Rituals – Himalaya Scrub

Jag använder just nu kroppsprodukter från Rituals serie Ayurveda, och tänkte ge er en recension på deras body scrub Himalaya Scrub.

“Enligt den klassiska ayurvediska vetenskapen anses skrubbning vara ett mycket effektivt sätt att rena kroppen på och stimulera energiflödet i den. Processen påskyndas om du därefter tar ett varmt bad. Innehåller uråldrigt kristallsalt från Himalaya med en rengörande och harmoniserande effekt för inre balans och vitalitet.”

Först och främst så gillar jag att skrubba mig med denna, det är en “salt scrub” och skrubbar verkligen huden ordentligt,  ingen mes-peeling om man säger så :) Men det finns detaljer med den som är tillsatta för att vara bra, men som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte.

IMG_3325_111Kostar 185 kr för 450 gram, burken är stor!

“Den uråldriga ayurvediska ingrediensen Färsk Mynta revitaliserar kroppen och ger en uppfriskande effekt”
Det första jag inte vet om jag gillar eller inte är att den har en kylande effekt, typ som mint eller Vicks salva, vilket först chockerade mig rejält och jag trodde min hud fick en allergisk reaktion haha (som vanligt hade jag ju inte läst ordentligt på förpackningen före användning, måste bättra mig!).

Men när jag läste “cooling effect” på burken och blev lugn så var det faktiskt ganska skönt i den varma duschen. Speciellt i badet jag tog igår, när hela kroppen ligger i hett vatten, det blev en härlig kontrast för huden! Dock vill jag inte ha kvar den kalla känslan efter duschen, men det satt i en stund.

“Denna renande skrubb efterlämnar ett intensivt skyddande oljelager på huden”
Det andra är att det blir som ett tunt oljelager på huden efteråt som ska vårda och skydda huden. Jag vill gärna känna mig 100% ren efter duschen och sen smörja in mig, samtidigt som det var skönt att slippa smörja in sig och dessutom är min hud idag (dagen efter) riktigt len, mjuk och och skön :)

IMG_3332_111Konsistensen är ungefär som snöslask med massa salt i, och den doftar underbart gott av ros och sötmandel!

Slutsatsen är väl att detta är en riktigt bra scrub med ett suveränt slutresultat där man faktiskt känner skillnaden på huden dagen efter, samtidigt som det är en smaksak om man gillar att använda den eller inte :)

Ha en fortsatt trevlig dag fina ni!

LIKNANDE INLÄGG

Föregående artikelMissa inte
Nästa artikelLunchpaus
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

  1. Hej, du måste använt den gamla akrubben och inte den på bilden. Den nya(på bilden) innehåller nämligen inte mynta eller mint och har inte längre den kylande effekten. Gå in på en ritualsbutik så får du en härlig upplevelse vid deras handfat.
    Trevlig kväll!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish