, så är det väldigt få som vet hur det funkar, och många vet inte ens vad det är för produkt.

  Det ser ut som ett ansiktsvatten, och används på samma sätt, men är egentligen mer som en återfuktande rengöring där man inte behöver använda kranvatten! Det rengör huden på djupet och ”suger upp” orenheter från porerna som en magnet.

  Det finns flera sätt att använda det på och det har flera bra egenskaper, som jag nu tänkte gå igenom grundligt i ett inlägg så att ni hänger med i svängarna :)

  - Annons -

  IMG_1588_111

  Vad är Micellärt vatten?
  En multiprodukt som återfuktar huden samtidigt som den rengör på ett väldigt skonsamt sätt – men framför allt på ett väldigt effektivt sätt! Används som ett ansiktsvatten, skaka flaskan, fukta en bomullstuss och svep över ansiktet.

  Hur funkar micellärt vatten?
  Det är en micellär rengöring, vilket betyder kortfattat (det är lite överkurs att förstå exakt) att den innehåller laddade partiklar som drar till sig smuts och orenheter från porerna, det är därför huden blir så ren! Man behöver inte gnugga eller massera huden med vatten utan det räcker med att svepa bomullstussen över huden så funkar vattnet som en magnet eller dammsugare som suger upp talg och orenheter från porerna.

  Vem bör använda micellärt vatten?
  Alla har användning för det här, då allas hudtyper mår bra av att rengöras lite extra. Men jag rekommenderar den främst till antingen oljig och oren hy som behöver extra djuprengöring, samt till personer med känslig hy som behöver en skonsam rengöring. Jag passar in i båda kategorierna och är helt beroende!

  Egenskaper
  ♥ Rengöring – Den rengör huden på djupet
  ♥ Ansiktsvatten – Den tonar huden och återställer pH-balansen
  ♥ Vårdande – Är både lugnande och återfuktande för huden
  ♥ Behöver inte sköljas bort med vatten

  IMG_1565_111

  Det finns flera sätt att använda micellärt vatten:

  När du har bråttom
  Eftersom den funkar både som rengöring, ansiktsvatten och har återfuktande och lugnande egenskaper så är det en perfekt multitask-produkt när man är lat eller har bråttom. Du får allt på en gång och är färdig med din hudvårdsrutin på en halv minut. Och kan även göra det i farten då du inte behöver tillgång till rinnande vatten.

  Som skonsam makeup remover:
  Micellärt vatten tar även bort makeup, den är inte riktigt lika effektiv (eller snabb-använd kanske är ett bättre ordval) som en vanlig makeup remover men mer skonsam. Det är exempelvis populärt bland modeller som tar bort sminket flera gånger om dagen.

  För känslig hy:
  Även om du har problem med torr hy eller oljig aknehy, så kan din hy vara känslig samtidigt. En känslig hy blir lätt röd och det är vanligt att ha både torrhet och blemmor samtidigt. Då är micellärt vatten en perfekt produkt! Eftersom vatten torkar ut huden så rekommenderar jag att inte använda det oftare än nödvändigt, men eftersom den här inte behöver sköljas bort med vatten så funkar den galant som rengöring för dig med känslig hy.

  - Annons -

  För att rengöra huden extra:
  Om man föredrar att tvätta ansiktet med vatten och en ”vanlig” rengöring så kan detta vara ett bra komplement efteråt, som ett extra rengörande ansiktsvatten då man kanske inte fått bort precis allt smink, talg och orenheter ur huden med den vanliga rengöringen. Det finns ofta lite rester kvar i porerna.

  Så här använder jag micellärt vatten:
  Jag använder Paese Micellar Solution både morgon och kväll, men på olika sätt:

  ♥ På kvällen – Jag har väldigt oljig hy och använder den efter min vanliga makeup remover och rengöring (tar bort ögonmakeup med remover för vattenfast smink, och tvättar sedan hela ansiktet med ett rengöringsskum som jag sköljer med ljummet vatten). Och använder den då som extra rengöring.

  ♥ På morgonen – Jag har väldigt känslig hy och på morgonen brukar jag undvika att tvätta ansiktet med vatten, bättre att göra det en gång om dagen istället för två. Då använder jag den istället för en rengöring, och under natten så har kroppen renat sig och jättemycket olja och orenheter kommer ut genom porerna, och då syns det rejält på bomullen! Man SER hur skitig man varit i ansiktet! Efteråt är huden len och helt oljefri och känns jätteskön, utan att kännas det minsta torr.

  ♥ När jag är osminkad en dag – Om jag inte har smink att tvätta bort på kvällen så brukar jag köra en snabb kvällsrutin och använda micellärt vatten precis som på morgonen, som rengöring utan vatten. Dels för att det går snabbt, men också för att minska vattenanvändningen på min känsliga hy.

  IMG_1564_111

  Här ser ni bomullen efter att ha rengjort ansiktet på morgonen, och då var jag noga med rengöringen på kvällen innan. Massor av smuts och sånt som kommer ut genom huden på natten.

  IMG_1591_111

  Inte så fräscht att ha kvar det här i ansiktet en hel dag, rengöring är jätteviktigt! Tänk så mycket talg som är på bomullen också, men som är osynligt.

  Det är jätteofta jag har sminkkunder med oljig/oren hy som trots att dom rengjort huden innan dom kommer till mig, får så här synligt resultat på bomullen. På vissa syns det inte alls (men det betyder inte att inget kommer ut) och på vissa syns det jättemycket.

  - Annons -

  Jag brukar alltid rengöra mina kunders hy med Paese Micellar Solution innan jag börjar sminka :)

  IMG_1570_111Den här flaskan är snart slut, och då kommer jag utan tvekan att öppna en ny :)

  Paese Micellar Solution finns på Creativemakeup.se.

  Hojta till om ni har några frågor!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

   • Hej Sonja! I gamla inlägg i bloggen så kan det vara så att priser inte stämmer i dagsläget, då priser på produkter ibland ändras. Detta inlägg skrevs i februari och efter det har Paese höjt sina priser. Men det är ändrat i detta inlägg nu :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish